tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post1767143610191722651..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Krämig brysselkålssallad med stora vita bönor, tomat och purjolökLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-39190542374231233392012-07-27T12:01:54.000+02:002012-07-27T12:01:54.000+02:00Oj vad roligt att höra! Visst är det tokgott! O ro...Oj vad roligt att höra! Visst är det tokgott! O roligt att omvända de skeptiska... Nu blev JAG sugen på dillfritters igen. O denna sallad med parmesan. Trevlig helg!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-49395343965323845742012-07-26T20:02:32.230+02:002012-07-26T20:02:32.230+02:00Du har gjort det igen Lotta! Gett mig något jag ba...Du har gjort det igen Lotta! Gett mig något jag bara måste göra igen och igen och igen...(har precis hämtat mig från dina dillfritters). Maken är ytterst skeptisk till brysselkål men det här gick ner i honom - själv ska jag helt klart bygga ut med parmesan nästa gång. <br />/MariMarinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-26799221568487956832012-07-24T20:56:19.754+02:002012-07-24T20:56:19.754+02:00Måste definitivt testa med parmesan nästa gång... ...Måste definitivt testa med parmesan nästa gång... Åh, jag förstår precis läget. Just med sängdags. Det är ju fortfarande ljust ute på kvällarna och det underlättar ju inte att komma i sängs i tid. Bra inställning där annars, att det är semester när arbetsdagen/-kvällen är slut :-)<br /><br />Hang in there - kram!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-52902321068368895242012-07-24T20:46:49.575+02:002012-07-24T20:46:49.575+02:00Jag är också så glad att jag älskar brysaelkål. Oc...Jag är också så glad att jag älskar brysaelkål. Och att jag upptäckt att den går att använda till så mycket. Det här ser supergott ut. Piffa till med parmesan i dressingen ju bara göra det ännu godare. <br />Jag försöker låtsas att jag har semester igen så fort jag kliver utanför jobbet. Det trista är bara att man måste krypa till sängs hyfsat i tid för att inte vara död när klockan ringer.Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-85737144333041994352012-07-24T08:21:42.537+02:002012-07-24T08:21:42.537+02:00Den färska brysselkålen är ju underbar, även om ja...Den färska brysselkålen är ju underbar, även om jag inte fick tag på det den här gången. Verkligen synd att låsa vissa råvaror till begränsade tider på året...Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-86387824259150069242012-07-23T22:21:28.726+02:002012-07-23T22:21:28.726+02:00Så oväntat med brysselkål mitt i sommaren. Men kan...Så oväntat med brysselkål mitt i sommaren. Men kanske då det är som godast. Lätt att man föräter sig på vissa livsmedel som man tok-frossar i dem under vissa årstider.mumsfillibabahttps://www.blogger.com/profile/12137771847884920287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-80846937220017278342012-07-23T20:02:58.734+02:002012-07-23T20:02:58.734+02:00Här hör brysselkålen verkligen hemma!Här hör brysselkålen verkligen hemma!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-1311826068029973032012-07-23T17:55:01.423+02:002012-07-23T17:55:01.423+02:00Brysselkål som är så gott. Och salladen verkar va...Brysselkål som är så gott. Och salladen verkar vara jättegod!Bland bakverk och kastrullerhttps://www.blogger.com/profile/13458502404388470743noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-90949338175185434282012-07-23T17:14:10.644+02:002012-07-23T17:14:10.644+02:00Rolig är också en riktigt bra beskrivning :-) Och ...Rolig är också en riktigt bra beskrivning :-) Och precis så rolig man vill göra den. Bort med bönorna om de inte gillas och lägg till annat. Jag tror den skulle smaka fantastiskt gott med bacon och/eller parmesan!