onsdag 28 september 2011

På darriga ben av MonsterdryckI eftermiddags drabbades jag av total energilöshet och styrde kosan till receptionen som har både kyldisk med smörgåsar, drycker och annat smått och gott, samt en annan typ av disk med diverse sött. Både bra och dåligt att vi har det utbudet nära till hands på jobbet. Jag har aldrig druckit Red Bull förut men såg att de hade något som hette Monster Energy Lo Carb med koffein. Jag dricker inte kaffe heller och tänkte att det där borde boosta energin rejält. Drycken inhandlades och fick skölja ner en äggmacka som jag också köpte. Det kändes riktigt bra ett tag. Huvudvärken försvann och jag kände mig mycket piggare. Men...

Nu några timmar senare är jag som ett darrigt vrak. Huvudvärken är tillbaka med besked och jag känner mig vrålhungrig, säkert hungrigare än vad jag skulle ha känt mig om jag inte hade hinkat i mig den där monsterdrycken. Kanske borde jag ha förstått bättre. Snabb energi brukar straffa sig med ett rejält dropp och precis så blev det. Jag mår nästan illa nu..

Men jag har ändå påbörjat middagen som just nu sköter sig själv i ugnen. Inspirationen är sådär i köket när jag knappt orkar stå upp och tankeverksamheten är trög. Tack och lov blir det middag idag som är väldigt lättlagad, kyckling i ugn och mosad potatis med lite crème fraiche. Recept kommer förstås.

Jag återkommer när jag har ätit och fått i mig vettig energi i stället för det där misstaget som hamnade i min mage. Dumma mig...


2 kommentarer:

 1. Hua vilken läskig dryck! En delicatoboll hade varit mycket bättre att trycka i sig.
  Stjärnpastan inköptes i en invandraraffär på resande fot i somras, ögat såg den fina asken.
  Jag kom på att varför inte tapetsera väggen med tjusiga menyer och läckra recept.
  Jag har haft den drömmen att dekorera mina väggar i köket med just snygga och minnesvärda menyer. Om jag någonsin får komma till Le Rouge hoppas jag att de har en snygg meny ,som jag då självklart knycker!

  I kväll lagade jag kålpudding till familjen , gott och länge sen . Dina lövbiffar måste också kopieras , tänk att slippa äta dem torra och sega .

  Kram på dig.

  SvaraRadera
 2. Hej Carina!

  HUA är bara förnamnet. Vet inte vad som flög i mig, fast det var väl att energin flög ur mig som fick mig att inta något så helt fel för mig. Kexchoklad har vi där på hyllan också, det hade varit mycket bättre. OCH godare.

  Låter ljuvligt kreativt att dekorera köksväggen med menyer och recept. Vilken inspiration i köket! Le Rouge kan jag verkligen rekommendera. Jag har haft lyckan att äta där två gånger, en gång med jobbet och en annan gång bjöd vi oss själva på bröllopsmiddag där. Miljön är helt underbar men jag kommer inte ihåg menyn riktigt men den är säkert lite burlesk och läcker.

  Ett tips om du gör de möra lövbiffarna, jag tror att pressad potatis till blir bättre. Både köttet och såsen får ganska kraftig smak och då passar det bra med mild potatis som kan suga upp såsen.

  Nu ska jag och mitt stabiliserade blodsocker sluka några avsnitt av Master Chef Australia som jag snöat in på just nu :)

  Kram!

  SvaraRadera