tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post2290379620468774797..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Cambozolafylld fläskfilé med kantarellrisotto och stekta tomaterLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-25143126796494451332012-10-03T19:54:07.988+02:002012-10-03T19:54:07.988+02:00Vad härligt att få förråden fyllda! Hoppas porters...Vad härligt att få förråden fyllda! Hoppas porterstekens dofter håller vad de lovar när det är dags att äta!<br /><br />Vet inte om jag går igång på fläskfilé med banan och curry... Prova du och berätta :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-64668247639650405342012-10-03T19:29:57.582+02:002012-10-03T19:29:57.582+02:00Bergfesten, helgdagen och många dagar framöver är ...Bergfesten, helgdagen och många dagar framöver är *räddade*... Har nu tre stora prästostar, räkost, bröd, småländska isterband osv. och även kött & grillkrydda som jag älskar till mina långstekta kotletter ;-) Bröd och isterband ska frysas in, men jag smällde i mig 4 mackor med räkost på knappt 8 minuter efter vi kom hem från bordershop där vi träffade min svåger, så inte räcker det länge inte ;-)<br /><br />Min porterstek luktar underbart från köket, ska vändas om en liten stund, dröjer nog minst en timma till innan jag vet hur gott det smakar!<br /><br />Skulle man inte kunna göra en variant av din fyllda fläskfilé med banan i? Rätten med förstekt fläskfilé som sedan täcks med stekta bananer och currygrädde har vi väl alla ätit, men när köttet är tunnt och med bananen i mitten så borde det bli väldigt gott när man steker det så också och sen låter currygrädden smälta i som sås... Testa, så kan jag ju härma efter ;-)<br /><br />kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-1958005618421431282012-10-03T17:23:46.838+02:002012-10-03T17:23:46.838+02:00Ja, inte illa jobbat va :-) Det är en liten specia...Ja, inte illa jobbat va :-) Det är en liten specialare detta. Ville lyfta fram ett favoritrecept som senaste inlägg då jag idag är med i Expressens matbilaga "Mitt kök". För eventuella nya läsare ville jag ha något först som jag verkligen gillar och som de kan känna igen mig och min matlagningsstil i. Utan kök blir det till att "återvinna" gamla inlägg. <br /><br />På fredag kommer äntligen köksbänken i alla fall och i början av nästa vecka ska det kaklas. Så i nästa vecka SKA jag vara igång med att laga mat i mitt eget kök igen. <br /><br />Trevlig bergfest och helgdag!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-70026041047725586152012-10-03T16:41:55.559+02:002012-10-03T16:41:55.559+02:00Kul att vi hann med 16 kommentarer i augusti innan...Kul att vi hann med 16 kommentarer i augusti innan receptet kom in idag, den 3:e oktober ;-)kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-46772520614789921052012-08-24T10:26:49.765+02:002012-08-24T10:26:49.765+02:00Vad kul att du vill prova, Maria! Hoppas det ska s...Vad kul att du vill prova, Maria! Hoppas det ska smaka.<br /><br />Trevlig och god helg!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-8883217969139217972012-08-24T10:26:11.733+02:002012-08-24T10:26:11.733+02:00Det blir riktigt gott! Kul att du vill prova :-)
...Det blir riktigt gott! Kul att du vill prova :-)<br /><br />Trevlig helg!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-30980604681721764612012-08-23T11:37:37.960+02:002012-08-23T11:37:37.960+02:00Det här lät fantastiskt gott. Blir till att smaka ...Det här lät fantastiskt gott. Blir till att smaka till helgen :)<br /><br />/maria <br />ReykjavikMariahttp://www.bangsiland.com/blognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-74036548639419745252012-08-23T09:16:35.636+02:002012-08-23T09:16:35.636+02:00Den där rätten kommer snart att hamna på en (eller...Den där rätten kommer snart att hamna på en (eller snarare 4) tallrikar i Kaksmulans kök. Idel favoriter kan inte bli annat än gott!!Kaksmulanhttp://kaksmulan.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-57599702621060899582012-08-21T22:33:44.337+02:002012-08-21T22:33:44.337+02:00Den lever ett eget liv ibland :-)Den lever ett eget liv ibland :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-24282683253211170812012-08-20T23:27:11.235+02:002012-08-20T23:27:11.235+02:00Det skulle ju stå dock och inte dick... men du för...Det skulle ju stå dock och inte dick... men du förstår vad jag menar... iPhonen stavar lite hur den själv vill ;)Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-43516684817353275942012-08-20T17:46:42.691+02:002012-08-20T17:46:42.691+02:00Tack :-) Vet ju att du inte är något risotto-fan m...Tack :-) Vet ju att du inte är något risotto-fan men färsk pasta har jag för mig att du gillar! Testa med det och en kantarellsås!<br /><br />Ja, vad sjutton hände med vädret?! Snacka om tur i oturen att vi "tvingades" ta några semesterdagar på landet. Det var helt ljuvligt!<br /><br />Tack och detsamma till dig. Kram!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-28302832788334856322012-08-20T12:48:10.424+02:002012-08-20T12:48:10.424+02:00Vackra matbilder som vanligt. Köttet låter mycket ...Vackra matbilder som vanligt. Köttet låter mycket gott, däremot har jag svårt för risotto.<br />Vilken helg det blev! Senaste dagarna har det varit tropisk värme och lika fuktigt i luften. Underbart i alla fall.<br />Även om det är renoveringskaos ni kommer hem till är det ju ändå spännande! Ha en bra start på veckan!Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-64594940822821859402012-08-20T12:08:32.175+02:002012-08-20T12:08:32.175+02:00Helt rätt i min bok :-) Tack!Helt rätt i min bok :-) Tack!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-76709056284561264032012-08-20T11:23:40.684+02:002012-08-20T11:23:40.684+02:00Tror jag ska lura in mig i brorsans o svågerns kök...Tror jag ska lura in mig i brorsans o svågerns kök då o då. På villkor att jag lagar mat tror jag inte att de protesterar alltför mkt :-)<br /><br />Klart ni ska göra risotto till kött! Saftigt o ingen sås behövs. Ja nu är det hektiskt ett tag. Tack för pepp!<br /><br />Kram + kramLottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-44238616074964052012012-08-20T11:20:35.591+02:002012-08-20T11:20:35.591+02:00Borde verkligen funka med quorn! Det blir oneklige...Borde verkligen funka med quorn! Det blir onekligen knepigt att leverera till bloggen men jag får klura ut något bra sätt att hålla den igång :-)<br /><br />Kram!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-33931183025318662442012-08-20T11:10:51.838+02:002012-08-20T11:10:51.838+02:00Kul att det gillas! Fläskfilé är ju så bra på det ...Kul att det gillas! Fläskfilé är ju så bra på det sättet. Bara att fylla med det man gillar. Tack för pastatipset :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-39102164155684141202012-08-19T22:23:57.518+02:002012-08-19T22:23:57.518+02:00Såg inte helt fel ut =)Såg inte helt fel ut =)Viktkamphttp://viktkamp.webblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-4611795676679599702012-08-19T21:43:08.700+02:002012-08-19T21:43:08.700+02:00Ojojoj, leva utan kök en tid, hur ska du göra då? ...Ojojoj, leva utan kök en tid, hur ska du göra då? Kanske blir till att hyra in dej i grannens kök och kocka:)<br /><br />Cambozola gillas absolut och att ploppa in den i filéskivor kan bara blir gott. Men varför risottar vi aldrig till kött, så tråkiga vi är, det har alltid varit till fisk. Skärpning på det!<br /><br />Ha det så skönt som du bara kan nu de sista semesterdagarna och happy packing!<br /><br />Kramar<br /><br />Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-19414536743265296952012-08-19T20:33:20.665+02:002012-08-19T20:33:20.665+02:00Cambozola är verkligen så gott (Dick har jag bara ...Cambozola är verkligen så gott (Dick har jag bara testat med pepparkakor under julen) ;) Detta skulle säkert funka med quornfile mmm tack för tipset!<br /><br />Ja det har varit varmt och skönt i flera dagar här, härligt att njuta fastän man jobbar. Spännande tider framöver. Lagar du några extra rätter i förskott så du har till bloggen, eller hur gör du? Söndagskramar i massor!!Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-61095874638021851462012-08-19T15:22:57.133+02:002012-08-19T15:22:57.133+02:00Där var det *bingo* igen ;-)
Om jag spånar vidar...Där var det *bingo* igen ;-) <br /><br />Om jag spånar vidare på annan fyllning så skulle det nog bli... vaddå? Knaperstekt bacon förstås och det ihop med ost, och varför inte lök och kantareller också. Allt finhackat, lätt stekt och sen en matsked eller två på varje skiva fläskfilé. <br /><br />Det låter inte som om du skulle hinna med att laga mycket mat de kommande dagarna (heller). Jag har ett jättebra recept på en snabblagad och mycket god pastarätt om du är intresserad, jag kallar det Carbonara à la Lotta ;-)kajomidanoreply@blogger.com