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-41451669355741646022012-07-23T17:06:43.832+02:002012-07-23T17:06:43.832+02:00Vilken rolig sallad. Jag brukar nästan aldrig äta ...Vilken rolig sallad. Jag brukar nästan aldrig äta varken brysselkål eller vita bönor. I min lilla värld är detta en liten ovanlig sallad....Emmahttps://www.blogger.com/profile/08370363926204738908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-32861980933069083862012-07-23T16:47:54.866+02:002012-07-23T16:47:54.866+02:00Eller hur, verkligen skit samma. Undrar om det int...Eller hur, verkligen skit samma. Undrar om det inte är på G nu med temperatur över 20 grader och halv storm. Det brukar ju blåsa på när temperaturväxling är på G... <br /><br />Haka på, äggdressing blev en favorit! Överkokt brysselkål är ingen höjdare, kanske är det såna jag har fått i mig tidigare och bestämt mig för att jag inte gillar dem. Nu har de fått revansch :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-75059949392684076652012-07-23T16:45:41.981+02:002012-07-23T16:45:41.981+02:00Lyxigt med nyskördat direkt från odlaren! Och själ...Lyxigt med nyskördat direkt från odlaren! Och självklart bort med bönorna om de inte gillas, en perfekt ta bort/lägg till-sallad. Japp, svartpeppar är det förstås som jag glömde skriva med. Nu är receptet komplett. Tack för vakna ögon :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-7700376800800016492012-07-23T16:29:25.102+02:002012-07-23T16:29:25.102+02:00Tyskvärme, ryssvärme, senast idag läste jag även o...Tyskvärme, ryssvärme, senast idag läste jag även om den franska värmen... Skit i vilken värme det är, bara den kommer snart!<br /><br />Har aldrig testat äggbaserad dressing, men blir onekligen sugen. Gillar ju ägg!<br />Brysselkål har inte varit min favorit alltid heller. Men det blir bara godare och godare, dessutom är de ju så gulliga, som små miniminisalladshuvuden. Kokas de inte för länge är det ju grymt gott!Kimhttp://tantrussinsbak.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-36997276338371055522012-07-23T15:52:04.492+02:002012-07-23T15:52:04.492+02:00Här på Fehmarn växer mycket brysselkål så beroende...Här på Fehmarn växer mycket brysselkål så beroende på säsong kan jag få tag på färsk direkt från odlaren! Gott ser det ut - jag kan ju pilla ur dom vita bönorna (äter jag bara *baked* i chili con carne) ;-) Har du haft på svartpeppar också, eller vad är det för små mörka "prickar" man ser? Det vore säker gott att servera osttärningar till så att var och en kan bestämma, om man vill ha det...kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-21133712558084447432012-07-23T14:31:13.751+02:002012-07-23T14:31:13.751+02:00Då blir din "ägg-premiär" avklarad också...Då blir din "ägg-premiär" avklarad också. Du kommer inte ångra dig... Brysselkål året om, helt klart! Finns ju färsk också men inte alltid (läs sällan) jag hittar det i butikerna på landet.Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-57674860734850354742012-07-23T14:24:51.781+02:002012-07-23T14:24:51.781+02:00Måste helt klart testa dressingen. Äggbaserad dres...Måste helt klart testa dressingen. Äggbaserad dressing har jag inte testat än - dags nu alltså. Och brysselkål går ju faktiskt äta andra dagar än 24 december. Ändring på det också :)Sara på Vardag.nuhttp://vardag.nunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-80364591247450142622012-07-23T13:11:39.617+02:002012-07-23T13:11:39.617+02:00Och kanon som bas för den som vill lägga till/ta b...Och kanon som bas för den som vill lägga till/ta bort. Det är gott med krämiga sallader, tycker jag. Hellre "vita" än med klar dressing har jag kommit fram till för min del.Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-23747638432647774532012-07-23T12:18:37.891+02:002012-07-23T12:18:37.891+02:00Vilken härlig blandning, ser gott och krämigt ut!
...Vilken härlig blandning, ser gott och krämigt ut!<br /><br />Kram MalinMalin`s Dinerhttps://www.blogger.com/profile/14998972587027076301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-80059994254600372212012-07-23T11:21:11.533+02:002012-07-23T11:21:11.533+02:00Himla god, och mäktig!Himla god, och mäktig!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-7282164603049560362012-07-23T11:01:09.383+02:002012-07-23T11:01:09.383+02:00Mums, så god salladen ser ut!Mums, så god salladen ser ut!Katarinahttps://www.blogger.com/profile/15158381323468184120noreply@blogger.com