Det kanske inte ser så mycket ut för världen, och att det skulle vara en smakbomb syns nog inte men lita på mig. Denna tomatpesto ÄR mycket smakfull. Jag behöver inte mer än så här i en pastarätt, men den är väldigt enkel att komplettera med mer protein för den som vill. T.ex. grillad kyckling, fläskkotlett eller någon annan köttbit.
Basen är de ugnstorkade tomaterna från ett tidigare inlägg. Men om du inte vill/orkar göra dem så kan du väldigt snabbt blanda ihop färdig tomatpesto med pasta. Det blir visserligen inte lika gott som med en hemmagjord variant men ibland är det inte dumt med snabbmat. Fast. Om du har gjort tomaterna någon annan dag, så tar det inte mer än 5 minuter att mixa ihop peston. På den tiden kokar pastavattnet upp och du har en kanonrätt på ca en kvart. Inte så dumt va?
Ca 3 dl tomatpesto (3-4 portioner till pasta)
3 dl av de torkade tomaterna
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1/2 kruka basilikablad
1 dl riven parmesanost
1 dl osaltade cashewnötter*
*Det finns små påsar med osaltade cashewnötter som innehåller lite drygt 1 dl. Använd hela. Det gör inget om det är lite mer än 1 dl.
Gör så här (kortaste beskrivningen hittills):
Mixa allt :-)
Blanda tomatpeston med nykokt pasta och riv över mer ost. Servera med tomater. Vad annars?
Nämnda tomater som är grunden till den goda tomatpeston. |
När du väl har gjort tomaterna så är peston gjord på nolltid. Snabbmat i sin bästa form. |
När du skopar upp tomaterna ska du få med av oljan också. Så blir det så här geggigt och härligt! |
Du, det där såg vansinnigt gott ut! Hade säkert varit riktigt gott på lax också.
SvaraRaderaKram kram
Tack! Och tack för tipset om att ha det på lax - det måste jag testa! Kram
RaderaSnabbmat at its best!
SvaraRaderaLängtar tills jag får se de där vyerna på riktigt. KRAM
Verkligen! När man väl har gjort tomatpeston :-) Varmt välkommen! Landet visar sig mer & mer från sin vackra höstsida. Kram så länge!
Radera