- Koka pasta och blanda med köttfärssåsen.
- Gör en bechamelsås med parmesanost.
- Lägg pastablandningen i en form med bechamel i botten och på toppen.
- Gratinera i 200 grader ca 20 minuter.
Bechamelsås Riv ca en dl parmesanost. Smält ca 3 msk smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa i ca 4 msk mjöl. Späd med mjölk vartefter såsen tjocknar på svag värme, totalt upp till en liter. Rör om hela tiden. Ställ av plattan och rör ner osten tills den smälter.
Koka pastan, häll av vattnet och blanda med lite smör. Blanda pastan med din egen bästa köttfärssås. Smörj en ugnsform och häll lite av bechamelsåsen i botten. Lägg i pastan.
Häll resterande bechamelsås över pastan i formen och sätt in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.
Ärtor smakar jättebra till! Använd t.ex. petit pois som du lägger frysta i en kastrull och täcker med saltat vatten. Låt koka upp och ta direkt från plattan. Häll i 1 dl kallt vatten och lägg på locket. Vänta ungefär fem minuter och ärtorna är klara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar