tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post1544039178638360773..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Saffransrisoni med ugnsrostade grönsaker, vackert och gott med oxfilékuberLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-91830235495417705682012-04-24T08:36:37.901+02:002012-04-24T08:36:37.901+02:00Gult är inte fult :-) Jag har varit med om liknand...Gult är inte fult :-) Jag har varit med om liknande med för mycket saffran och kanske dålig saffran med fadd smak. Men det här blev precis lagom, faktiskt. Mild smak och inte för mycket "lussebullar". Men det är ju verkligen en "känslig" krydda.Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-19639292043157184372012-04-23T22:59:19.858+02:002012-04-23T22:59:19.858+02:00Mycket vacker mat får jag lov att säga. Jag har de...Mycket vacker mat får jag lov att säga. Jag har dessvärre lite svårt för saffran i mat. Har några gånger fått det med alldeles för mycket saffran i och det har förstört mig lite.Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-59458352233834205642012-04-23T17:40:08.779+02:002012-04-23T17:40:08.779+02:00Tack, Kim!
Jag håller med. Saffran är väldigt myc...Tack, Kim!<br /><br />Jag håller med. Saffran är väldigt mycket jul och har inte varit något att ha i mat för min del. Men det är ju jättegott och en fantastisk krydda. Ibland trillar poletten ner sent :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-31961187555369412732012-04-23T17:15:50.431+02:002012-04-23T17:15:50.431+02:00Vilka fina bilder! Ibland får jag för mig att man ...Vilka fina bilder! Ibland får jag för mig att man bara "får" använda saffran på jul, men det är ju fel ju! :)Kimhttp://tantrussinsbak.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-21510056422334940872012-04-23T10:11:26.765+02:002012-04-23T10:11:26.765+02:00Jag skulle kunna äta det utan kött, fisk eller någ...Jag skulle kunna äta det utan kött, fisk eller något annat till. Gott som vegetariskt också med så mycket grönsaker!<br /><br />Din fläskfilé med whiskysås såg inte så tokig ut den heller :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-44899953040537453932012-04-23T09:19:33.729+02:002012-04-23T09:19:33.729+02:00Det här verkar bara sååå gott. Jag är lite inne på...Det här verkar bara sååå gott. Jag är lite inne på risoni för tillfället så det passar finfint, de övriga ingredienserna behöver ju inte heller skämmas för sig...lottzys matblogghttp://matlottzy.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-46824787371661785762012-04-22T22:18:50.755+02:002012-04-22T22:18:50.755+02:00Tack, Andy! Jag svär allt jag oxå emellanåt. Iblan...Tack, Andy! Jag svär allt jag oxå emellanåt. Ibland GÅR det bara inte att få till bilderna. Jag har provat mig fram till vad som funkar och jag har hittat min modell. Nära vill jag ha det så att man verkligen ser!<br /><br />Känner igen det där rådet faktiskt och jag brukar tänka på tallriksmodellen fast då i 25/25/50 där 50 % är grönsakerna. Fast tanken blir verkligen inte alltid verkstad om jag säger så...<br /><br />Vi är tillbaka i sta'n och har tryckt i oss varma mackor. Nu är det filmtajm så söndagkvällen rullar på fint. Hoppas samma för dig och familjen!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-35390981038509849342012-04-22T22:15:28.483+02:002012-04-22T22:15:28.483+02:00Bra att du inte gav upp efter första smakförsöket ...Bra att du inte gav upp efter första smakförsöket :-) Risoni passar jättebra till det här!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-53155037248282840742012-04-22T22:14:20.235+02:002012-04-22T22:14:20.235+02:00Mat är vackert! Jag kan bli fascinerad av det jag ...Mat är vackert! Jag kan bli fascinerad av det jag ser när jag delar t.ex. en röd lök på mitten - färger och mönster!<br /><br />Risoni i sig är inget speciellt, små pastagryn bara. Men de lämpar sig verkligen extra väl till vissar rätter, som den här.<br /><br />Jag är impad av att ni trotsar vädret så där, och jag håller med. Om man struntar i regnet och ändå ger sig ut så är det riktigt skönt. I alla fall efteråt :-)<br /><br />Ha det riktigt bra ni oxå. Kramar!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-83905184985991371262012-04-22T22:10:53.242+02:002012-04-22T22:10:53.242+02:00Det gör ju jag oxå inser jag, och ändå använder ja...Det gör ju jag oxå inser jag, och ändå använder jag det så sällan! Tror att jag förknippar det så mycket med bakning och fiskrätter. Men jag ska definitivt använda det oftare!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-92085687755459353042012-04-22T22:09:56.207+02:002012-04-22T22:09:56.207+02:00Ha, ha! Inte helt omöjligt - är inte så långt ifrå...Ha, ha! Inte helt omöjligt - är inte så långt ifrån rent geografiskt i alla fall :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-17896394284361890342012-04-22T21:17:43.874+02:002012-04-22T21:17:43.874+02:00Vilka bilder. Klockrena varenda gång, själv står j...Vilka bilder. Klockrena varenda gång, själv står jag bara o svär när jag fotar och skyller på att kameran nog börjat paja. Hur bär du dig åt mänska?<br />Ser riktigt smarrigt ut med alla färger! Jag läste någon gång om någon dietist/kost/träningsexpert som fick frågan om det fanns något lättare sätt att äta nyttigt och bra utan att behöva räkna kalorier och väga kolhydraterna.<br />Ovan nämnda "expert" gav ett enkelt och bra svar som jag burit med mig sedan dess: "Tallriksmodellen (1/3 av allt) och JU MER färg på tallriken desto bättre!"<br />Ha en skön Söndagkväll!Andyhttps://www.blogger.com/profile/11720019010861845272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-13986238012900708912012-04-22T19:12:38.778+02:002012-04-22T19:12:38.778+02:00ÅH så smarrigt, risoni har jag ätit två gånger. En...ÅH så smarrigt, risoni har jag ätit två gånger. En gång var ett riktigt fiasko men den andra var gudomlig, gäller att smaksätta den rätt! Detta måste jag prova :)Eleonore- Kokboksutmaningen!http://www.fika.med.nöjesgalaxen.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-46558124132515013282012-04-22T19:00:24.671+02:002012-04-22T19:00:24.671+02:00Med så mycket härliga färger så syns det verkligen...Med så mycket härliga färger så syns det verkligen hur in i bänken nyttigt det är. Tänk att ugnsrostade grönsaker kan vara så vackra...<br /><br />Risoni har vi stått och fingrat på lite, men aldrig köpt hem, får kanske ta och göra det. <br /><br />Ösregn mesta dagen här också, inte alls lika fint som det var igår, suck. Men med regnkläder på så blev det en långtur ändå, riktigt skönt faktiskt. <br /><br />Du får ha en riktigt bra vecka Lotta,<br />kram.Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-70711012875935691622012-04-22T18:41:10.939+02:002012-04-22T18:41:10.939+02:00Men va gott älskar saffranMen va gott älskar saffranMillas Hälsoblogghttps://www.blogger.com/profile/06870109457764911872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-5337977765739114352012-04-22T18:17:07.098+02:002012-04-22T18:17:07.098+02:00Men JA, TACK, kan man beställa matlåda till Högdal...Men JA, TACK, kan man beställa matlåda till Högdalen City?Momahttp://www.momaskitchen.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-30644112719745450262012-04-22T17:24:47.127+02:002012-04-22T17:24:47.127+02:00Det är ljuvligt gott! Menar du att det är same sam...Det är ljuvligt gott! Menar du att det är same same ;-) Då får jag kolla in hos dig sen och kolla vad du gjorde mer...<br /><br />Trevlig söndagskväll!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-68461738339345577132012-04-22T17:19:04.327+02:002012-04-22T17:19:04.327+02:00Saffran är verkligen gott i maten. Gillar dina ugn...Saffran är verkligen gott i maten. Gillar dina ugnsrostade grönsaker... gissa vad vi har i ugnen as we speak? :)Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-46750430200129188292012-04-22T16:55:07.778+02:002012-04-22T16:55:07.778+02:00Det gör du rätt i, att prova alltså! Om ni gillar ...Det gör du rätt i, att prova alltså! Om ni gillar fisk, prova med lax till som jag själv inte tänkte på först. <br /><br />Detsamma till dig!<br /><br />Kram!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-53416538520067184392012-04-22T16:54:08.333+02:002012-04-22T16:54:08.333+02:00Absolut, lax eller annan fisk borde funka utmärkt....Absolut, lax eller annan fisk borde funka utmärkt. Fast det var ju inget alternativ jag själv tänkte på förstås :-)<br /><br />Att blanda med någon sorts mögelost tror jag också blir gott, med mer karaktär än mild saffran.Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-28656583673588595002012-04-22T16:02:13.427+02:002012-04-22T16:02:13.427+02:00Ytterligare en rätt jag måste prova på. Nu marsch ...Ytterligare en rätt jag måste prova på. Nu marsch till köket. Hos oss blir den en kycklingrätt ikväll.<br />Fin söndagskväll! <br />kram Kat.Live från radhusethttps://www.blogger.com/profile/02649321217584145649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-15005806717837713062012-04-22T13:59:01.909+02:002012-04-22T13:59:01.909+02:00Risoni har jag aldrig sett förut men det ser jätte...Risoni har jag aldrig sett förut men det ser jättegott ut, särskilt med saffransgrädden. Undrar om inte det skulle smaka bra till lax ocksa, men det far jag väl lista ut själv ;-) <br /><br />Som alternativ till saffran föreslar jag (utan att ha provat) gorgonzola (blir ingen färg förstas) eller varför inte spenat... <br /><br />Finhackad lök och bacon i risonisasen och sen ett gäng köttbullar, det tror jag pa - fast da är vi lite langt borta fran ditt recept ;-)kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-58599297764428961582012-04-22T12:17:19.998+02:002012-04-22T12:17:19.998+02:00Det är faktiskt första gången jag har gjort något ...Det är faktiskt första gången jag har gjort något med risoni och jag gillar det också!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-74872810376137775782012-04-22T12:16:26.376+02:002012-04-22T12:16:26.376+02:00Saffran är ju en speciell smak och inte allas favo...Saffran är ju en speciell smak och inte allas favorit. Jag skulle kunna tänka mig att testa att smaksätta med tomat, och få röd risoni i stället. Kanske genom att blanda grädden med lite tomatpuré och reducera. Vågar du testa :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-66986428566163044762012-04-22T11:24:06.568+02:002012-04-22T11:24:06.568+02:00Åh, jag älskar risoni!Åh, jag älskar risoni!Anonymousnoreply@blogger.com