tisdag 26 april 2011

Träkolsgrillade färsbiffar med purjolök

Våra goda grannar bjöd på träkolsgrillade färsbiffar till middag under påskhelgen. Färsbiffar kan man variera i det oändliga. Här en variant från min svåger T. Jag har inga exakta mått och mängder att återge men det här går att höfta efter tycke och smak. Servera förslagsvis med krämigt potatismos och inkokt rödlök.


Till ungefär sex färsbiffar behövs:
500 g köttfärs
1 ägg
Lite ströbröd
En skvätt grädde
Paprikapulver
Salt och vitpeppar
Ca 10 cm purjolök

Gör så här:
  1. Blanda allt utom purjolök och köttfärs.
  2. Finhacka purjolöken.
  3. Strax innan det är dags att grilla, blanda allt till en ganska fast smet.
  4. Forma platta och runda biffar (som hamburgare för jämn och snabb grillning)
  5. Grilla biffarna på träkolsgrill - ca 3 minuter på varje sida - lite beroende på glödens hetta.

Grillmästare T har koll på biffarna.

2 kommentarer:

  1. Skansen-Tomas27 april, 2011

    Va bra och fint det blev! Alltihopa.

    SvaraRadera
  2. Tack!

    Men det bygger ju på bra förutsättningar och grundarbete också :-)

    Nu återstår bara gubbröran och örtagårdssåsen!

    SvaraRadera