tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post1983138432987305538..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Prosciuotto med parmesangratinerad broccoli och blomkål i cambozolagräddeLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-49299853751164955012012-08-05T15:23:21.407+02:002012-08-05T15:23:21.407+02:00Vad roligt! Ja, den blev verkligen en favorit dire...Vad roligt! Ja, den blev verkligen en favorit direkt hos mig också. Såg att en LCHF-blogg plockat upp den :-) Fast LCHF utan potatis är ju inget för potatisgrisar som din sambo och mig, potatis ska det vara till att äta såsen med :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-85587989961611889432012-08-05T08:36:42.852+02:002012-08-05T08:36:42.852+02:00Igår var det dags... och denna gratäng är SÅÅ god ...Igår var det dags... och denna gratäng är SÅÅ god att det måste jag också tala om för er andra som inte testat än! <br /><br />Sambon var särskilt förtjust i cambozolagräddsåsen - och den knapriga prosciutton förstås ;-) *Muttrade* något om att det borde varit potatis till så han hade kunnat mosa och få upp varenda gnutta sås på tallriken...kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-66425285259002471872012-07-10T15:29:39.025+02:002012-07-10T15:29:39.025+02:00Hej Ingrid!
Så roligt att gratängen gillades - v...Hej Ingrid! <br /><br />Så roligt att gratängen gillades - varsågod!<br />Tack så mycket för din kommentar - det värmer :-)<br /><br />Hälsningar LottaLottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-91342101654504660952012-07-10T12:40:37.438+02:002012-07-10T12:40:37.438+02:00Hej.
Vilken fin blogg med användbara! recept. Bjö...Hej. <br />Vilken fin blogg med användbara! recept. Bjöd på din gratäng i lördags och alla gäster mmmmm:ade över den. Mumsgod! Tack för tipset.<br />Hälsningar <br />Ingrid i OnsalaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-53014901552300676862012-07-04T20:00:26.650+02:002012-07-04T20:00:26.650+02:00Hej Niclas med Familj!
Visst är den för jä..a god ...Hej Niclas med Familj!<br />Visst är den för jä..a god :-) Dregel i mungipan också kanske!<br /><br />Verkligen roligt att höra att gratängen gillades och tack för snälla ord som verkligen uppmuntrar och inspirerar mig att fortsätta laga mat och bjuda på här!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-11711852989940124932012-07-04T19:17:08.642+02:002012-07-04T19:17:08.642+02:00Hej Lotta!
Har precis ätit din gratäng....och så j...Hej Lotta!<br />Har precis ätit din gratäng....och så jä...la god...som vanigt, då dina recept brukar vara spot on! Fick anstränga mig för att äta lugnt o sansat och inte köra "HomerSimpsonStyle:)<br />Älskar både blomkål o broccoli o prosciutto så detta var verkligen en kanonkombination!<br /><br />Många Tack!, Niclas m FamiljAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-81281495714611347882012-07-04T09:53:29.450+02:002012-07-04T09:53:29.450+02:00Tomatrosor låter fint - och tomat är ju jättegott ...Tomatrosor låter fint - och tomat är ju jättegott att ugnsbaka... Det är bra om det som läggs ovanpå är lite salt men det är ju bara att salta tomaterna. Prova!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-40681386650871395352012-07-04T09:50:32.844+02:002012-07-04T09:50:32.844+02:00Med korv också - det måste jag prova - eller både ...Med korv också - det måste jag prova - eller både och! Ett himla bra sätt att få i sig blomkål och broccoli!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-67806251328146868962012-07-04T09:49:47.097+02:002012-07-04T09:49:47.097+02:00Stämmer bra :-)Stämmer bra :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-18530867686301883762012-07-03T23:05:10.428+02:002012-07-03T23:05:10.428+02:00Mums säger jag! Du har fått till de där skinkorna ...Mums säger jag! Du har fått till de där skinkorna som jag inte äter så fint. Ser verkligen ut som rosor. Undrar vad jag måste lägga så det kan efterliknas? Kanske tomater...Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-28182125034754905012012-07-03T22:58:36.956+02:002012-07-03T22:58:36.956+02:00Åh, gillar gillar gillar! Det är bland det bästa j...Åh, gillar gillar gillar! Det är bland det bästa jag vet kombinationen ostsås tillsammans med blomkål och broccoli. Och gärna ihop med en lite salt charkuteri, kan vara en god korv eller en god skinka. Det här är comfortfood vill jag lova!Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-88332781696482982682012-07-03T22:56:12.702+02:002012-07-03T22:56:12.702+02:00Åh. det både ser och låter vansinnigt gott.
