måndag 5 september 2011

Måndagsmat - spagetti och köttfärssås


Första dagen på jobbet efter mustig förkylning och helt slut... Då tar jag gärna till det jag kan laga i sömnen, god köttfärssås med spagetti. Jag hackar och fräser två gula lökar, bryner färsen i en gryta, ner med löken och fräser lite till så att löken blir glansig. Sedan ner med massor av tomatpuré och lite mer fräs. I med 5 dl matlagningsgrädde och någon dl standardmjölk. Kryddar med salt, vitpeppar och svartpeppar. På slutet blandar jag i några finhackade färska tomater. Varken mer. Varken mindre. Vanlig tunn spagetti till det och lite riven ost på toppen vid servering. Mmmmmmm...

Jag hade tillräckligt med syre kvar i hjärnan och kunde tänka lite längre än måndagsmaten när jag handlade efter jobbet så nu finns det hemma det jag behöver till tisdagsmaten. I morgon blir det pasta igen men då med en bacon- och broccolisås.

Tills dess har jag inget mer kreativt att tillföra bloggen just nu. Känner mig ungefär som tuben med tomatpuré - urkramad, tom och inget kvar att ge... Jo, en liten snutt finns det nog där närmast korken. Den snutten är mitt goda humör och min övertygelse om att det känns bättre i morgon! Lite sömn på det här bara så är jag fit for cooking igen. Vi ses i köket!

4 kommentarer:

 1. Tack, Lina! Nu är det dags att ta den där sömnen :-)

  SvaraRadera
 2. KRYA PÅ DIG!!! Ska kika efter nåt lätt smarrigt bjudlunchrecept nu =) Tips kanske? :)

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket, Hanna! Mycket bättre idag :-)

  Här kommer ett tips på bjudlunch som är lätt att förbereda, kolla under kategori kyckling och receptet som heter pastapesto swedish style med grillad kyckling. Hur gott som helst. Lätt att förbereda och praktiskt att kunna använda grillad kyckling. Maten känns ändå arbetad eftersom du gör din egen pesto. Pastan kan serveras varm eller kall och du behöver inte servera halloumi till - det är mäktigt och gott ändå!

  Och så är det inte en massa lök i heller ;-)

  SvaraRadera