lördag 24 september 2011

Tur och pronto retur

Det blir en snabbisvända till landet den här helgen. Vi kom i torsdags kväll och måste lämna redan i dag, stort party i sta'n som vi inte vill missa. Här har inhandlats fin whisky och matchande tungt glas till en "Steffo-man". Ni vet, en sådan där livsnjutare som vill ha det godaste, finaste av drycker, mat och cigarrer.

Igår hade jag förberett mig på tokspring i butiker för att hitta något nytt att sätta på mig till festligheterna men det gick ganska sansat till faktiskt och jag fick tag på lite nytt, både skor och en snygg tröja till de svarta byxor som jag redan valt ut. Av bara farten blev det en blusliknande sak till vardags och en värmande poncho med huva. Den kommer jag behöva på jobbet. I mitt lilla hörn där jag sitter är det alltid svinkallt. 

Med anledning av lördagsaktiviteten så blir det ingen mat lagad hemma idag så det kommer att dröja lite innan jag bjuder på något nytt här. För om jag får rätt blir det en rejäl fest och då är det inte jag som hoppar upp först ur sängen på söndagmorgon och tjingar att få fixa midda'n.

Kort men gott blev det ändå på landet. Med sanslöst vackert väder, faktiskt en liten sista suck av sommarkänsla. Lite bilder hann jag knäppa också. En form av avkoppling för mig här på landet, att strosa runt med kameran. Fast inget nytt egentligen som jag inte redan har visat. Förutom den här fina rosen som orkat blomma ut trots svalare temperatur och mer mörker.Förra helgen var där ingen ros utslagen. Det finns några fler knoppar och förhoppningsvis orkar de också blomma. Förra året var det rosor på den här busken långt in på hösten. Tålig rackare.

Vi har varit kattvärdar den här helgen. Boris och Bojan har varit med oss men nu är landethelgen snart slut för deras del också. Men de har haft det jätteskönt, precis som vi. Det är svårt att inte skämma bort de små raringarna.

"Va? Skulle jag vänta med att slicka i mig äggulan tills fatet står på golvet?!"

Nej, usch. Nu måste jag ta tag i allt som behövs varje gång inför avfärd från landet. Rensa kylen, plocka in disk. Packa kläder. Ta hand om sopor. Dra ner värmen och bomma igen. Det känns verkligen tungt att behöva åka härifrån nu när det är så fint väder och bara lördag. Men men... Det blir säkert en kul kväll och se'n är det snart helg igen.

Önskar trevlig lördagskväll och avslutar med ett tips på söndagsmiddag till i morgon.


2 kommentarer:

 1. Flax hit flax dit hoppas ni hade en trevlig kväll.
  Vi var på bröllop på Skeppsholmen och solen lös så vackert över alla skutor längs kajen.

  Jag är numera sen 3 år Älvsjöbo , innan dess bodde jag i hela mitt liv i Nacka och jobbar fortfarande kvar där. I Nacka kan jag och hittar till smultronställena men inte än här i Älvsjö. Ja, förutom mässan som då och då bjuder på lite sevärt.

  Kram från en morgontrött Carina med måndagsångest.

  SvaraRadera
 2. Tack, det blev en supertrevlig kväll (och morgon)! Bröllop på Skeppsholmen låter som en dröm...

  Det brukar ta lite tid att orientera sig fullt ut när man byter bostadsområde. Jag hittar på Söder men är helt lost i de flesta andra stadsdelar... Fast jag borde bli bättre har jag sagt, och leka turist i min egen stad.

  Morgontrött var det här också efter lite sömn i lördags och trötta dansben. Ångest också men främst för att veckan började med tandläkarbesök. Inte det roligaste även om jag aldrig har några hål eller andra problem. Men nu är det gjort!

  Kram från lunchtrött Lotta (falukorv och stekt potatis i magen tar mycket energi...)

  SvaraRadera