En pastagratäng och fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T. Till detta även hembakt bröd. Gissa om vi har blivit bortskämda i helgen.... Receptet är lite på en höft men är lätt att anpassa efter det du gillar bäst och vill ha mest av eller inte alls - eller något annat i stället. Pastagratäng är så himla bra på det sättet att man nästan kan ha i vad som helst. När jag inte har lagat någon mat själv kan jag ju bjuda på andras recept!
Strax ska gratängen petas in i ugnen. Den som väntar på något gott... |
Till ungefär sex portioner:
Kokt och avsvalnad pennepasta som fyller en rejäl gratängform
Ca 250 g gorgonzola i bitar
Skivad rökt skinka i strimlor
Förvälld broccoli
Skivad purjolök
Salt och peppar
Paprikapulver
Oregano
Lagrad och riven hårdost
Gör så här:
- Smörj en ugnsform och varva allt utom paprikapulver, oregano och riven ost med pastan.
- Strö ett rejält lager av riven lagrad hårdost överst.
- Krydda med oregano och paprikapulver överst.
- Gratinera i ugnen på ca 200 grader ungefär 30 minuter.
- Servera med en god sallad och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar