tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post4655733687187727882..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Parmesanbiffar, potatisgratäng, två grönsakstillbehör och bortglömt citron- och vitlökssmörLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-10047736396399362372012-05-02T15:59:29.788+02:002012-05-02T15:59:29.788+02:00Verkligen en favorit för mig, bara att prova på me...Verkligen en favorit för mig, bara att prova på med olika fyllningar och smaker! Tomat- och löksallad äter jag nog minst en gång i månaden i alla fall, ett jättebra tillbehör tycker jag.<br /><br />PS<br />Din kommentar hamnade i skräpposten hos mig så jag fick publicera den i efterhand. Det har ju inte hänt förut? Kanske du kommenterade från något annat ställe än du brukar... Skumt i alla fall.Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-27499369620486833642012-04-30T19:04:08.036+02:002012-04-30T19:04:08.036+02:00Ja, du - varför inte :-) Den skulle jag nog vilja ...Ja, du - varför inte :-) Den skulle jag nog vilja ha på hyllan, jag också! Risoni, om det finns, borde stå bland pastasorterna och inte vid rishyllan där jag letade första gången. <br /><br />Har man det lilla som behövs till en carbonara så kan man simma lugnt. Blir aldrig fel. Det är verkligen en av mina favoriter också. Visst är det kul att bli inspirerad, och ta till sig av det man själv gillar och göra om lite grand. Det är verkligen underbart med alla matbloggar och matnördar där ute :-)<br /><br />Tack detsamma, Kajomida!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-56660485521367767462012-04-30T17:23:17.826+02:002012-04-30T17:23:17.826+02:00Varför ger du inte ut en lite bok "Lottas läc...Varför ger du inte ut en lite bok "Lottas läckra färsbiffar"... Jag skulle köpa den direkt ;-) Har allt hemma utom purjon och västerbottensosten till potatisgratängen, men lite prästost finns det kvar sen Martenssons var här. Dom andra grönsakerna hoppar jag ocksa gärna över, men visst ser det fint ut när man fotar ;-)<br /><br />Kollade efter risoni i en mycket *välsorterad* affär idag men det fanns tyvärr inte. Men när jag sag spagettin sa drog direkt iväg till kyldisken och laddade förradet med bacon och parmesan om vi skulle fa lust att göra carbonara - igen... men det kanske blir bacon- och parmesanfärsbiffar av det hela. Vad skönt det är sen jag började läsa särskilt din magblogg, jag vagar plösligt testa och experimentera, plocka idéer här och där och vips sa har jag nagot nytt och mycket gott pa tallriken!<br /><br />*God fortsättning* fast det inte är jul ;-)kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-51625250425175243542012-04-30T16:15:22.415+02:002012-04-30T16:15:22.415+02:00Ja, det gick ju att få ner biffarna ändå och gäste...Ja, det gick ju att få ner biffarna ändå och gästerna var nöjda ändå. Som tur är håller sig ju smöret ett tag i alla fall så att jag kan använda det till något annat och slippa slänga. <br /><br />En riktigt bra sallad med lök och tomater. Snabbt, gott, enkelt. Så mycket mer kan man inte begära!<br /><br />Samma till dig och familjen, trevlig Valborg!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-20442865257647927772012-04-30T16:13:26.000+02:002012-04-30T16:13:26.000+02:00Ha ha, underbart att hitta middagsmaten vid efterr...Ha ha, underbart att hitta middagsmaten vid efterrättsdags :-) Anar att det fanns en massa annat gott på bordet så att revbenen inte saknades.<br /><br />Så enkelt och gott med tomater och lök, en mix jag ofta tar till när jag inte orkar eller har lust att lägga så mycket tid på grönsakstillbehör. Vilket är ofta :-)<br /><br />Nu njuter vi av dessa bonusdagar! Verkligen SWEET!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-54676608563508666812012-04-30T16:10:15.149+02:002012-04-30T16:10:15.149+02:00Attans, ibland blir det så... har hänt mig också a...Attans, ibland blir det så... har hänt mig också att man glömt något och oftast går det bra att klara sig utan det faktiskt!<br /><br />Potatisgratängen ser så god ut, måste testa med parmesanost i. Lök- och tomatsalladen brukar vi också göra hemma när andan faller på, riktigt god. Önskar dig en en trevlig valborg!Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-32485502124550500072012-04-30T15:21:27.526+02:002012-04-30T15:21:27.526+02:00Håller med om att köttfärsbiffar är bra mat som ma...Håller med om att köttfärsbiffar är bra mat som man kan variera mycket. Riven parmesan har jag dock inte provat vad jag kommer i håg i alla fall. Ser gott ut. Och den klassiska tomatsalalden var länge sedan jag såg. Var länge en favorit hemma hos oss.Tant Gulhttp://tantgulsblogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-49940181608745547332012-04-30T10:57:15.132+02:002012-04-30T10:57:15.132+02:00Det där har hänt mig både en och två gånger att ma...Det där har hänt mig både en och två gånger att man kommer på efteråt att man har något stående i kylen/frysen. En jul så hittade vi revbenen i micron runt ris a la malta-timmen...<br /><br />Tomat-och löksallad, det var länge sedan, tack för påminnelsen! <br />Jag är också ledig idag och imorgon - SWEETKimhttp://tantrussinsbak.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-24987022227264891792012-04-30T10:33:32.831+02:002012-04-30T10:33:32.831+02:00Absolut! Fast då skulle jag göra ett litet hål i b...Absolut! Fast då skulle jag göra ett litet hål i biffarna och fylla med riven ost, alternativt bitar om du skär från hel västerbottenost. Ungefär som när man fyller med bitar av fetaost. Lycka till!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-22737173714065341262012-04-30T10:30:11.370+02:002012-04-30T10:30:11.370+02:00Om inte så bestämmer vi att det är ett nytt talesä...Om inte så bestämmer vi att det är ett nytt talesätt från och med nu :-) Nästa gång vi steker på kött ska jag komma ihåg att ta fram det där smöret... <br /><br />Jag tror att bockarna föredrar träd och inte byggmaterial men jag är inte säker. Får googla lite för säkerhets skull. Björk var de inte sugna på, utan det var tallstubbarna de förskansat sig i.Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-74061007850422200812012-04-29T21:56:50.380+02:002012-04-29T21:56:50.380+02:00Låter smarrigt värre, tror du man kan ta västerbot...Låter smarrigt värre, tror du man kan ta västerbottenost i pannbiffen i stället för parmesanost? Hälsningar EwaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-78098083857431297242012-04-29T21:55:25.485+02:002012-04-29T21:55:25.485+02:00Det man inte har i huvudet får man ha i frysen...?...Det man inte har i huvudet får man ha i frysen...? Eller är det inte så det gamla talesättet går? <br /><br />Du hittar säkert något gott att servera smöret till, kanske en av de där bockarna kanske? Hoppas verkligen att resten av träet får vara ifred från dom, kan man inte få bort dom på något vis?Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.com