Kram...Åh. det både ser och låter vansinnigt gott. <br /><br />Kram MalinMalin`s Dinerhttps://www.blogger.com/profile/14998972587027076301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-69323667501374605892012-07-03T19:38:19.369+02:002012-07-03T19:38:19.369+02:00Det håller jag med om. Bådadera. Gott och måste te...Det håller jag med om. Bådadera. Gott och måste testas :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-82448198979703793542012-07-03T16:46:16.414+02:002012-07-03T16:46:16.414+02:00Mmmm, så gott det ser ut!! Måste testas.Mmmm, så gott det ser ut!! Måste testas.Matarkivethttps://www.blogger.com/profile/00725512993895407826noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-87721152436758159762012-07-03T16:30:26.897+02:002012-07-03T16:30:26.897+02:00Men hej vad roligt att höra av dig! Jag får nog lo...Men hej vad roligt att höra av dig! Jag får nog lov att kolla in det där med Instagram, fler och fler som använder och det verkar ju kul. Vill ju absolut inte missa när du står och diskar eller benar ur en gädda :-)<br /><br />Förstår precis hur det blir, det märks av i hela bloggosfären att det är semester och det är inte mer än rätt och riktigt tycker jag att de sociala medierna får vila lite till förmån för annat trevligt. <br /><br />Låter härligt med Sörmland - vädret är ju inte fy skam nu heller! Jag håller en tumme för att det inte blir någon gädda även om det låter lite elakt, bara för din skull :-)<br /><br />Eventuell uttråknad får vi göra något åt. Kan du inte flirta lite med Kat om hennes nya altan? Där tycker jag vi ska ses i sommar!<br /><br />Stor kram tillbaka!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-77831499896156199172012-07-03T16:22:05.845+02:002012-07-03T16:22:05.845+02:00Halloj Lotta!
Äntligen 2 minuter allena framför m...Halloj Lotta!<br /><br />Äntligen 2 minuter allena framför min dator. Jag har fått lägga ner allt vad bloggeri heter nu när familjen är lediga och stör mig ;-)! <br />Mobila bredbandet tar en evig tid att komma nån vart med. Just nu befinner jag mig i Sörmland, men åker hem en vända på torsdag då jag blir alpänka i 5 dagar.<br /><br />För att ha nån koll på omvärlden är jag istället flitig med Instagram. Oj så roligt det är och snabbt dessutom. Skaffa ett själv vettja så kan du följa mig när jag står här på landet och diskar och lagar mat , diskar och lagar mat osv...<br /><br />Bigfootc var ju namnet. Nu gick de ner för att fiska igen, hoppas att de inte får napp. Benig gädda en gång den här veckan räcker!<br /><br />Kram till dig Lotta från en smått uttråkad bigfootc!Skridskoänkans glada dagarhttps://www.blogger.com/profile/06330114459805356351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-80136892812597444552012-07-03T15:26:28.484+02:002012-07-03T15:26:28.484+02:00Tack, Kajomida - vad glad jag blir att jag kan ins...Tack, Kajomida - vad glad jag blir att jag kan inspirera. Jättesynd med vissnade blommor i maten :-(<br /><br />Spinn på bara, lär ju bli matigare med ägg, champinjoner och vad man nu gillar.<br /><br />Jag har lagt till mängden cambozola, ungefär 150 g är en sån där trekant på. Tack för påminnelsen!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-54402538046018507222012-07-03T15:25:01.812+02:002012-07-03T15:25:01.812+02:00Absolut, de lever mitt ibland som helt vanliga män...Absolut, de lever mitt ibland som helt vanliga människor :-) Skämt åsido, ett perfekt tillbehör - för alla!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-63144711989371862812012-07-03T15:09:53.483+02:002012-07-03T15:09:53.483+02:00Gick en sida tillbaka efter att jag skrivit ut och...Gick en sida tillbaka efter att jag skrivit ut och hoppsan, där var min kommentar plötsligt dubbelt... kan du ta bort en, Lotta?<br /><br />En fråga kom jag på också: Hur stor är en "trekant" cambozola i Sverige? Även om det är en smaksak hur mycket man sen använder, så är det en fördel att veta vikten som användes till det ursprungliga receptet ;-)kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-18873480292596003722012-07-03T15:05:36.766+02:002012-07-03T15:05:36.766+02:00Här blir det sällan grönsaker men denna gratäng se...Här blir det sällan grönsaker men denna gratäng ser sååå god ut! Tack vare dina fina bilder känner jag både doften och smaken ända hit - synd bara att dina fina prosciuttorosor vissnade i ugnen ;-)<br /><br />Som *ensamrätt* kanske man skulle kunna göra en äggstanning med ost i, eller lägga till små fina hela champinjoner... <br /><br />Ännu ett recept från dej som skrivs ut direkt och som får fantasin att flöda!kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-91817315609381836492012-07-03T15:00:57.068+02:002012-07-03T15:00:57.068+02:00Mums! Ser supersmarrigt ut och bra tips att ha i b...Mums! Ser supersmarrigt ut och bra tips att ha i bakfickan när man bjuder lchf-arna på mat!Cecilia Bergmanhttp://ceciliabergman.wordpress.comnoreply@blogger.com