tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post5975488793072352041..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Pappas kinesiska fläskfilégryta med champinjoner, gurka, äpple och sötsur såsLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-36000105853283469602023-02-10T16:07:52.684+01:002023-02-10T16:07:52.684+01:00Grönsakerna hinner bli sönderkokta testa och la i ...Grönsakerna hinner bli sönderkokta testa och la i några och sjuda på låg värme 2 min enbart och fanns betydligt bättre koncistens och smak. Så rekommenderar och spara paprika, äpplen och gurka till sist och bara värma på dom snabbt på låg värme. Byte ut gurka mot Zucchini för jag gillar det mer i matlagning för mer koncistens.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-28129256141166931222013-12-06T09:53:04.529+01:002013-12-06T09:53:04.529+01:00Visst är den god! Nu blev jag jättesugen på att gö...Visst är den god! Nu blev jag jättesugen på att göra detta igen :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-5663483838239806832013-12-05T19:23:46.637+01:002013-12-05T19:23:46.637+01:00Är den godaste sötsur såsen på denna gryta och äls...Är den godaste sötsur såsen på denna gryta och älskar den verkligen :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-14462423207117590402012-04-25T14:04:53.011+02:002012-04-25T14:04:53.011+02:00Tack! Då blir pappsen glad också :-)Tack! Då blir pappsen glad också :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-24032647087586485692012-04-25T11:34:53.055+02:002012-04-25T11:34:53.055+02:00Ser riktigt gott ut!Ser riktigt gott ut!Matarkivethttps://www.blogger.com/profile/00725512993895407826noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-49883760315019327702012-04-24T19:42:14.547+02:002012-04-24T19:42:14.547+02:00Mästerkocken var nog en av de första tror jag...Mästerkocken var nog en av de första tror jag...kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-76481005273383160962012-04-24T19:10:41.488+02:002012-04-24T19:10:41.488+02:00Kardinalen har jag inte sett till faktiskt, och ja...Kardinalen har jag inte sett till faktiskt, och jag har själv rotat igenom korten ett antal gånger. Kanske är det inte samma serie, det fanns ju några stycken som florerade. Låter i alla fall utmärkt med den där tiden på slutet att plocka undan och pusta lite, pudra näsan innan gästerna kommer :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-89715476389512532982012-04-24T19:08:13.028+02:002012-04-24T19:08:13.028+02:00Visst är det en lite speciell smak. Jag tyckte int...Visst är det en lite speciell smak. Jag tyckte inte heller om det förut. Det kanske händer något med smaklökarna eller så får man träna upp dem :-)<br /><br />Tack, snälla Amy. Jag bockar ödmjukt...Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-68037427764760087502012-04-24T18:35:03.244+02:002012-04-24T18:35:03.244+02:00Sötsurt är gott (jag har lärt mig att tycka om det...Sötsurt är gott (jag har lärt mig att tycka om det). För några år sedan tyckte jag inte alls om smaken. Du har så rätt, kvalitetschampinjoner lyfter förmodligen rätten ett snäpp! Älskar dina fina foton, önskar jag vore så duktig!Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-56673270615069362392012-04-24T17:17:10.559+02:002012-04-24T17:17:10.559+02:00Om pappa inte gjort det än sa maste han (eller du)...Om pappa inte gjort det än sa maste han (eller du) prova kort nr. 27 i kategori 9 = "Kyckling - festligt och billigt". Det är "Kardinalens kyckling" som är sa jä*la gott att det är nästan inte sant... Smakar och ser svarare och "dyrare" ut än det är ;-) Tar ungefär 1 1/2 timma, men det mesta är *väntetid*, de sista 45 minuterna rätten star i ugnen kan man ju göra sig vacker tills gästerna kommer t.ex. *lol*kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-37679205314791362132012-04-24T08:34:49.154+02:002012-04-24T08:34:49.154+02:00Ja, man behöver byta ut inspirationen med jämna me...Ja, man behöver byta ut inspirationen med jämna mellanrum :-)<br />Låter som jättegoda rullar med lite mer smak med fetaost istället för mozzarellan. Tack för tipset, det provar jag gärna!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-84654014286240406882012-04-23T23:13:29.651+02:002012-04-23T23:13:29.651+02:00Jag har haft två sådana där lådor som jag fått ärv...Jag har haft två sådana där lådor som jag fått ärva. Men båda har flyttat ut för att ge plats åt kokböcker, där några också snart behöver flytta ut... Min man tycker att jag samlar på för många recept ändå :-)<br />Grytan låter supergod! Jag har faktiskt sökt efter något liknade recept. <br />Jag testade auberginerullarna fast med röd pesto och fetaost istället. Blev jättegott!Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-32516541070033909342012-04-23T22:19:22.157+02:002012-04-23T22:19:22.157+02:00Öppna lådan och titta igenom en kväll. Det kan ver...Öppna lådan och titta igenom en kväll. Det kan verkligen finnas små skatter där! Du har ju inte velat släppa lådan ifrån dig i alla fall :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-30925832587014012612012-04-23T22:16:33.062+02:002012-04-23T22:16:33.062+02:00YES! Later perfekt!
Jag har flyttat med ladan me...YES! Later perfekt! <br /><br />Jag har flyttat med ladan med korten jag började samla i slutet av sjuttitalet ända tills nu, fran Sverige till olika städer i Tyskland ... ladan star idag pa kylskapet men öppnas tyvärr ganska sällan. De bästa recepten ligger ända i recepthögen ;-) Paellakortet sag jag för ett par dagar sen bara...kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-68163521242866851612012-04-23T18:32:41.940+02:002012-04-23T18:32:41.940+02:00Mamma och pappa har den kvar och den tillämpas for...Mamma och pappa har den kvar och den tillämpas fortfarande :-) Pappa har en afrikansk gryta från samlingen också som är jättegod. Hur "afrikansk" den är egentligen är nog tveksamt... Jag hoppas han bjuder på den snart så tar jag med den också här!<br /><br />See ya!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-72110647886365903432012-04-23T18:13:58.831+02:002012-04-23T18:13:58.831+02:00Det där kortsamlandet känns igen, undrar just hur ...Det där kortsamlandet känns igen, undrar just hur många hushåll som hade en sådan plastlåda stående? Och hur många som har den kvar...<br /><br />Låter som en riktigt god gryta, precis som dagens restmiddag verkar vara!<br /><br />Så klart vi hänger med, nyfikna i strutar:)Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.com