tisdag 19 april 2011

Tonfisksallad Nicoise - inspirerad av vädret!

Närapå sommarväder inspirerar till kall och lätt mat men icke för den skull mindre välsmakande. Jag är inte överförtjust i fisk och skaldjur men tonfisk på burk går bra! Franskinspirerad sallad à la Nicoise tycker jag är jättegott både med och utan dressingen. Den kokta potatisen går att byta ut till kokt pasta om man hellre vill det men då är det inte längre Nicoise... Jag har säkert gjort något i receptet som avviker från en "riktig" Nicoise men inspirationen kommer därifrån i alla fall. Det här är perfekt att ta med i matlåda!

Till fyra portioner:
Blanda en bunt haricot verts, ett huvud strimlad isbergssallad, tolv delade körsbärstomater, en liten skivad gurka, ett knippe skivad salladslök, 6 kokta kalla potatisar i skivor (färskpotatis med skalet kvar) och två burkar tonfisk i olja i en skål eller på ett stort härligt uppläggningsfat. Garnera med fyra hårdkokta ägg i klyftor och 16 svarta oliver.

Vispa ihop en dressing på 2 msk hackad bladpersilja, 1 msk olivolja, 1 tsk dijonsenap, 2 msk citronsaft, salt och svartpeppar. Servera dressingen vid sidan av för var och en att ta för sig av. Lite bröd är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar