Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då. Så jag blev ombedd att göra dem igen som tilltugg till välkomstbubblet och de blev lika goda den här gången. Lagom sälta och lite hetta från sambal oelek. Eller mycket hetta, beroende på hur mycket du tål och gillar. Ta mindre mängd sambal om du tycker lagom är bäst :-)
Prosciutto är dyrt... Det går säkert bra att använda en riktigt god men billigare vanlig rökt skinka om man vill ha både gott och billigt. Strimlad skinka, crème fraiche, parmesan och sambal oelek blandas och breds ut på rektangulära tunnbröd. Sedan rullas de ihop och skärs i skivor efter en stund inlindade i folie. Ät dem kalla, varma eller mitt emellan, efter ungefär 10 minuter i ugnen på 225 grader. Passar bra sommar som vinter.
3 rektangulära mjuka tunnbröd (ta gärna sviktat som inte spricker när du rullar bröden)
1 burk (lätt) crème fraiche (2 dl)1,5 dl riven parmesanost
20 skivor strimlad prosciuotto (eller annan rökt skinka 150-200 g)
1-2 tsk sambal oelek (chilipasta)
Blanda alla ingredienser till en tjock röra (fast inte bröden). Bred ut röran på tunnbröden. Rulla ihop ganska hårt - vira in i plast- eller aluminiumfolie och ställ åt sidan tills det är dags att grädda i ugnen - i kylen om du förbereder i god tid.
Ta bort folien och skiva rullarna, ca 10 st per rulle eller färre om du vill ha tjockare "stubbar". Lägg på plåt med bakplåtspapper. Om bitarna tappar formen när du skivar så jämna till dem med fingrarna så att de blir runda och fina. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Blanda! Ser nästan ut som lapskojs men det här är både lyxigare och godare :-)
Dags att peta in i ugnen!
Klart och redo att serveras. Räkna med att det går åt 3-4 stycken per person. Ingen har hittills lyckats motstå dem och fatet brukar bli soprent på nolltid. Lite färsk timjan kastade jag på mest för att det skulle se lite trevligt ut. Snittarna är inte världens mest färgglada kreationer :-)
Enjoy!
Halloj, hittade din blogg när vi letade efter några bra förrätter till ett middagsknytis ikväll, vilka underbara recept. Vi kommer att testa snittarna och även den rostade tomatsalladen, ska bli spännande. Återkommer med kommentarer om vårt resultat.
SvaraRaderaHälsningar
Gunnel och Johan
Hej, vad roligt att ni hittade hit!
SvaraRaderaMitt bästa råd när det gäller snittarna är att göra många, de går alltid åt och jag får alltid frågan om det inte finns fler :-)
Om ni vill ha en matigare tomatsallad med bröd och mozzarella som är hur god som helst, testa den här, finns under rubriken "Smått & gott: http://lottakruse.blogspot.com/2011/06/panzanella-matig-brodsallad-med-rostade.html
Jättekul om ni hör av er om resultatet!
Trevlig middag!
Hej hej, allt blev succé igår, tomatsalladen blev en dunderhit bland de äldre och rullarna föll de yngre i smaken. Helt klart kommer dessa att få vara med på flera middagar.
SvaraRaderaTjing!
Gunnel och Johan
Riktigt skoj att höra!
SvaraRaderaTack för rapporten :-)
Åh, ser kanongott ut! Måste jag spara för framtida bruk.
SvaraRaderaKram Malin
Lova att du provar, Malin! Du kommer inte ångra dig, det kan jag garantera...
RaderaDehär vill jag bjuda på nästa helg, ser supergoda ut! Men ska de serveras varma?
SvaraRadera/Viktoria
Hej Viktoria!
RaderaDe kommer att bli succé - jag lovar. Jag brukar servera dem några minuter efter gräddningen så att de får hinna svalna lite grand. Då känner man bättre vad de smakar också. Har faktiskt aldrig varit med om att det har blivit några kvar så att de har hunnit kallna helt :-) Förbered allt fram till att bröden är rullade och virade i folie eller plast. Sedan går det snabbt att skiva upp och grädda strax innan de ska serveras. Du kan även skiva upp dem och lägga på plåt täckta med platsfolie i förväg om du bara vill kunna slänga in dem i ugnen det sista du gör.
Lycka till!
Det här är gott och barnen älskade dem! Recepten hittade jag förra året och provade till mitt barns kalas. Som du säger, de flesta frågar efter mer så det gäller att förbereda fler. Vi hade skinka istället för prosciuotto. Ska göra dem igen till helgen.
SvaraRaderaVisst är det en favorit som gärna får göras om och om igen. Och om igen :-) Tänkte just att vanlig rökt skinka borde funka lika bra, om inte bättre!
RaderaDet dröjer nog inte länge förrän jag gör dem själv igen :-)
Hej!
SvaraRaderaTack för tips :-)
Dotter i familjen fyller på söndag!
Jag ska även laga Din fläskfilé i ugn!
Grazi igen och TREVLIG HELG! <3
Hej Millan!
RaderaVarsågod :-) Jag lovar att de går åt! Och fläskfilé i ugn är riktigt gott. Ha en härlig och smaklig födelsedag!
Trevlig helg!
Dessa ska jag testa!
SvaraRaderaEn lite dum fråga kanske men en burk creme fraiche är det en liten 2dl du menar eller 5dl burk?
Hej Therese!
RaderaInga frågor är dumma. Speciellt när det inte framgår hur mycket det är i en burk :-) Det är den lilla burken jag menar med 2 dl. Jag ska justera i receptet också.
Kul att du vill testa!
Hej hej, de ser jättegoda ut! Går de att äta kalla? /Erika
SvaraRaderaHej Erika och tack! Jag brukar servera dem några minuter efter gräddningen så att de får hinna svalna lite grand. Då känner man bättre vad de smakar också. Har faktiskt aldrig varit med om att det har blivit några kvar så att de har hunnit kallna helt och vet därför inte hur de smakar då:-)
RaderaFörbered allt fram till att bröden är rullade och virade i folie eller plast. Sedan går det snabbt att skiva upp och grädda strax innan de ska serveras. Du kan även skiva upp dem och lägga på plåt täckta med platsfolie i förväg om du bara vill kunna slänga in dem i ugnen det sista du gör.
Hoppas det räcker som svar och att du provar!
sååååå fantastiskt goda, ALLA har gillat dom. Har även gjort med en speciell salami som finns på Coop, och det blir oxå jätte gott
SvaraRaderaDe är beroendeframkallande :-) Smart att testa med salami - låter jättegott! Även andra typer av skinka/charkprodukter med sälta lär ju också funka. Bara att testa!
RaderaThanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!
SvaraRaderaFadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhật và gửi hàng đi pháp uy tín, giá rẻ
Om man vill göra dom veggie, ska man skippa prosciuotton bara, eller ska man testa med tonfisk istället för prosciuotton kanske?
SvaraRaderaHej. Serveras dom direkt efter gräddningstiden?eller svalna.
SvaraRadera