tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post4048042757994124548..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Pannbiff med lök och potatismos. Husmanskost är ingen konst!Lottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-86776573404926261832012-11-27T12:34:45.232+01:002012-11-27T12:34:45.232+01:00Härligt, Amy :-)Härligt, Amy :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-20260448584242964302012-11-27T08:12:30.760+01:002012-11-27T08:12:30.760+01:00Man tröttnar aldrig på vissa rätter! Havregryn låt...Man tröttnar aldrig på vissa rätter! Havregryn låter som ett bra alternativ, fast som sagt, jag brukar inte fylla ut färssmeten till andra rätter men här gör jag som Mannerström säger :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-84593026837182759592012-11-27T05:50:44.275+01:002012-11-27T05:50:44.275+01:00En sån här klassisk rätt är alltid gott. Jag bruka...En sån här klassisk rätt är alltid gott. Jag brukar använda havregryn (ibland mixade) istället för ströbröd i mina biffar/köttbullar.Bland bakverk och kastrullerhttps://www.blogger.com/profile/13458502404388470743noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-62219847476628256842012-11-26T22:54:49.767+01:002012-11-26T22:54:49.767+01:00Husmans är gott även om jag inte äter kött.... :)Husmans är gott även om jag inte äter kött.... :)Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-5093127877691255582012-11-26T19:33:34.805+01:002012-11-26T19:33:34.805+01:00He he, något från din repertoar förstås :-)
Ja, g...He he, något från din repertoar förstås :-)<br /><br />Ja, gör en salig version av det här som når upp till krogstandard så är jag där och dreglar!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-14809897800530847042012-11-26T19:32:30.458+01:002012-11-26T19:32:30.458+01:00Lyckliga jag har några kvar i frysen att plocka fr...Lyckliga jag har några kvar i frysen att plocka fram när lusten faller på :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-53795520694264674062012-11-25T21:53:48.118+01:002012-11-25T21:53:48.118+01:00Svårslaget, vackert och klassiskt, vad mer kan man...Svårslaget, vackert och klassiskt, vad mer kan man begära :)<br />Risken (läs chansen) är överhängande att det blir en version av detta i veckan om jag får chansen!!Henrik - En Salig Soppahttps://www.blogger.com/profile/15683930708154824441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-9595309845226821272012-11-25T20:49:44.388+01:002012-11-25T20:49:44.388+01:00Mmmmm vad gott!Mmmmm vad gott!Queen of Kammeborniahttp://queenofkammebornia.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-39235418921634682132012-11-25T18:11:23.973+01:002012-11-25T18:11:23.973+01:00Tål verkligen att plockas fram då och då de här ga...Tål verkligen att plockas fram då och då de här gamla godingarna! Tack ska du ha, om bilderna gör dig sugen har jag lyckats :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-21577560018655242972012-11-25T18:09:53.332+01:002012-11-25T18:09:53.332+01:00Bra val där :-) Lite socker mot slutet när man ste...Bra val där :-) Lite socker mot slutet när man steker löken blir jättegott och löken får den där sista riktigt fina färgen.<br /><br />Lycka till!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-24162076380441468572012-11-25T18:09:11.542+01:002012-11-25T18:09:11.542+01:00Ja du, säg det kvinna! Husmansklassiker kan vara b...Ja du, säg det kvinna! Husmansklassiker kan vara bland det godaste som finns. Exakt, monsterbiffar :-) Jag funderar fortfarande på om det inte är felskrivet i receptet...<br /><br />Förkyld och trött helg i sta'n, så blir det ibland men det är bättre nu. Hoppas du är piggare nu efter helgens utsvävningar :-)<br /><br />Kram!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-11323772085417323622012-11-25T18:06:58.726+01:002012-11-25T18:06:58.726+01:00Monsterbiffar helt enkelt :-) Och just ja, prästgu...Monsterbiffar helt enkelt :-) Och just ja, prästgurka säger ni ja, ha ha.... Gott till nästan allt med färs, det gör jag ofta.<br /><br />Renovering av tacos låter som en bra idé, det ska kollas!<br /><br />Tack, inte så pigg helg tyvärr. Kvar i sta'n med förkylning och soffläge mest hela tiden. Men det är bättre så nu ser jag fram emot och god och kreativ vecka i köket.<br /><br />Kramar!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-55257254297175080072012-11-25T13:04:30.880+01:002012-11-25T13:04:30.880+01:00Så gott, de gamla godingarna är ju verkligen inte ...Så gott, de gamla godingarna är ju verkligen inte att förakta, bra bilder också, blir riktigt sugen!Lottzyhttps://www.blogger.com/profile/05328829842744384824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-34692948189181144602012-11-25T08:53:45.583+01:002012-11-25T08:53:45.583+01:00Står på vår kommande meny nästa vecka, ska definit...Står på vår kommande meny nästa vecka, ska definitivt prova den sockersteka löken till.<br />Tack!<br /><br />lena från Make Ahead FoodLenahttps://www.blogger.com/profile/17758440671053007366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-59661711948846397462012-11-24T18:57:37.217+01:002012-11-24T18:57:37.217+01:00Men VARFÖR gör jag inte sådan här mat oftare?! Hel...Men VARFÖR gör jag inte sådan här mat oftare?! Helt galet. Och galet gott verkar det. Det var sannerligen riktiga monsterbiffar han ville ha Mannerström, men så har han ju en imponerade "hydda" också...<br /><br />Hoppas helgen är fin, var ni än väljer att spendera den. Kram!<br />Kimhttp://tantrussinsbak.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-39041575064992899262012-11-24T16:18:36.298+01:002012-11-24T16:18:36.298+01:00Borde ju bli världens mest gigantulösa biffar på 6...Borde ju bli världens mest gigantulösa biffar på 600 gram... huga! <br /><br />Prästgurka (japp, vi säger så, det är ingen felskrivning...) är förbenat gott, men alldeles för sällsynt i vårt kök, ändring på det! <br /><br />Köttfärs blir det här i kväll, fast i en annan tappning. Vi ska nämligen ge oss på att renovera tacosmiddagen tänkte vi, får se hur det slutar...<br /><br />En fortsatt kanonershelg önskar vi dej och så skickar vi krya-på-dej kramar och håller tummarna för att förkylningen inte får fäste! Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-84671584963558830882012-11-24T10:59:23.280+01:002012-11-24T10:59:23.280+01:00Ströbröd och buljong har jag inte hört förut! Nej,...Ströbröd och buljong har jag inte hört förut! Nej, det är samma här. Färsbiffar som jag gör ofta får ett ägg i smeten och kanske någon skvätt grädde, beroende på vad jag mer blandar i. Ha ha, så den stekta löken är lite "finare" än råriven :-) Kryddpeppar hoppar jag över helt men aldrig pressgurkan!<br /><br />Förstår att färs har en stark position i en barnfamilj, även i min men så är jag ju lite barnslig också :-)<br /><br />Ha en fin helg!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-16554487734423354322012-11-24T10:53:43.805+01:002012-11-24T10:53:43.805+01:00Nej du. Det här gjorde jag i onsdags. Igår åt jag ...Nej du. Det här gjorde jag i onsdags. Igår åt jag ostmackor kokt ägg o te till middag :-) Ont i halsen o lite feber nu på morgonen men det är bara att ta det lugnt. Klart du hittar nåt här att laga! Vi hörs!<br /><br />KramarLottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-37362966039760060382012-11-24T05:29:46.300+01:002012-11-24T05:29:46.300+01:00Oj det var avancerad matlagning för en sjukling (m...Oj det var avancerad matlagning för en sjukling (men kanske inte för dig förstås). hoppas du mår bättre! Nu ska jag leta vidare bland allt gott och se om jag hittar något jag kan bemästra. ;) <br />Kramar! jojjohttps://www.blogger.com/profile/00399797434989136243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-16855098722950997362012-11-23T20:43:29.825+01:002012-11-23T20:43:29.825+01:00Det här påminner om mitt (ärvda) recept på pannbif...Det här påminner om mitt (ärvda) recept på pannbiffar/köttbullar och brunsås. Då drygas (bland-)färsen ut med ströbröd blandat med mjölk eller buljong. Det gör jag inte med några andra biffar, men för att det ska bli de där perfekta pannbiffarna görs allt enligt traditionen. Däremot är det olika om det är vardags biffar eller till tex julbordet. Till vardags ska det vara råriven lök och i delikatessbullarna hackad stekt lök och då även kokt potatis och en nypa kryddpeppar i. Pressgurka är ett absolut måste till!<br />Med två barn i familjen kan jag bara säga att färsen leder råvaretoppen... ;-)Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-75640789813770782882012-11-23T20:37:11.131+01:002012-11-23T20:37:11.131+01:00Köttfärs alla gånger! Och färssmet har nog lika må...Köttfärs alla gånger! Och färssmet har nog lika många varianter som det finns mammor :-)<br /><br />Tack och trevlig helg till dig också!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-80008833038226161102012-11-23T19:08:06.188+01:002012-11-23T19:08:06.188+01:00Jag visste väl att det skulle komma ett recept den...Jag visste väl att det skulle komma ett recept denna vecka som passar min smak ;-) <br /><br />Jag har alltid bara haft i ströbröd, lite vatten och ett ägg (mamma också...), det verkar vara mycket olika hur vi "uppfostrats" - svågern säger att det MÅSTE vara mjölk i, det hade hans mamma...<br /><br />Om jag måste välja mellan köttfärs och kyckling blir det köttfärs: köttbullar, kålpudding, chili con carne, köttfärssås, lasagne, köttfärsfyllda frallor, köttfärslimpa - tror inte jag behöver fortsätta min lista ;-)<br /><br />Ha en bra helg Lotta och alla andra medläsare!kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-31037834983559533122012-11-23T16:03:48.500+01:002012-11-23T16:03:48.500+01:00Samma här på nästan allt, första gången jag drygar...Samma här på nästan allt, första gången jag drygar ut färsen men kan vara att det gör något åt smaken och saftigheten också, jag litar på gubben helt enkelt :-)<br /><br />Köttfärs och kyckling. Samma här - svårt att välja :-)<br /><br />Trevlig helg!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-53801848213318459362012-11-23T15:32:28.007+01:002012-11-23T15:32:28.007+01:00Åh fy fasiken vad gott! Riktig husman är så otroli...Åh fy fasiken vad gott! Riktig husman är så otroligt gott. Det tröttnar jag aldrig på. <br />Jag drygar sällan ut biffar med ströbröd, potatis och sådant, utan tycker de blir saftiga nog på blandfärs, ett ägg och en skvätt grädde. Men säger Mannerström en sak så ska det säkert vara så, jag tänker inte säga emot! :) Att köttfärs är den bästa råvaraxn i våra kök är jag också helt med på. Om jag ska välja en proteinkälla blir det nog det. Eller kyckling... Svårt val ;) <br /><br />Trevlig helg på dig! :)Sara på Vardag.nuhttp://vardag.nunoreply@blogger.com