måndag 18 april 2011

Vardagsklassiker, spagetti och köttfärsås. Såååååå gott!


Ikväll blev det en av våra absoluta vardagsfavoriter, spagetti och köttfärssås.
Gör så här till ungefär fyra portioner.

Hacka en gul lök. Fräs kött- eller nötfärs i smör/rapsolja i en panna med höga kanter och gaffla färsen så att den smular sig och blir väl genomstekt. Tillsätt den hackade löken och låt den fräsa med en stund. Tillsätt 1 dl tomatpuré som också får fräsa med. I med 5 dl matlagningsgrädde och 1 burk krossade tomater. Rör om och låt puttra upp. Smaksätt med lite soja, salt, svart- och vitpeppar. Mest av vitpeppar om du gillar det. Runda av med en snutt strösocker också. Låt sedan köttfärssåsen sjuda svagt tills spagettin har kokat färdigt. Om du vill kan du göra dig till lite grand och garnera med lite bladpersilja!

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar