tisdag 26 april 2011

Pastagratäng med broccoli, purjolök, gorgonzola och rökt skinka

En pastagratäng och fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T. Till detta även hembakt bröd. Gissa om vi har blivit bortskämda i helgen.... Receptet är lite på en höft men är lätt att anpassa efter det du gillar bäst och vill ha mest av eller inte alls - eller något annat i stället. Pastagratäng är så himla bra på det sättet att man nästan kan ha i vad som helst. När jag inte har lagat någon mat själv kan jag ju bjuda på andras recept!

Strax ska gratängen petas in i ugnen. Den som väntar på något gott...

Till ungefär sex portioner:
Kokt och avsvalnad pennepasta som fyller en rejäl gratängform
Ca 250 g gorgonzola i bitar
Skivad rökt skinka i strimlor
Förvälld broccoli
Skivad purjolök
Salt och peppar
Paprikapulver
Oregano
Lagrad och riven hårdost

Gör så här:
  1. Smörj en ugnsform och varva allt utom paprikapulver, oregano och riven ost med pastan.
  2. Strö ett rejält lager av riven lagrad hårdost överst.
  3. Krydda med oregano och paprikapulver överst.
  4. Gratinera i ugnen på ca 200 grader ungefär 30 minuter.
  5. Servera med en god sallad och bröd.
  1. Sallad med mycket tomater, gurka och rödlök är gott till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar