måndag 12 september 2011

Mojito - kubansk romdrink blev startskottet för grillknytis


Aftonen med grillknytis är över. Gott och mycket trevligt var det. Grannen hade med sig ett par kannor mojito- inspirerad dryck som vi läskade oss med under boccia-spelet. Vem som vann är oviktigt så det lämnar jag därhän (eftersom jag inte vann...). Hrm.

Enligt originalreceptet ska Havana Club användas i en äkta mojito, men vanlig Bacardi går också bra.
Sockerlag gör du på lika delar vatten och socker som kokas ihop tills sockret löst upp sig.
Ska användas i avsvalnat tillstånd så gör den gärna i god tid.

Till ett glas mojito behövs:
6 cl ljus rom
1-2 msk sockerlag
1/2 limefrukt
1 knippe färsk mynta
Sodavatten
Is

Och gör så här:
Häll sockerlag och pressad limejuice i ett högt glas.
Mortla mynta i limeblandningen.
Fyll på med ljus rom och is.
Toppa med sodavatten.
Garnera rikligt med mynta.

Som sagt, vem som vann bocciaturneringen är oviktigt. Men kul är det!

Efter boccian tändes grillarna. Gästernas medhavda kött dominerades av fläskkotletter men även lamm och fläskfilé lades på grillen så småningom.

På min tallrik: chimichurri-marinerad fläskkotlett, tabbouleh, tomat- och ostgratinerad aubergine och brorsans goda potatisgratäng.
Grillmiddagen toppades med mycket prat, dans och sång till tidig timme. Idag är jag inte så sugen på just mojito. Snarare iskall cola och kanske en pizza :-)

1 kommentar:

  1. I just couldn't leave your website before suggesting that I extremely loved the standard information a person provide for your guests? Is going to be back ceaselessly in order to check up on new posts
    Feel free to visit my web-site :: Local News aggregation website

    SvaraRadera