tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post5891090895624277838..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Mustig gulasch med syrlig citronfraicheLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-38965854657292854922012-02-18T08:52:54.180+01:002012-02-18T08:52:54.180+01:00Tack ska du ha, Tommi! Såg att du varit ute och sl...Tack ska du ha, Tommi! Såg att du varit ute och slirat på isen, modigt av dig ;-) Visst är det häftigt att grilla på vintern!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-46233833963835078642012-02-17T22:07:54.171+01:002012-02-17T22:07:54.171+01:00Wow vilka fina bilder!Wow vilka fina bilder!Tommihttp://www.allkrydda.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-22970373996646872732012-02-16T07:37:00.531+01:002012-02-16T07:37:00.531+01:00Det blev kanon! Egentligen skulle det vara en grem...Det blev kanon! Egentligen skulle det vara en gremolata till med persilja, vitlök och citronskal men jag tog bara citronskalet och blandade med fraichen. En "blöt" gremolata skulle man väl få då om man blandade i även persilja och vitlök. Kanske också kan vara något!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-6872805712797691182012-02-16T07:08:42.177+01:002012-02-16T07:08:42.177+01:00Citronfraiche - vilket bra tillbehör!Citronfraiche - vilket bra tillbehör!Fröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-27953368278245185832012-02-15T22:02:25.620+01:002012-02-15T22:02:25.620+01:00Det är helt klart värt det. Och smidigt att göra n...Det är helt klart värt det. Och smidigt att göra nästan färdigt dagen innan och så har man snabbt en supermiddag dagen efter. Fast det är inte dumt med köttfärs heller.... <br /><br />Tack, också! Ibland blir jag lite extra inspirerad att fota maten. Det ser så vackert ut ibland och jag vill dyka rätt in i grytorna med kameran :-)<br /><br />Låter som ett kanonpass med både cardio och styrka. Får se vad jag hittar i utbudet men först bör jag komma igång lite på egen hand. Så fort snöslasket lättar lite ska jag ut och halka i spåren. Det är planen i alla fall...Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-12326265767004457432012-02-15T22:00:12.761+01:002012-02-15T22:00:12.761+01:00Tack! Det är himla kul att fota... Men inte varje ...Tack! Det är himla kul att fota... Men inte varje gång.<br /><br />Ha, du är nog lite som jag! Lite Skalman-aktig som måste äta regelbundet för att fungera. Och sova som man ska. Jag har redan hunnit äta kvällsmacka också fast jag tidigare ikväll petade i mig av en jättegod pastarätt. Blev hungrig igen :-) Fast skillnaden är nog att jag inte gör av med allt jag stoppar i mig lika lätt som du. Det sätter sig liksom lite här och lite där...Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-65257958058682548132012-02-15T21:46:44.540+01:002012-02-15T21:46:44.540+01:00Fina bilder! Nu vart jag hungrig (igen).Fina bilder! Nu vart jag hungrig (igen).Moma/Moma's Kitchenhttp://www.momaskitchen.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-4573039611718535382012-02-15T21:28:10.646+01:002012-02-15T21:28:10.646+01:00Det är verkligen på tiden att jag gör en riktigt l...Det är verkligen på tiden att jag gör en riktigt långkokt gulasch! Blir alltid en snabb fuskvariant med färs istället. Shame on me. Citroncremen till låter hur gott som helst att toppa med. För att inte tala om surdegsbröd till.<br />Mycket vackra matbilder du tar!<br />Som svar på frågan om träning så är mitt favoritpass ett intervallpass med step och styrka kombinerat. Ett fartfyllt pass som kör igenom hela kroppen.Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-30255995416962556112012-02-15T20:12:17.325+01:002012-02-15T20:12:17.325+01:00OK, låter gott!OK, låter gott!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-26507485750671338652012-02-15T19:12:40.451+01:002012-02-15T19:12:40.451+01:00Gnocci är "för mycket" potatismos... Det...Gnocci är "för mycket" potatismos... Det här receptet beskriver "Klöße" bra: <br /><br />1 kg potatis<br />1 krm salt<br />1 krm muskatnöt<br />125 potatismjöl<br /><br />Skala potatisen, riv 2/3 och pressa ur vätskan ordentligt i en torkhandduk. Koka resten av potatisen och mosa. Blanda det heta moset med den råa rivna potatisen + potatismjölet, salta lite och riv i mustkatnöt (eller använd pulver). Viktigt är att det blir en deg av det liksom. Dom ska rullas större än pingisbollar, men mindre än tennisbollar – och lättast går det om man fuktar händerna med vatten mellan varje boll.<br /><br />Koka upp lätt saltat vatten, lägg försiktigt i potatisbollarna och koka ca. 20 minuter på svag värme tills dom flyter på ytan, då är dom färdiga. <br /><br />Resultatet är liksom potatismos med tuggmotstånd om du förstår hur jag menar ;-)<br /><br />Om man vill kan man också „rosta“ lite små tärningar av franska i smör och rulla in i mitten av potatisbollen.<br /><br />Så gör man det här (och på 1 miljon andra sätt…), men nu väntar jag på din baconversion ;-)kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-52051659194249613372012-02-15T17:51:45.786+01:002012-02-15T17:51:45.786+01:00Tack, Andy! Good to be back :-)Tack, Andy! Good to be back :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-24855533271930350612012-02-15T17:51:13.549+01:002012-02-15T17:51:13.549+01:00Det verkar finnas många varianter på potatisbollar...Det verkar finnas många varianter på potatisbollar! Den italienska blir väl gnocchi... Håller absolut med dig om att gulaschen gärna får stå till sig till dagen efter. Mannen har redan intygat att det smakade (ännu) bättre i dag :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-31274313855138079022012-02-15T16:30:02.505+01:002012-02-15T16:30:02.505+01:00Otroligt läckert! Citron är ju en favorit för mig ...Otroligt läckert! Citron är ju en favorit för mig och den där Citronfraischen snor jag rakt av! Härligt o läsa dig igen!Andyhttps://www.blogger.com/profile/11720019010861845272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-62955953167311731242012-02-15T16:15:26.753+01:002012-02-15T16:15:26.753+01:00Gulasch är ju hur gott som helst, särskilt när det...Gulasch är ju hur gott som helst, särskilt när det är kallt och otrevligt ute.<br /><br />Prova någon gång med "Klöße"; enl. översättning på Wikipedia blir det kokta potatisbollar på svenska, liknar kroppkakor men dom innehåller inte kött. Då ska gulaschen vara utan potatis förstås och "die Klöße" serveras för sej ;-) <br /><br />Ett tips härifrån är också att använda 50/50 nöt- och griskött, eller 40/40/20 nöt/gris/kalv om man vill. <br /><br />Egentligen borde man alltid äta gulaschen dagen efter man gjort den, då är den extra god tycker jag - precis som i Mannens matlåda idag...kajomidanoreply@blogger.com