tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post6605732022220659069..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Dillfritters - frasiga potatisstrimlor till (grillat) kött eller firrenLottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-69408450455269264272012-08-15T16:32:27.053+02:002012-08-15T16:32:27.053+02:00Vad kul att höra, tack! Visst blir det vansinnigt ...Vad kul att höra, tack! Visst blir det vansinnigt gott!!! Nu blev jag sugen på att göra det igen :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-47032698150981707452012-08-14T16:31:52.109+02:002012-08-14T16:31:52.109+02:00Det här är det godaste jag har ätit eller iallafal...Det här är det godaste jag har ätit eller iallafall ett av det godaste!! TheAgnesBlogghttps://www.blogger.com/profile/10439048804732504284noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-63880560462735576362012-06-16T12:56:31.598+02:002012-06-16T12:56:31.598+02:00Visst är det gott! Låter jättegott med rosmarin oc...Visst är det gott! Låter jättegott med rosmarin och citron - det vill jag också testa!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-28720233471690766122012-06-15T21:42:53.026+02:002012-06-15T21:42:53.026+02:00Det här var riktigt, riktigt gott! I morgon ska ja...Det här var riktigt, riktigt gott! I morgon ska jag testa samma princip men med rosmarin och citronskal som smaksättning.Marinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-72793843542504220612012-06-12T23:36:57.227+02:002012-06-12T23:36:57.227+02:00Ha ha, precis! Kanske detta kan passa till någon a...Ha ha, precis! Kanske detta kan passa till någon av era fina fiskrätter :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-10921400924030196182012-06-12T22:11:56.215+02:002012-06-12T22:11:56.215+02:00Dill, det är helt klart underskattat. Och nu först...Dill, det är helt klart underskattat. Och nu förstår vi vad du menade hos oss igår:)Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-35882213646600924882012-06-12T11:37:19.730+02:002012-06-12T11:37:19.730+02:00Vad härligt med solsken! Klart det ska grillas :-)...Vad härligt med solsken! Klart det ska grillas :-)<br /><br />Ja, jag måste nog grilla revben. Ska spana hos dig när det blir dags!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-28883096118303556172012-06-12T09:33:48.081+02:002012-06-12T09:33:48.081+02:00Det låter ju supergott med dill i frittarna! Jag b...Det låter ju supergott med dill i frittarna! Jag brukar bara köra min gamla vanliga timjan. Blev grymt sugen på grillad köttbit nu så frågan är om min planerade fisk inte ska få vänta till imorgon. Solen skiner, kött på grillen <3 eller?? och du MÅSTE testa att grilla revben!! så gott men de ska koka lääänge så de nästan faller av benen. Har nog eett recept eller två inne hos mig.Kaksmulanhttp://kaksmulan.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-63294385521189769762012-06-11T22:47:26.210+02:002012-06-11T22:47:26.210+02:00Tack! Nästa gång ska jag ha mer dill, det blev ver...Tack! Nästa gång ska jag ha mer dill, det blev verkligen supergott!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-35403759979663930152012-06-11T22:46:20.746+02:002012-06-11T22:46:20.746+02:00Eller hur! Jag går också igång på ett sånt namn :-...Eller hur! Jag går också igång på ett sånt namn :-) Nej, det är ett bekymmer det där med att grilla allt. Ibland när jag ska planera och försöka få ihop allt så inser jag att det behövs en BBQ à la Flintstones för att få rum. Ganska skönt att ha ett huvudnummer på grillen och tillbehör på annat sätt, men att avsluta med att grilla dessert när glöden ändå fortfarande är varm - det är toppen!<br /><br />Vi hade regn igår - idag jättebra väder - så det är verkligen spridda skurar i landet. Go kväll o kram!Lotta i Två små kökhttp://www.lottakruse.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-44276183078569069672012-06-11T21:52:50.634+02:002012-06-11T21:52:50.634+02:00Så fina! Och dill, det är jag dålig på att använda...Så fina! Och dill, det är jag dålig på att använda i köket. Det här var en toppenidé!mrs Sunshinehttp://www.mrssunshinecooking.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-52665633362422650602012-06-11T21:36:08.999+02:002012-06-11T21:36:08.999+02:00Dillfrittar, alltså bara namnet gör att jag vill ä...Dillfrittar, alltså bara namnet gör att jag vill äta dem. Kan inte vara annat än gott. Jag kan tycka att det är gott att grilla hela middagen, men det är inte lätt att få plats med allt. <br />Undra om inte marinaden var liknande den Picki-Tina använt. Jag skulle testat den idag om jag bara hade hittat fint nötkött. Den låter jättegod. Nu blev det ingen grillning alls för oss även att jag förberett för det. Det regnade för mycket.Remsanhttps://www.blogger.com/profile/11667887819610200216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-92018048070628883622012-06-11T20:58:44.424+02:002012-06-11T20:58:44.424+02:00Aha, är det därför man ska skölja riset? Det visst...Aha, är det därför man ska skölja riset? Det visste inte jag även om jag alltid gör det också :-) Nu vet jag!<br /><br />Riktigt gott med dill och potatis på detta sätt!