söndag 1 maj 2011

Såååååååååå trött men jäkligt nöjd

Har haft en underbar helg på landet trots halv storm och svinkallt. Såg en löpsedel för någon vecka sedan som skrek ut sommarvärme till Valborg. Hrm..

Nu var inte vädret avgörande för hur helgen blev. Vi har meckat i friggan och avverkat det vedervärdiga momentet att foga och sedan gnugga bort skiten från kakelplattorna. Eftersom vi har valt en typ av kakel som är ruff i ytan och har relief så var det ett litet helvete ska erkännas. Men med samlade krafter och ett par extra gnuggarhänder från pappa så gick det hyfsat snabbt ändå. Tack pappa!

Händerna ser värre ut än en skurkärrings. Vi smörjer och smörjer men det tar bara någon halvtimme så ser vi alldeles rynkiga ut igen. Men det ger sig. Och slutresultatet är i nivå med förväntan så jag klagar inte.

Och kärleken frodas fortfarande. Att känna sig så förenad och harmonisk med sin livspartner är en ynnest som jag uppskattar varje dag.

Helgen fick lite av en extra gulkant dessutom eftersom vi fick förtroendet att vara kattvärdar åt ToJ:s ögonstenar. Det gick jättebra och var hur mysigt som helst. De är helt fantastiskt charmiga de små liven även om de avverkade fem stackars möss dessa dagar. Nu är jaktinstinkten väckt och det är inte så mycket att göra åt. De möss som fortfarande lever när de bärs fram räddar vi och placerar ut i skogen igen men ibland är de så illa åtgångna eller redan döda och då är det inte mer att göra än att förpassa dem till någon slags vila.

Lite sol blev det men på läsida då vinden vräkte på. Och så tog vi oss tiden att basta och relaxa lite också. Väldigt lyckad matlagning och bjudmat hos mamma och pappa (chili con carne). Tack för maten! Perfekt.

All and all - summa summarum - ännu en grym helg har passerat och nu är vi så trötta att det inte återstår något annat än att knoppa in. Skulle vara att ge händerna en omgång smörj till då...

Nattinatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar