måndag 25 april 2011

Gästvänlighet är guld värt

Vi har förmånen att ha gästvänliga grannar på landet som vid ett otal tillfällen har försett oss med mat mellan våra arbetspass i friggan. Energin och tiden räcker inte alltid till att lägga på inköp och tillagning av mat. BK-burgare är gott men man tröttnar i längden... Så också under påskhelgen då vi blivit utfordrade inte mindre än tre gånger av våra kära grannar. Vi har njutit av pastagratäng, grillade färsbiffar med potatismos och så en take away efter påskafton då inte så många av oss var särskilt pigga :-)

Jag hoppas att de förstår hur mycket vi uppskattar dessa trevliga matstunder som ger oss kraft och energi att jobba vidare. Förutom hemlagad mat blir vi även trakterade hembakt bröd. Kan det bli bättre? Det skulle i så fall vara när vi längre fram i sommar får njuta av deras egen satta färskpotatis. Sättpotatisen gror som allra bäst i deras kök. Vi ser fram emot att få bjuda tillbaka så fort vi har vårt eget lilla kök - både grannarna på landet och mina föräldrar som under den långa vintern fyllde våra magar. 

Örtsamling på köksbänken hos våra goda grannar och nedan sättpotatis med groddar i äggkartonger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar