tisdag 26 april 2011

Krispig inkokt rödlök, gott till potatis- och köttfärsrätter

En ny bekantskap under påskhelgen blev T:s inkokta rödlök som vi åt både till träkolsgrillade färsbiffar med potatismos och till påskbufféns köttbullar. Så jäkla gott! Jag kan tänka mig att löken passar till de flesta varianter av potatis- och köttfärsrätter i stället för t.ex. pressgurka. Lång hållbarhet också. Bara att förvara i kylen i samma lag som löken tillagats i. Testa! Förlåt mitt namn är plåt så jag glömde ta med en vettig kamera. Igen... Med mobilkameran blir det inte lika bra men receptet håller måttet i alla fall!


4 portioner
600 g rödlök
1 dl ättiksprit
1,5 dl socker
3 dl vatten
3 krm salt
1 krm vitpeppar
2 msk balsamvinäger

Gör så här:
  1. Skala och skär löken i tunna skivor.
  2. Koka upp lagen av ättiksprit, socker, vatten, salt och peppar. Slå den över löken i lämplig burk/skål - gärna med lock som hör till så att du kan förvara det som (troligen inte) blir över.
  3. Rör i balsamvinäger.
  4. Låt svalna helt och servera.

Löken passade utmärkt till T:s träkolsgrillade färsbiffar och brorsans goda mos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar