tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post8554791100314347430..comments2023-12-25T03:48:52.040+01:00Comments on Två små kök: Risotto med tomatpesto och grön sparris - vilken smakskjuts!Lottahttp://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-55519330774631461532012-05-10T23:01:37.779+02:002012-05-10T23:01:37.779+02:00Allvarligt, om frasen "match made in heaven&q...Allvarligt, om frasen "match made in heaven" nånsin ska ha bäring så är det här :-)<br /><br />Tack och kram tillbaks!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-11300598311077777612012-05-10T22:44:44.057+02:002012-05-10T22:44:44.057+02:00Det här ser verkligen hur gott ut som helst. Älska...Det här ser verkligen hur gott ut som helst. Älskar både risotto och sparris!<br /><br />Kram MalinMalin`s Dinerhttps://www.blogger.com/profile/14998972587027076301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-11471208480767755692012-05-10T14:16:08.524+02:002012-05-10T14:16:08.524+02:00Grymt gott blev det! Slattar i burkar är uppfinnin...Grymt gott blev det! Slattar i burkar är uppfinningarnas moder, eller hur var det :-)<br /><br />Visst skulle du till Värnamo du också tyckte jag att jag såg? Kuuuul!!!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-10775565145405126512012-05-10T14:12:02.929+02:002012-05-10T14:12:02.929+02:00Vilket bra tips, älskar ju risotto (och tomatpesto...Vilket bra tips, älskar ju risotto (och tomatpesto) men har aldrig kommit på kombon!Matarkivethttps://www.blogger.com/profile/00725512993895407826noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-68136874097902834402012-05-10T10:54:51.643+02:002012-05-10T10:54:51.643+02:00Hej Ewa!
Just tomatpesto har jag inte gjort själv ...Hej Ewa!<br />Just tomatpesto har jag inte gjort själv förut, här har jag använt Zetas färdiga på burk. Den är supergod så den kan jag verkligen rekommendera. Den finns på bild i inlägget om pastasåsen med chorizo och tomatpesto.<br /><br />Det borde inte vara så svårt att prova sig fram till egen tomatpesto med soltorkade tomater, parmesanost, pinjenötter, basilika och massor av olivolja. Jag kommer nog att testa så småningom men ibland är det bra bekvämt med färdiga produkter!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-66520433905853578642012-05-10T10:48:06.402+02:002012-05-10T10:48:06.402+02:00Gör du tomatpestion själv, tacksam för recept i så...Gör du tomatpestion själv, tacksam för recept i så fall. EwaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-21622627512183941542012-05-10T08:09:32.346+02:002012-05-10T08:09:32.346+02:00Hej Gabriella! Tack, kul att du hittat hit tycker ...Hej Gabriella! Tack, kul att du hittat hit tycker jag :-)<br /><br />Härligt att höra att det finns smarta butiker! Farsta är inte så långt ifrån mig men för att bara köpa schalottenlök blir det en lite onödig resa :-) Hoppas fler hakar på. Ibland är det ju helt enkelt schalottenlök som passar bäst och jag gillar inte att slänga mat.<br /><br />Kram tillbaka!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-3992614083790601152012-05-10T05:52:25.321+02:002012-05-10T05:52:25.321+02:00Hej! Är så glad att jag hittat till din fina blogg...Hej! Är så glad att jag hittat till din fina blogg. <br />Schalottenlök säljs i lösvikt på min Hemköpsbutik i Farsta, Stockholm men det är också bara där jag sett det. Verkar inte vara så vanligt.<br />Kram från en läsareGabriellanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-90794310656219957432012-05-09T22:39:10.688+02:002012-05-09T22:39:10.688+02:00Kan bara intyga att så var det också! Bästa risott...Kan bara intyga att så var det också! Bästa risotton jag gjort på länge. Älskar risotto!<br /><br />Vårregn och vårvindar - det är en fråga om inställning :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-26262648972695755832012-05-09T22:35:13.415+02:002012-05-09T22:35:13.415+02:00Mmm härligt krämig och god ser den ut att vara mum...Mmm härligt krämig och god ser den ut att vara mumsigt.<br />Vårregn låter nice ;)Amy's piece of cakehttps://www.blogger.com/profile/06322163763299699821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-49203522702480368052012-05-09T22:07:23.931+02:002012-05-09T22:07:23.931+02:00Kan nog garantera att skärmen inte skulle smaka li...Kan nog garantera att skärmen inte skulle smaka lika bra som risotton, så låt den vara :-)<br /><br />Japp, han e visst inte helt omöjlig trots allt!<br /><br />Vad gjorde man utan Facebook! Kan nu konstatera att jag är en siffra ner i födelsetalet än fru Anki i alla fall. 60-talister rockar :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-48252652232827200692012-05-09T21:48:16.372+02:002012-05-09T21:48:16.372+02:00Man vill ju nästan ta en smakbit på skärmen så got...Man vill ju nästan ta en smakbit på skärmen så gott det ser ut på bilderna! Fast någon måtta får det ju vara:)<br /><br />Inte illa när till o med vitlöksogillaren satte i sej i glädje, då är det lyckat. <br /><br />Och åldern ja, där ligger vi nog lika, iaf två av oss:)Mårtenssons kökhttps://www.blogger.com/profile/17405150048469046387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-19161310838424082432012-05-09T20:32:24.029+02:002012-05-09T20:32:24.029+02:00Åh, tack Linn, vad glad jag blir. Välkommen hit!
...Åh, tack Linn, vad glad jag blir. Välkommen hit!<br /><br />LCHF skulle jag aldrig komma på tanken att följa, är både potatisgris och övertygad om att man bör äta varierat, lite av mycket för att må bra. Men det är ju trevligt att tipsa om LCHF-varianter om någon vill ha det. Alla är ju olika!<br /><br />Den här risotton är faktiskt den godaste jag har gjort, pestosmakerna med mycket olivolja och ost passar så himla bra!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-28189080258918522762012-05-09T20:30:30.189+02:002012-05-09T20:30:30.189+02:00Men då är det ju dags ju! Det här blev så löjligt ...Men då är det ju dags ju! Det här blev så löjligt gott så jag vet inte vad. Kanske får bli nästa gång risottokompisen kommer förbi igen :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-27060675962548841572012-05-09T19:31:26.675+02:002012-05-09T19:31:26.675+02:00Vilken underbar blogg. Tänk att jag inte hittat hi...Vilken underbar blogg. Tänk att jag inte hittat hitt förrän nu. Med detta recept har jag bestämt. LCHF är inte för mig. Risotto är ju gudomligt gott. Sitter här och dreglar. Får bli en risotto till helgen tror jag minsann:)Linnhttps://www.blogger.com/profile/10940248255501928897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-25173171127209903852012-05-09T18:58:50.961+02:002012-05-09T18:58:50.961+02:00Det var länge sedan jag lagade risoto! Jag har en ...Det var länge sedan jag lagade risoto! Jag har en kompis som brukar önska det när hon kommer på middag, fast på senare tid har hon kommit allt oftare så det har blivit så mycket annat att jag tror hon glömt risotton :-) Gott är det i alla fall!Momahttp://www.momaskitchen.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-23808129554234183912012-05-09T17:53:53.871+02:002012-05-09T17:53:53.871+02:00Nånting är helt klart på gång här också, det storm...Nånting är helt klart på gång här också, det stormar rejält utanför fönstret men regnet som utlovats dröjer. Inte för att jag klagar...<br /><br />Konsistensen är ju lite speciell med risotto, och det kan vara svårt att komma över. Vet att Alexandra (Kärlek på tallrik) har gjort risotto med råris men jag vet inte om jag skulle våga testa med "boil in bag".<br /><br />Om inte risottoris, blanda tomatpesto med crème fraiche och svartpeppar och vänd ihop med pasta i stället med en massa parmesan över. Det tänker jag prova själv!Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-83968947351003955402012-05-09T17:35:21.629+02:002012-05-09T17:35:21.629+02:00Har aldrig sett en sa svart himmel som i eftermidd...Har aldrig sett en sa svart himmel som i eftermiddags, askregnet som sen kom var ocksa extremt. Nu en timma senare skiner solen! Vad lär vi oss av det? Think positiv, efter regn följer sol ;-)<br /><br />Jag har ju läst dina tidigare risottorecept och "trillade dit" lite halvt iallafall häromdagen och köpte s.k. halvfabrikat... en sort med parmesan, den andra med svamp. Vill testa dom först innan jag försöker själv, okej, jag vet att det inte smakar lika gott som dina ;-) men konsistensen är viktig. Sen jag flyttade till Tyskland för 26 ar sedan har jag aldrig mer haft "löst" ris utan bara pasar. Joda, det finns väldigt goda sorter där ocksa (särskilt pa LIDL här) och det är ju sa himla smidigt, men man kan nog inte göra risotto pa dom...kajomidanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-71800063002789894682012-05-09T15:49:55.184+02:002012-05-09T15:49:55.184+02:00Kan du fatta att jag använde det för första gången...Kan du fatta att jag använde det för första gången för någon vecka sedan bara. Det är ju underbart gott och passade suveränt i risotton!<br /><br />Usch. Då är det bara en tidsfråga innan det är dags för skräpväder här också. Tänk "vårregn" :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-21777138976850178662012-05-09T15:48:51.619+02:002012-05-09T15:48:51.619+02:00Tack snälla Hanna, oj vad glad jag blir :-)Tack snälla Hanna, oj vad glad jag blir :-)Lottahttps://www.blogger.com/profile/09020316923959782417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-67059486882508932722012-05-09T15:16:32.247+02:002012-05-09T15:16:32.247+02:00Tomatpesto är en stor favorit här! Smart att smaks...Tomatpesto är en stor favorit här! Smart att smaksätta risotton med den:-)<br /><br />Här är busvädret redan här, regn och blåst, brr:-(Mrs Sunshinehttp://www.mrssunshinecooking.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5153964207314892130.post-84314322662382997822012-05-09T14:36:34.178+02:002012-05-09T14:36:34.178+02:00Jag gillar verkligen dina recept och bilder!Jag gillar verkligen dina recept och bilder!Hemkära Hannahttps://www.blogger.com/profile/08967396901879683585noreply@blogger.com