måndag 12 november 2012

Man blir väl aldrig för gammal för uppskattning och bekräftelse?Ni vet hur glada barn blir när deras föräldrar berömmer, uppskattar och bekräftar dem. Saker de säger och gör även om det handlar om ruskigt fula teckningar eller kreationer från trä- och metallslöjden (jag raljerar så ta inte illa upp...). Det ska berömmas och uppskattas, så att dessa småttingar växer upp med bra självkänsla och självförtroende. Självklart ska det vara så, men det behöver ju inte sluta där!

Titta bara på vad så gott som varenda medarbetarundersökning för vuxna anställda ger för resultat. Vad är det medarbetarna värderar från sin arbetsgivare/chef (förutom högre lön som alltid ligger högst på listan)? Jo, att känna sig uppskattade och bekräftade. Även som vuxna är vi som barn på det sättet. Även som vuxna mår vi bättre av att få en klapp på axeln, en uppskattande kommentar - hur enkel den än må vara. Men det är dåligt med den varan många gånger. Det är bara att observera hur många av oss reagerar på spontana komplimanger. "Nämen, äsch det är väl inget särskilt med mig/det" typ... Någon som känner igen det?

Därför är det väl himla trevligt när vi på ett enkelt sätt kan skicka lite extra kärlek i bloggosfären och glädja varandra, t.ex. med blog awards. Det var en lång harang (sorry) innan jag kom till just detta men jag har fått en uppskattning på det sättet från HemkäraHanna och precis som ett litet barn lyser jag upp och flinar brett. Blir glad och varm i hjärta och mage, väldigt stolt, tacksam och så ödmjuk förstås. För inte ska väl jag :-) Tack snälla Hanna för att du tänkte på mig!

Men nu har jag fått den i alla fall och ska med glädje skicka den vidare till bloggar som jag vill lyfta fram - som har något speciellt som tilltalar mig. Jag är lite obstinat av mig så jag gör inte precis som man "ska" med denna award. Jag skickar den vidare till sex stycken istället för fem t.ex. Och ni som får detta av mig gör vad ni vill med det, det finns inga krav på att skicka vidare eller göra ett inlägg om awarden. Det är helt upp till dig hur du vill göra. Bara du lovar att suga åt dig den extra uppskattningen för det är du värd :-)

Tant Russins Bak
En fräck och rolig göteborgska som älskar mat. När jag läser hennes blogg blir jag glad och jag gillar humorn. Hittar mycket vegetariskt här och det inspirerar för jag är ganska dålig på det. Har en skön inställning till livet och hur man tacklar det när det svajar lite.

En herrans mat
En annan göteborgare vid namn Andy som passionerat beskriver sina eskapader i köket på ett mycket underhållande och inspirerande sätt. Är du sugen på att göra egen burgare är det här du hämtar inspiration - eller om du vill laga till kött - han vet hur. Har en skön inställning till livet och vad som är viktigt. Att vi båda är djurmänniskor gör att jag känner mig besläktad.

Mårtenssons kök
Jag ser alltid fram emot att läsa vad Anki och Håkan skriver om i sin blogg, det handlar mest om mat som de lagar förstås men även annat och det uppskattar jag jättemycket med en matblogg. Deras goda hjärtan, positiva sinnelag, generositet, humor och livsglädje lyser igenom och fångar mig - gång på gång.

Remsans bistro
Här hittar jag massor av sånt jag gillar, från läckra drinkar och tilltugg till hela menyer och vardagsmat. Emmy är en sprudlande glad och varm människa, full av energi och det smittar av sig. När jag läser om det som lagas i hennes bistro skulle jag gärna sitta vid hennes bord som gäst, både till fest och vardags.

Kryddburken
Jag kom att tänka på att de riktigt stora och etablerade matbloggarna sällan får awards i bloggosfären. Är det för att man tycker att det går så bra för dem ändå och inte behöver mer uppmärksamhet - jag vet inte... Men även bloggar som har många följare, läsare, gillare och allt vad det är har ju en människa bakom, som engagerar sig och skapar det som så många uppskattar. Därför vill jag visa min uppskattning för Linda i Kryddburken. Det var nog den första blogg jag fick upp ögonen för, som har inspirerat mig själv till att matblogga och som jag fortfarande läser regelbundet. Linda bjuder på matlagning jag gillar och identifierar mig med, och många portioner av sig själv och hennes liv.

Queen of Kammebornia
En nyfunnen bloggerska som med sina texter och bilder fångade mig direkt när jag hittade bloggen. Jag läser och hon får mig att tänka. Och känna efter. För mig är bloggen vardagspoesi, glädje, värme och hopp. Här får jag en mental shot som gör gott för själen.

Det här är de bloggar jag vill lyfta fram lite extra just nu men många fler finns det förstås. Fler godingar hittar du i min länklista!

Om du känner lite extra för en blogg eller flera, bjussa på lite uppskattning vetja! För det är faktiskt så att det även gör gott för en själv att vara generös. När jag var liten förstod jag inte alls hur det skulle kunna vara lika roligt att ge som att få, men nu gör jag det :-) Håkan på recepten.nu tycker jag gör en berömvärd insats på den fronten genom att lyfta fram Månadens matblogg. Kanske något att ta efter för flera?


26 kommentarer:

 1. Tusen tack för dina vackra ord och din länk. Men allra mest tack för din Blogg. Snacka om inspiration! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego och tack :-)
   Kram!

   Radera
 2. Vilka trevliga bloggar att stifta bekantskap med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket bra där ute!

   Radera
 3. Tack för dina värmande ord, vilken ära! Och tack för din inspirerande blogg. Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl värt och tack!

