tisdag 30 augusti 2011

Skinkrullar med kesoröra och melon


Jättegoda och saftiga skinkrullar med kesoröra och melon! Ett av tillbehören på årets kräftskiva men funkar förstås på vilken buffé som helst under den varmare delen av året. Skinka och melon är ju en klassiker men med kesofyllningen blev det ännu godare. Mamma lagade och jag skulle köpa skinkan. Ett litet missförstånd gjorde att jag köpte vanlig rökt skinka när det skulle vara lufttorkad. Men det gjorde faktiskt inget, rullarna smakade jättebra och det blev ju avsevärt billigare! Använd cantaloupe, galia eller honungsmelon. Vattenmelon funkar inte här...

Keso är riktigt bra i mat... Jag har faktiskt glömt bort det helt och hållet. Ändå var jag tokig i keso för många år sedan, innan det fanns flera olika smaker. Kunde sleva i mig direkt från burken - saftigt, syrligt och gott! Nu ska jag återupprätta keso i mina två små kök och använda det mer i matlagningen.

8 bufféportioner (16 rullar)
250 g naturell keso
3 msk hackad gräslök
1 1/2 msk skånsk grovkornig senap
16 skivor lufttorkad eller rökt skinka
1/2 liten melon, skalad i tunna klyftor

Gör så här:
Blanda ihop keso, gräslök och senap. Om du vill ha en slät kräm, mixa.
Lägg en klick av fyllningen på varje skinkskiva.
Lägg på en melonklyfta och rulla ihop.


2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Har du fler tips på buffémat? :)

    SvaraRadera
  2. Absolut! Kolla under fliken "Smått & gott" i huvudmenyn;

    Ostcocotter, ost- och skinksnurror, potatis- och bacontortilla, marinerad prästostsallad, sommarlunch plock style, caesardipp med grönsaker, panzanella (brödsallad med tomater), capresesallad med gravade tomater, tunnbrödssnittar, gräddade svampkrustader...

    Och missa inte tunnbrödssnittarna! Dem ligger inte ständigt i tio i topp för inget - hur goda som helst och jättelätta att göra :-)

    Kolla även in "Tre kalla rätter till sommarbuffén" under "Smått & gott" - där har du en bra bas med kött och potatis.

    SvaraRadera