fredag 30 oktober 2015

Baconlindad oreganokyckling i ugnen med kronärtskocka, oliver och parmesan


Lättlagad kycklingrätt för ugnen med massor av smak! Tack vare "lite" parmesan ovanpå alltihop blir oliver och kronärtskocka knaprigt och gott. Bacon runt kycklingen gör ju sitt till också. Servera med pasta och mer parmesan att riva över när rätten är klar. Det kanske låter torrt att inte ha någon sås men det blir inte det. Det blir saftigt och alldeles ljuvligt gott. 

En timme har du väl över att lägga på matlagning, när det blir så här gott? Ungefär så "kort" tid tar det, om inte lite kortare...

Om du vill ha mer oliver, t.ex. för att den burk du köper innehåller mer än 1 dl, så vräk på. Jag tänker inte hindra dig :-) Samma gäller förstås för kronärtskockan...

6 personer
6 kycklingfiléer
140 g bacon
Smör/rapsolja att smörja formen med
Ca 400 g marinerade kronärtskockshjärtan, avrunna
1 dl svarta oliver
1 dl gröna oliver
250 g körsbärstomater, halverade
1 kruka färsk oregano, repad
Olivolja
(Fling)salt och svartpeppar
Riven parmesan

Smörj en ugnsform. Skölj, torka av och ansa kycklingfiléerna. Linda baconskivor runt filéerna. Lägg filéerna i ugnsformen. Fördela kronärtskocka, oliver och tomater runt kycklingen i formen. Strö över oreganoblad och ringla över olivolja. Salta och svartpeppra. Strö över riven parmesanost och tillaga i ugnen på 200 grader i 35-40 minuter. 

Servera med nykokt pasta och riv över mer parmesan :-)


Det finns olika sorters marinerade kronärtskockshjärtan, välj din egen favorit. 
Klart för ugnen!

Ugnen har gjort sitt. Baconet har smält in i kycklingen och parmesanosten har gett allt ett krispigt täcke. 



En rätt som jag helt klart kommer att göra igen. Enkelt och gott. Perfekt en fredag efter jobbet kanske, precis lagom mycket pyssel om man är lite sliten efter arbetsveckan.

Ha en riktigt trevlig helg!


7 kommentarer:

  1. Så. Jäkla. Snyggt! och säkert gott också...

    SvaraRadera
  2. Den baconlindade oreganokycklingen skulle jag kunna tänka mig att göra, evtl. också med parmesan på, men resten är sånt jag bara smakar på när det bjuds och jag inte lagar själv ;-)

    Funderar just på om inte ostälskare (läs parmesanälskare) skulle kunna "panera" kycklingen i en blandning av just parmesan och oregano först, sedan linda in i bacon - och sen ta mer parmesan... Dina recept får i allafall alltid igång min fantasi och bara det är ju en "go' grej" ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Parmesan smakar ju "bara" salt och gott :-) Toppen att fantasin sätts igång. Samma för mig när jag läser andras recept - det är hur kul som helst!

      Radera
  3. Tycker det är tråkigt och lite dåligt också, när nån bara slutar uppdatera. Det vore ju toppen om det kom en kommentar om att man slutar blogga, då slipper man ju gå in och kolla om det varit nån uppdatering.

    SvaraRadera
  4. Tycker det är tråkigt och lite dåligt också, när nån bara slutar uppdatera. Det vore ju toppen om det kom en kommentar om att man slutar blogga, då slipper man ju gå in och kolla om det varit nån uppdatering.

    SvaraRadera
  5. Om du lägger in din mejladress vid fältet "Följ bloggen via mail" ovan så slipper du ödsla tid på att gå in och kolla ;-)

    SvaraRadera