måndag 15 oktober 2012

Jag behöver din hjälp - ska bloggen byta namn eller inte?

Ett inlägg som inte handlar om mat. Inte direkt i alla fall. Snarare om det som ramar in inläggen om mat här i bloggen. Jag har funderat fram och tillbaka på om jag ska byta namn eller inte och skulle gärna vilja ha råd från dig som läser.

Eftersom jag inte längre har ett särskilt litet kök i sta'n (nu när det är renoverat och klart i nya lägenheten) medan det på landet i friggan fortfarande är litet, så speglar ju inte nuvarande namn "Två små kök" bloggen så bra just på den punkten. Men betyder det att jag måste byta namn?

Tidigare har jag fått kommentarer om att absolut inte byta namn och att två små kök inte behöver ha så bokstavlig betydelse. Det kan handla om två kök som kallas små för att de är intima, hemtrevliga och inbjudande. Eller?

Helst vill jag behålla namnet då det känns inarbetat,  som en del av mig och det jag pysslar med här. Men det är ju aldrig fel att lyssna på vad andra tycker. Både för att stärkas i det man tycker själv, eller bli övertygad om något annat.

Så vad tycker du?

Och för att ge detta inlägg lite mer matkaraktär så kan jag tipsa om att en jättegod kycklingrätt som bakas i ugnen under ett ost- och skinktäcke är på gång!
51 kommentarer:

 1. Jag tycker absolut att du ska behålla namnet. Hur många kvadrat ditt kök är spelar ingen roll, du ÄR ju Lotta i Två små kök! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite så jag känner också, vi är "ett" liksom :-)

   När jag ändå har dig "på tråden", jag kommer inte åt att kommentera hos dig?! Det tar stopp var jag än klickar, t.ex. på "Kontakt"... Kan du inte kolla så att det inte är något knas med din blogg. Annars är det mig det är knas på :-)

   Kram!

   Radera
 2. Jag tycker INTE du ska byta namn! Det är så inkört och passar väl ändå fortfarande... det finns mycket större kök än ditt nya, det beror ju alltid på vad man jämför med ;-) Och ett kök där det mest lagas mat till 2-4 personer är ju också ett litet kök om man säger så... Jag tror ingen ens skulle fundera över att köket i stan numera är lite större än i gamla lägenheten och om nu något blir irriterad av det så finns det ju en förklaring - och massor av andra bloggar där de som tänker likadant kan tjura ihop... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog tycker jag att det ändå funkar. Det handlar om ett litet hushåll som råkar ha tillgång till två (små) kök. Och visst, det är absolut inget stort lantkök vi pratar om med det nya...

   Radera
 3. Jag tycker inte heller att du skall byta namn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för input, ser ju vartåt det här lutar :-)

   Radera
 4. Jag tycker inte du ska byta namn! Jag skulle bli helt förkrossad om jag var tvungen att byta namn på min blogg nu när jag haft den i flera år. Håll du kvar vid Två små kök och kör vidare med din fina blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det känns ju inget vidare att lämna något som känns "rätt" på flera sätt förutom den bokstavliga betydelsen av namnet...

   Tack, Karin - och detsamma!

   Radera
 5. Nej du ska absolut inte byta namn! Visste du att du har ungefär 326 000 resultat på googlesökning "två små kök" :D
  Det är väl inarbetat och ett namnbyte blir bara förvirrande.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Nej, just ja. Man måste ju tänka på sånt också... Tack för klok input :-)

   Kram tillbaks!

   Radera
 6. Kök kan ju också betyda "det svenska köket", "det franska köket" osv... Jag ser det nog mer som två små mysiga olika typer av kök, ett vardagskök och ett semesterkök eller hur jag nu ska säga, ähh du förstår? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, jag hajar och du har helt rätt. Vardagsköket och stugköket :-) Tack, igen!

   Radera
 7. Jag instämmer helt med alla ovanstående. Behåll namnet. Och det är ju inget storkök något av dem, ännu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Hanna. Nej, det är det ju verkligen inte :-)

   Radera
 8. Du har redan svarat på det själv: "helst vill jag behålla namnet". Saken e klar. Eller?
  Och i vårt samhälle behöver ju allt inte bokstavligt vara vad det heter. Jag ser tex inte McDonalds som en "Restaurang", gör du?
  Stick to your Guns. Behåll namnet.
  Nog talat. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan formuleringen av en fråga visa att inte är en fråga egentligen. Mer ett konstaterande som blir bekräftat. Visst är det så och inte sjutton ser jag Donken som en restaurang :-)

   Tack, Andy. Kloka ord som vanligt. 'nough said!

   Radera
 9. Svar
  1. Tack för input, Matilda!

   Radera
 10. Tycker absolut inte att du behöver byta, du har redan ett bra namn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Lena - det stärker mig i beslutet!

   Radera
 11. Du har ett toppen namn på bloggen, så byt ej är min åsikt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, skatboet :-) Uppskattar att du lämnar din åsikt!

   Radera
 12. Behåll namnet! Två små kök är för evigt förknippat med dig vännen, att byta det vore som att svära i kyrkan... inte bra! ;) Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det kan vi ju inte göra :-) Tack för att du tycker till!

   Kram!

   Radera
  2. Nope nope serru, det går inte! ;)

   Radera
 13. Instämmer med ovanstående talare och säger: behåll! Köken är ju fortfarande små, om man jämför med ännu större kök ;) Ska man byta så tycker jag man även ska byta inriktning och hela baletten, och det tycker jag INTE du ska göra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, byta något annat är det ju inte tal om så det blir nog jag och mina två små kök som får rulla vidare :-)

   Radera
 14. Behålla behålla behålla! Så det så!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så lite bestämt stamp med foten också. Okejrå :-)

   Kram

   Radera
 15. Hej Lotta!
  Dags att göra mig hörd, kikar in här ofta. Vet faktiskt inte hur jag hittade hit första gången, men antagligen länkade jag mig vidare från någon annan blogg. Jag vill tacka för en underbar blogg där man hittar mycket inspiration och trevliga recept. Har provat flera härifrån. Din parmesanpanerade kyckling m potatiskaka och den där grönsaksröran ska jag prova nästa gång vi har gäster. Sådär, nu har jag gjort mig lite hörd, nu över till din fråga.
  Jag gillar din blogg precis som den är, tycker bloggnamnet är "inbjudande & mysigt" så jag röstar för att du behåller.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anneli!
   Vad roligt att höra från dig och att du hälsar på här hos mig. Tack snälla för att du tar dig tid och säger vad du tycker. Det uppskattar jag verkligen! Svaret känns ganska givet nu :-)

   Radera
 16. Vad vi tycker, det vet du ju redan. Du är ju liksom dom där två små:)

  Krameli, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kunde nog ana det :-) Tack snälla ni. Det känns ju bara helt rätt att fortsätta med mina två små kök. Skönt att få det så massivt bekräftat ändå.

   Kramar till er!

   Radera
 17. Tycker också du ska behålla namnet. Det är ju jättefint!!!

  Kram:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Therese! Jag gör helt enkelt så - behåller det :-)

   Kram till dig

   Radera
 18. Ja, jag kan bara hålla med övriga talare! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för talet :-) Två små kök it is!

   Ännu större kram!

   Radera
 19. Du ska absolut inte byta! Det är ju ett inarbetet "varumärke" och ett charmigt namn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Sandra för det. Då fortsätter vi så :-)

   Radera
 20. Jag har sagt det förrut och säger det igen - nej! Jag ser namnet på din blogg mer som känslan i dina två kök än antalet kvadrat de tillsammans utgör. Så det så ;-) Kram vännen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet ju det, det var det jag kom ihåg när jag skrev detta :-) Det känns så bra nu att vara så övertygad om att jag fortsätter på rätt spår.

   Tack och kram till dig, vännen!

   Radera
 21. Oj vilken respons! :-) Då är min kommentar överflödig, hähä! Men jag håller med resten, namnet är jättebra och inarbetat, det är bara dumt att byta. (Min egen bloggs namn är väl inget ultimat namn på en blogg som handlar om mat, vin, en bortskämd hund och diverse lullull, men det är för inarbetat för att byta bort.) Och Två små kök är dessutom ett riktigt bra namn! Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då! Beslutet bankas bara djupare ner med armeringsjärn så att det står riktigt solitt :-) Tack, Helena!

   Tycker namnet på din blogg är klockrent! Tänker alltid på de där tillfällena när man äter något gott och "egentligen" borde sluta men säger till sig själv "Bara en till..." Sen om det är en kaka, en köttbulle, ett glas vin eller ännu en fin sak till hemmet - strunt samma. För mig symboliserar det att njuta och ta lite mer av allt :-)

   Kram till dig!

   Radera
 22. Jag gillar namnet så behåll det gärna!! Å tack för alla härliga smaskiga recept du bjuder på. T o m jag som aldrig varit intresserad av matlagning och/eller läsa recept missar aldrig dina recept!!! Kära sambon bara väntar och väntar på att jag ska laga något också och inte bara prata om dina recept :) kram från Krista

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Krista!

   Oj, vad roligt att läsa din kommentar! Det är så fantastiskt att veta att jag kan inspirera till att laga mat den här vägen så tack för att du läser och lagar till dig och kära sambon :-)

   Klart jag behåller namnet. Nu är jag så övertygad jag bara kan bli och det känns jättebra i magen att fortsätta med mina två små kök.

   Kram till dig!

   Radera
 23. Behåll det säger jag med som haft samma fundering på min matblogg.
  namnet kom till nästan som ett skämt från början men nu har jag svårt att komma på något annat.

  Lena från Make Ahead food

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Lena. Det är svårt det där om något förändras så att man börjar fundera på namnet, om det ska ändras eller inte.

   Jag hittar två bloggar via ditt länkade namn, men det verkar som att Supermammans blogg är den som är aktuell? Gillar namnet med Supermamman, för det är ju det du är :-)

   Lycka till i dina funderingar!

   Radera
  2. Från början var det mat av make a head typ, alltså mat som med fördel kan förberedas.
   Så blev det ett skämt om hemmafruar och så supermammor eftersom jag egentligen inte alls är det utan jobbar heltid och lite till.
   Äh jag vet inte, bloggen får heta så ett tag till så får vi se i vilken riktning den tar.

   Ha det gott! Lena

   Radera
  3. Aha :-) Låter klokt att låta det rulla på och så får det bli ändring när det känns helt rätt.

   Detsamma!

   Radera
 24. Jag tycker helt klart att du ska behålla det, det är ett sjukt bra namn och som du säger, det måste ju inte vara bokstavligt små kök. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, nu när till och med utlänningar tycker det så e de ju inget snack liksom :-) Done deal!

   Kram!

   Radera