Så blev det äntligen lite mer seriös matlagning den här veckan också. Ingredienserna jag inhandlade igår för att improvisera fram en kycklingrätt kom ihop till det jag skulle vilja kalla kycklinggratäng helt enkelt. Kyckling och grönsaker gratineras med lite ost, serveras med baconströssel och nykokt ångande tagliatelle. Det blev verkligen jättegott och det är så roligt när jag lyckas chansa ihop en maträtt på det här sättet med gott resultat. Var inte orolig för att en massa kalorier försvinner då kycklingen inte ska stekas i något fett. Kalorierna kommer igen i såsen :-)4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 grön paprika
1 gul lök
2,5 dl mellangrädde
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk sambal oelek
100 g riven västerbottenost
Salt och svartpeppar
Flytande smör/rapsolja
Gör så här:
- Skölj och ansa kycklingfiléerna. Torka av och skär i mindre lite avlånga bitar.
- Smörj en form och lägg kycklingbitarna i botten. Salta och svartpeppra.
- Stek ett paket bacon knaprigt. Låt svalna och skär sedan i småbitar till "strössel".
- Skölj paprikan. Ta bort kärnor och de vita hinnorna. Strimla.
- Skala och hacka den gula löken.
- Fräs lök och paprika lätt i lite fett. Fördela över kycklingen i formen.
- Blanda mellangrädde och lätt crème fraiche i en bunke med 2 tsk sambal oelek.
- Häll blandningen över kyckling, lök och paprika.
- Toppa med riven ost.
- Gratinera i ugnen ca 20 minuter på 200 grader tills ytan fått fin färg.
- Servera med pasta, t.ex. tagliatelle.
- Lägg upp på tallriken och toppa med baconströssel.
jätte gott blev det mmmm! Tack lotta
SvaraRaderaSkulle du kunna göra en enkel recept för oss fattiga studenter? som man kan äta ofta och inte har 1000 dyra ingredienser. Skulle vara snällt av dig
/Alex
Hej Alex!
SvaraRaderaJag är en snäll person så jag kommer att göra ett inlägg inom kort med tips på god och billig mat som man dessutom helst inte tröttnar på :-)
Ska bara göra klart kycklinggrytan jag håller på med som just nu puttrar på spisen. Återkommer senast i morgon!
Hälsningar Lotta