   Kram till dig

   Radera
 4. Visst är det fint när bloggare kan berömma varandra utan avundsjuka! Hittade hit genom Kryddburken och kollar varje dag båda bloggar, sen kollar jag dina favoriter också (som delvis blivit mina). Nu har listan blivit lite för lång för mig, men fyra av de du nämnt hör till och t.ex. "vardag.nu" med fina, ofta snabba och okomplicerade recept gillar jag och "En salig soppa" ska vi inte tala om; där man börjar med att åka med i bussen för att handla och välja ingredienser, resan fortsätter via matlagningen med omskrivningar som får en att se saker och ting i nytt ljus och målet är nått när han utmärker sina recept med monstruösa gjutgärnsgrytor. Härligt!

  "Queen of Kammebornia" är ju ny i din lista men det lilla jag läst är mycket tänkvärt, där kollar jag säkert igen.

  Tack Lotta och alla andra matbloggare ♥♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt, och att ge är verkligen trevligt :-) Det finns verkligen många härliga och många fler att upptäcka - men som du säger - man måste hinna med och orka också. Därför skaffar man sig nog några favoriter och är dem trogen.

   Tack för att du läser!

   Radera
  2. Tack själv Kajomida för att du följer oss och kommenterar lite då och då... du ska veta att det är mycket uppskattat!

   Radera
 5. Du kan inte ana vad vi suger åt oss! Vi är helt överväldigade och lite generade över alla dina fina ord, men suger åt oss gör vi absolut! TACK!!!

  Och sen måste vi ju också tacka dej för allt du bjuder på i dina kök, härliga bilderna och goda recepten.

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaaaaaaar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, sug i er :-) Tack själva!

   Ha ha - kraaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaar tillbaks!

   Radera
 6. Visst är det trevligt med awards och bloggkärlek :) De har en tendens att vandra runt några varv. Så bra att större bloggare också får awarden av dig, uppskattas säkert skulle jag tippa =)

  Måndagskramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen härligt och kul att de sprids och sprids hela tiden. Jag tror t.o.m. att Zlatan blir glad om han får en dunk i ryggen när han gör mål ;-)

   Tisdagskram blev det!

   Radera
  2. Visst är det så ;) Eller är det så att mer vill ha mer? Hehe...

   Radera
 7. Men åh Lotta. Jag blir lite... mållös. Vill bara säga: "Å DURÅ!"
  Tack för fina ord, jag blir så himla glad! Och tack för att du inspirerar mig och många med mig. Jag är glad att jag lärt känna dig.
  STOR KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte möjligt att jag skulle få tyst på dig :-) Du är väl värd vartenda ord och jag är jätteglad att jag fått träffa och lära känna dig också - och mer ska det bli!

   Tack själv och bamsekram tillbaka!

   Radera
 8. Lotta... Tack!! Oj va glad jag blir, tack snälla du! Det var precis vad jag behövde idag. Så fina skrivna ord som jag tar till mig och du ska ha en stor eloge själv för fantastiskt arbete med dig blogg som ju faktiskt är min favorit och har varit länge!
  Tack fina, rara så glad jag blir.

  Jag ska skicka vidare detta för visst är det mysigt med lite länkkärlek ibland och man hittar nya vägar och inspiration!

  Stora, varma kramar från mig! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så roligt att göra andra glada, och det krävs ju inte mycket :-) Tack själv fina Linda för dina ord - jag blir jätteglad och så där jantig som jag precis skrivit om här - "inte ska väl jag"...

   Ska bli roligt att se vilka du vill skicka vidare till, det finns ju så mycket att välja på!

   Varma kramar tillbaks - och hoppas allt går bra med röst och stämband!

   Radera
 9. <3 <3 <3 Tack sötaste du! Du säger så snälla saker så jag både rodnar och lipar lite. Pussåkram i massor! Du vet att kärleken är ömsesidig både till dig och ditt fantastiska kockande.
  Varför är det så svårt att ta emot uppskattning och för många också svårt att ge någon annan uppskattning när det kan göra en människas dag på topp.
  Mycket fint att ge Linda en award! Hon är grym! Ja, de andra också, men hon har hållt på så länge och är fortfarande så otroligt inspirerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. VASSEGO!

   Hi hi, rodnar och lipar - underbart! Och tack, nu sitter jag och flinar igen :-)

   Ja, vad är det med oss egentligen och förmågan att ge och ta emot uppskattning. Men det kan ju bara bli bättre!

   Det känns helt rätt att awarda Linda, hon är unik och en stor inspiration för mitt eget bloggande och till glädje för så många.

   <3 <3 <3

   Radera
 10. Härligt med bloggkärlek! Och nu fick jag lite nya tips på bloggar även om jag läste de flesta av de sen innan. Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Och roligt när man får läsa vilka andra bloggar som kommer fram, alla har ju inte exakt samma favoriter.

   Stor kram tillbaks!

   Radera
 11. Jag hittade precis hit från Queenen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Coolt, Madde!

   Välkommen hit :-)

   Radera
 12. Härligt att du nämner Månadens matblogg i sammanhanget. Jag tycker precis som du att det är så gött och trevligt att uppmärksamma andra duktiga matbloggare. Det bloggas, fotas, lagas mat, bakas och grejas något enormt mycket där ute och allt detta jobb bör uppmärksammas och uppmuntras. Snart kommer Månadens matblogg för november upp på Recepten.nu. Stay tuned! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men absolut! En av de stora fördelarna med matbloggsvärlden är just det vänliga och generösa klimatet, tycker jag. Har bara fått en enda lite halvtaskig kommentar, om en tabbolueh jag gjorde som någon tyckte var helt fel :-)

   Japp, håller utkik förstås!

   Radera