lördag 30 juli 2011

Middagsplanering under parasoll


Här sitter jag i skuggan under parasollet för solen är med oss här på landet och det blir obehagligt varmt i gasset. I knät har jag Allt om Mats kokbok "Fredagsgourmet" och det lutar åt en huvudrätt med nöt ikväll. Det finns massor att välja på i just den här kokboken. Desserten som Mannen ska göra är spikad och den hämtas från samma bok. Det blir cappuccinomousse med vit choklad. I stolen under mig har jag katten Boris som sällskap, han anas där i skuggorna. Är det förresten inte något av det bästa som finns? Att få bjuda på middag med mat och prat...

Det var allt för denna lägesrapport så här denna skälvande första semesterdag. Eller räknas lördag som semester när man skulle ha varit ledig ändå? Strunt samma. Min dator har lite taskig skärm för att sitta ute när det är ljust ute - den blir lite som en spegel och det är lite störande. Här sitter jag i alla fall framför skärmen i en sommarklänning för ovanlighetens skull - inte min grej annars. Men en tunn fladdrig klänning här på landet just nu är precis det rätta. Nu ska jag fälla ihop datorn och fortsätta bläddra efter recept till kvällen. Återkommer med rapport och recept!2 kommentarer:

  1. Men ååå har ni så fint väder!! Här är det regn o rusk :/ Kram

    SvaraRadera
  2. Det är tur att man inte lita på vädergubbar och -gummor - om man gillar sol och värme förstås. De har lovat skräpväder hela helgen där vi befinner oss i Sörmland. Även idag skiner solen från en himmel med sporadiska moln. Det blir nog ett eller två dopp i dag också. Bra början på semestern som sagt :-)

    SvaraRadera