måndag 4 april 2011

Kycklingsallad med bacon, bulgur och en massa grönt och gott

Ljusare tider. Lättare mat. Här en kall kycklingsallad med massor av gott och grönt i. Extra matighet från buljongkokt bulgur. Jag använde för första gången Fond du Chef, små pytsar med flytande fond och blev jättenöjd. Man kan nästan ha i vilka grönsaker som helst men jag kände för att göra salladen extra grön och nyttig så jag har haft i sockerbönor, ruccola, bladspenat och ärtskott. Olika sorters paprika är nog jättegott att blanda i också. Vi äter sallad utan dressing men för den som vill passar en enkel variant med olivolja, pressad citron och lite flingsalt och svartpeppar. Är det nå't jag avskyr är det att försöka blanda sallad i skålar som inte är tillräckligt stora så att grejerna trillar över kanten. Det största jag hittade på landet som funkade att blanda i var en stor plastbalja så den fick det bli. Vid serveringen var jag dock lite fin i kanten och lyfte över salladen till en mer aptitlig skål :-)

Till ungefär 6 portioner behövs (där mängd ej anges - välj så mycket du vill ha):
1 färdiggrillad kyckling, benas ur och delas i bitar
2 paket bacon, knaperstekta och skurna i bitar
4 mogna avokado, tärnade
Sockerbönor (sugarsnaps)
1 citron, saften
1 cantaloupemelon, tärnad
1 röd lök, grovhackad
Körsbärstomater, halverade
Ruccola
Babyspenat
Ärtskott
4 portioner bulgur kokt i grönsaksbuljong

Gör så här:
Blanda alla ingredienser. Så fort avokadon är tärnad, pressa över citronsaft både för smakens skull och så att den inte mörknar i färgen.

Matporr för alla oss matnördar följer i form av bildorgie ;-)










2 kommentarer: