tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post1317081141647089613..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Operation rensa skafferiet del 1: pastagratäng med kyckling, bacon, paprika och tomatLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-52416150781340653882012-03-20T18:04:06.250+01:002012-03-20T18:04:06.250+01:00Kollade just på receptet och det låter otroligt go...Kollade just på receptet och det låter otroligt gott! Men, tyvärr Linda, det är inget för dej - det är bara 8 skivor bacon i *lol* Nu väntar jag med spänning på hur m y c k e t bacon och hur l i t e svamp eller kyckling du får i dina cannelloni ;-)kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-11656123691012482032012-03-20T14:31:09.317+01:002012-03-20T14:31:09.317+01:00Tråkigt men sant :-) Bra för både miljö och plånbo...Tråkigt men sant :-) Bra för både miljö och plånbok också så okej då!<br /><br />Bacon och svamp går ju inte att tacka nej till. Jag tror att det börjar formas i skallen på mig vad jag ska fylla rören med. Tack snälla för tipset!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-17862628081058178612012-03-20T14:30:03.053+01:002012-03-20T14:30:03.053+01:00Svamp låter bra, Matarkivet är inne på samma spår....Svamp låter bra, Matarkivet är inne på samma spår. Det får nog bli något så'nt! Tack för tipset, lite sambal kanske ska petas ner i fyllningen också för hettan som du säger.<br /><br />Lycka till med frystömningen, inte världens roligaste men det blir ju vad man gör det till :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-79946459126065129922012-03-20T12:24:24.359+01:002012-03-20T12:24:24.359+01:00Jag har kommit fram till samma sak, att det behövs...Jag har kommit fram till samma sak, att det behövs ätas upp innan man köper nytt. :) <br /><br />Cannelloni gör jag oftast med kyckling, tex denna: http://matarkivet.wordpress.com/2011/06/30/langhelg-typ-och-kycklingcannelloni-med-bacon-och-svamp/Matarkivethttps://www.blogger.com/profile/00725512993895407826noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-50688668346082465962012-03-20T10:15:10.166+01:002012-03-20T10:15:10.166+01:00Vad skönt :-) Det kan ju bli lite prestationsånges...Vad skönt :-) Det kan ju bli lite prestationsångest ibland när man har en matblogg...<br /><br />Tack för risottotipsen, supergott! Den med tomater, vitlök och basilika både ser ut och verkar hur god som helst. Men så är det den där vitlöken som Mannen inte vill ha. Grymtar... Den får hamna på listan över mat jag ska göra till mig själv när han inte ska sitta vid bordet :-)<br /><br />Så det var absolut till nytta för en Lotta, tack!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-2593040235866015082012-03-20T10:13:14.358+01:002012-03-20T10:13:14.358+01:00Jag gillar att fylla canellonin med paprika och sv...Jag gillar att fylla canellonin med paprika och svampröra. Gärna lite hot med chili. Hos mig är det frystömning som pågår...Fröken Dillhttp://www.frkdill.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-15841215532287690702012-03-20T10:07:47.340+01:002012-03-20T10:07:47.340+01:00Absolut, det låter jättegott. Påminner lite om Del...Absolut, det låter jättegott. Påminner lite om Delize där man fyller med skinka, ost och squash. Tomatsås i botten och så gratinerar man med ostsås. Purjo kan ju ersätta squashen. Tack för tipset - ska fundera vidare.<br /><br />Matsvinnet är en högaktuell fråga här i Sverige också. Jättebra tycker jag! Ha det gott!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-90838298243289816892012-03-20T06:57:53.196+01:002012-03-20T06:57:53.196+01:00Inte för att jag prövat det själv, men vore det in...Inte för att jag prövat det själv, men vore det inte gott med en fyllning av strimlad kokt skinka, lätt förvälld purjo och osttärningar? Och sen en ostsås förstås...<br /><br />Här i Tysklad pågår just en kampanj att man inte ska slänga så mycket mat som vi gör idag. De flesta livsmedel är även hållbara längre än det står på förpackningen. När man funderar på det lite så skulle man nog oftare ta att rensa skafferiet/kylskåpet och utgå från de rester man har hemma...<br /><br />Ha en bra dag!kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-91303255006734508602012-03-19T22:41:28.619+01:002012-03-19T22:41:28.619+01:00Så länge tjatet smakar gott så tycker vi inte alls...Så länge tjatet smakar gott så tycker vi inte alls att det gör något, smaken är hövvesaken:)<br /><br />Tyvärr inget bra tips på fyllning till rören dina, vi ser helt enkelt fram mot vad du tillagar istället eftersom vi också har rör i vårt skafferi. <br />Men två väldigt goda risotto har vi receptet på, dels vår absoluta favorit som är Nigellas och dels en variant på Jamie Olivers om du är sugen:<br /><br />http://martenssonskok.blogspot.se/2010/08/risotto-ala-jamie_05.html<br /><br />http://martenssonskok.blogspot.se/2010/05/godaste-risotton-hitintills.html<br /><br />Kan det vara till någon nytta för en Lotta?Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.com