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-38123001925100782552012-06-11T20:57:57.494+02:002012-06-11T20:57:57.494+02:00Vassego :-)Vassego :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-68159214786055473772012-06-11T20:50:32.377+02:002012-06-11T20:50:32.377+02:00Skölja bort stärkelsen... det gör jag med basmatir...Skölja bort stärkelsen... det gör jag med basmatiris, vilket bra tips med frittsen och sen dill på det... kan det bli bättre nom nom ;)Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-45873468833366979082012-06-11T19:44:47.564+02:002012-06-11T19:44:47.564+02:00Mums! Skall absolut testa det där med att låta lit...Mums! Skall absolut testa det där med att låta lite av stärkelsen sköljas bort, tack för det tipset!Cecilia Bergmanhttp://ceciliabergman.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-14736615091136315012012-06-11T18:59:47.511+02:002012-06-11T18:59:47.511+02:00Riktigt gott var det. När jag besöker gatukök vilk...Riktigt gott var det. När jag besöker gatukök vilket händer ibland så älskar jag "moset" med piffi och dill på. Underbart skräpigt och gott! Kul att kunna göra något mer med dillen och inte bara koka potatisen med några kvistar. För att inte tala om dillpesto!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-22519479049832965622012-06-11T18:58:39.435+02:002012-06-11T18:58:39.435+02:00Andy, jag lyckades till och med få biffarna lite r...Andy, jag lyckades till och med få biffarna lite röda i mitten och det var gott :-) Mer sånt blir det! Asch då, att bilderna inte räckte till. Men blanda ner andra örter, kanske rosmarin eller timjan skulle funka? Fast naturella med bara salt är ju inte kattskit heller...<br /><br />Tack - ska göra vad jag kan och detsamma!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-38922262654351403222012-06-11T18:56:38.615+02:002012-06-11T18:56:38.615+02:00Kajomida, två pannor låter bra. Fast jag skulle no...Kajomida, två pannor låter bra. Fast jag skulle nog äta från båda. Med chili flakes låter jättegott!<br /><br />Dill är ju väldigt svenskt så jag förstår att det inte finns som chipssmak. Man hittar ju alla möjliga smaker utomlands, från räksmak till alger men dill?! Nej... Jag lider med dig!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-15805272074115839702012-06-11T18:39:08.426+02:002012-06-11T18:39:08.426+02:00Se där ja! Nu börjar Ryggbiffarna komma fram! Stor...Se där ja! Nu börjar Ryggbiffarna komma fram! Stor glädje i Kålltorp! Dock hoppar jag Dillfrittarna då just dill inte något jag är överförtjust i, även om du med dina fantastiska foton näääästan lyckades övertyga mig. Tack för ännu ett inspirerande inlägg! Keep it up!Andyhttps://www.blogger.com/profile/11720019010861845272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-47053512635753127282012-06-11T18:01:00.323+02:002012-06-11T18:01:00.323+02:00Åh jäklars vad gott det ser ut. Kommer inte vilja ...Åh jäklars vad gott det ser ut. Kommer inte vilja äta vanliga pommes på länge efter den där bilden. Ibland glömmer jag av att dill finns, trist. Men desto roligare när man blir påmind igen!Kimhttp://tantrussinsbak.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-89035581967127255972012-06-11T17:33:08.533+02:002012-06-11T17:33:08.533+02:00Dillfrittar låter jättegott och är säker mycket *n...Dillfrittar låter jättegott och är säker mycket *nyttigar* än vanlig fritterad pommes som jag gärna gör (ofta). OK, dill är ju lite svårt här men jag (man) kan ju göra två sorter i en långpanna, sambon får då med chiliflakes eller så, då har vi båda våra älsklingssorter av chips ;-) <br /><br />Off topic: Fattar man som svensk i Sverige egentligen hur jobbigt det är att man i utlandet (här i Tyskland) bara får tag på dillchips på Ikea??? Just nu skulle jag vara tvungen att köra ca. 9 mil för en påse... och ostbågar finns det inte heller :-( Särskilt nu när det är EM och jag måste hålla både på Tyskland och Sverige så behöver jag lite som lugnar nerverna ;-)kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-73402192752233691532012-06-11T11:52:38.516+02:002012-06-11T11:52:38.516+02:00Visst är det gott med dill! Om du inte hittar dill...Visst är det gott med dill! Om du inte hittar dill i en sån där försluten plastförpackning som gör att den håller bättre, ta de vissna kvastarna, skär av stjälkarna längst ner och lägg rubbet i kallt vatten en stund. Det gör underverk!<br /><br />Jag kokar potatisen innan när jag ska fritera och ibland även när jag gör dem i ugnen. Det blir helt klart skillnad. Just de här frittarna blev jättebra utan att koka innan men jag tror att det beror på potatissorten man använder också.<br /><br />Lycka till med dillen!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-23953540999360558082012-06-11T10:07:40.386+02:002012-06-11T10:07:40.386+02:00Så gott det ser ut, jag älskar dill! Detta ska jag...Så gott det ser ut, jag älskar dill! Detta ska jag testa nästa gång, men det blir väl med fryst dill, finns aldrig färsk i affärerna (bara vissen och ful). <br />Jag brukar även koka mina potatisklyftor några minuter och låta dom svalna något innan ugnen. Det blir godast och då krymper inte hälften bort i ugnsvärmen. Tycker du att det blir skillnad el har du inte testat kokning innan?Lindha Johanssonnoreply@blogger.com