tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post7003827449117571329..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Ugnsbakad lax med citron och sesamfrön, polenta och ugnsrostade grönsakerLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-59044713649217585702014-05-14T10:36:38.383+02:002014-05-14T10:36:38.383+02:00Jag är inte riktigt framme vid "förbaskat got...Jag är inte riktigt framme vid "förbaskat gott" men det tar sig :-) Polenta är nog egentligen bäst att äta som stekt eller grillad efter att man gjort den i förväg. Den stelnar så vansinnigt snabbt och blir jättetrist på tallriken om man inte äter direkt. Men smaken är god, mycket smör och ost ska det va :-)<br /><br />Kryddmixen till fisken är verkligen toppen!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-89787440570547911102014-05-13T21:34:40.583+02:002014-05-13T21:34:40.583+02:00Och där påminde du mig om hur sällan vi äter fisk ...Och där påminde du mig om hur sällan vi äter fisk och hur förbaskat gott det är. Måste bli bättre på det. Polenta är jag kluven till. Svårt att få till den där "vi-måste-äta-nu" -tajmingen... Den där kryddblandningen låter trevlig. Får jag nog spana efter.mumsfillibabahttps://www.blogger.com/profile/12137771847884920287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-42505411793303642392014-05-12T14:56:11.275+02:002014-05-12T14:56:11.275+02:00Det verkar som att det är många som inte gillar po...Det verkar som att det är många som inte gillar polenta. Vad som helst kan ju hända med smaklökarna men så är det ju som Mårtenssons säger, man kan ju inte gilla allt. Tror att grillad polenta blir snäppet bättre!<br /><br />Kram!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-29535764891042946202014-05-12T14:55:22.990+02:002014-05-12T14:55:22.990+02:00Nej, det har jag förstått. Än så länge har jag lyc...Nej, det har jag förstått. Än så länge har jag lyckats att inte överbaka. Peppar, peppar... Klart att du som götlaborgare vill ha det nästan rått :-)<br /><br />Polenta på grillen ska det bli inom kort!<br /><br />Hoppas det är bra med dig - kram!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-65337143934136636722014-05-12T14:54:27.892+02:002014-05-12T14:54:27.892+02:00Tack, tack!
Det är visst väldigt blandade smaksyn...Tack, tack! <br />Det är visst väldigt blandade smaksynpunkter på polenta :-) Det här var första gången jag gjorde själv och jag gillade det. Men som sagt, tror att grillad blir ännu godare. Man kan verkligen inte gilla allt!<br /><br />Kramar!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-45462449904731282152014-05-12T14:53:31.306+02:002014-05-12T14:53:31.306+02:00Thanx :-) Laxfilé är faktiskt något som funkar bät...Thanx :-) Laxfilé är faktiskt något som funkar bättre och bättre. Men det måste kryddas mycket för att slippa eventuell "fisksmak" :-) Och du har också ätit det som gröt, har jag aldrig provat. Känns mer matigt för mig... Grillad måste jag prova!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-9129370485473407632014-05-12T14:52:19.691+02:002014-05-12T14:52:19.691+02:00Heja mig :-) Har faktiskt inte hört talas om polen...Heja mig :-) Har faktiskt inte hört talas om polenta till frukost och som gröt förut, har bara sett det i matrecept - oftast grillad i bitar. Mycket ost och smör i polentan så blir det finemang :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-74257877382434105322014-05-12T14:51:32.127+02:002014-05-12T14:51:32.127+02:00Visst är det så :-) Det är en bit kvar till t.ex. ...Visst är det så :-) Det är en bit kvar till t.ex. kokt fisk utan annat än salt!<br /><br />Jag tycker sesamfrön ger en så härlig och nötig smak, och lite tuggmotstånd. Men det som är så bra med recept är ju att man gör precis som man vill!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-19244720949062423072014-05-10T18:09:33.390+02:002014-05-10T18:09:33.390+02:00Polenta är inte riktigt min kopp te, men hoppas sm...Polenta är inte riktigt min kopp te, men hoppas smaklökarna ändrar på sig så småningom för det ser så väldigt gott ut! Kram!Charlotta Ljungbladhttps://www.blogger.com/profile/11181905357638728562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-49721018672214738102014-05-09T23:01:44.934+02:002014-05-09T23:01:44.934+02:00Överbakad lax är verkligen inte gott, torrt och jä...Överbakad lax är verkligen inte gott, torrt och jäkligt, men med en lite lite nästan rå kärna... Mmmm. Men så är jag ju sushilover också!<br />Polenta på grillen låter ju grymt! <br />Ha en go helg nu Lotta. KRAMKimhttp://tantrussinsbak.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-80108596272358538262014-05-07T21:20:10.375+02:002014-05-07T21:20:10.375+02:00Heja, heja, både för dej och för laxen! Sesamfrön ...Heja, heja, både för dej och för laxen! Sesamfrön på blir så gott, den där liter nötiga smaken passar så fint till. <br />Men polentan vägrar Håkan gå med på:) Anki är väldigt förtjust i den, men det kvittar hur vi har mixtrat och lagat till det (stekt, grillat och kokt), det går bara inte ner. Men det måste väl få vara så med i bland, man kan ju inte gilla allt. <br /><br />Kramarna till dejMårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-80984008057390113542014-05-07T12:37:25.327+02:002014-05-07T12:37:25.327+02:00Woho, fisk! Way to go! :) Lax kan jag ju inte med ...Woho, fisk! Way to go! :) Lax kan jag ju inte med som du kanske vet, men polenta är väldigt gott. Gott som gröt också, istället för mannagrynsgröt liksom. Med blåbär på :) Eller stelnad och grillad... Kanongott!Sara på Vardag.nuhttp://vardag.nunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-77250502078711333052014-05-07T04:39:56.347+02:002014-05-07T04:39:56.347+02:00Även om det dröjde mellan laxmiddagarna, så lagade...Även om det dröjde mellan laxmiddagarna, så lagade du ju det igen i alla fall! Polenta är för mig förknippat med frukost och gröt, så jag har mcyket svårt att äta det tillsammans med mat. Men annars ser maten fantastisk ut som vanligt. Att tillaga både fisk och grönsaker i ugnen gör middagen extra smidig. Stort like på det!Remsanhttp://remsansbistro.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-85853030027491283862014-05-06T18:57:48.801+02:002014-05-06T18:57:48.801+02:00Ju mer man kryddar desto mindre smakar det fisk ;-...Ju mer man kryddar desto mindre smakar det fisk ;-) Nej, skämt åsido, kul att du fortsätter vidga dina vyer vad det gäller fiskrecept! <br /><br />Det ser väldigt gott ut, men jag väljer bort sesamfröna om jag testar det själv.kajomidanoreply@blogger.com