lördag 14 januari 2012

Solrosor i stället för spisrosor

Nu blir det soluppehåll i bloggen ett tag! Spisrosorna byts förhoppningsvis ut mot solrosor och jag kommer tillbaka med massor av ny energi till matlagning och annat skoj. Jag behöver verkligen det här avbrottet med semester på fjärran ort.

Väninnans dotter som är väldigt sugen på att flytta hemifrån, helst igår, ska bo i lägenheten med en kompis och leka vuxenliv :-) Vi får väl se sen hur kul hon tycker det är att sköta allt själv. Köpa mat, laga, diska, städa osv. Men det är klart. Friheten att själv bestämma över alla ytor och gå och lägga sig precis när man själv vill kan nog väga upp. Måste visa henne hur man använder gasspisen bara som hon aldrig har använt förut. Och Mannen bör nog demonstrera multifjärren till TV:n som är programmerad in absurdum så att jag själv knappt vet vad jag ska trycka på ibland... Skönt också att de få krukväxter vi har får lite omsorg medan vi är borta. Hur spännande hon än tycker att det är känns det nog lite skönt att mamma finns bara några tunnelbanestationer ifrån...

Jag hoppas att ni tittar in igen när jag är tillbaka. Utan er läsare är ju bloggen ingenting :-)

Tack för att ni finns och sköt om er så länge!


Mannens och min fot på en fjärran strand...

22 kommentarer:

 1. Inte utan att jag blir avundsjuk, hoppas ni får en trevlig och välbehövlig semester!
  Jag kommer att titta in innan du är tillbaka också, får så otroligt mycket inspiration från dig. //Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Therese! Borta bra men hemma ÄR bäst. Jag hoppas att jag kommer att kunna fortsätta inspirera. Tack snälla för positiv feedback!

   Radera
 2. Men så skönt med lite värme! Jag kommer att sakna dig men vet också att jag har något att se fram mot senare i vår, när vi ses igen!

  Kram på dig och ta hand om varandra!

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram tillbaka - nya tag för oss båda...

   Radera
 3. På denna underbara Blogg väntar man ju gärna. Du är väl värd en Semester nu! Njut och ha det underbart! Jag kokar vidare under tiden. Best Holiday wishes!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bock och tack :-) Underbart blev det men skönt att vara hemma. Snart ska jag också koka vidare - ska bara bli kvitt resterna av influensan jag drog på mig i slutet av resan. Alltid ska det vara nåt, men jag klagar inte!

   Radera
 4. Guten Flug och hälsa Bigfoot ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danke!
   Ingen Bigfoot men väl en varan och nån elak firre som bet svågern i bröstvårtan till blodvite :-)

   Radera
 5. Svar
  1. Tack, Remsan. Skönt att vara hemma också!

   Radera
 6. Låter underbart med semester! Helt rätt att ta det denna tiden på året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt var det men faktiskt riktigt härligt att vara här hemma nu med så fin och krispig vinter. Över 30 grader och äckligt hög luftfuktighet är överskattat :-)

   Radera
 7. Klart vi tittar in när du är åter! Fattas bara annat...

  Hoppas du har det riktigt underbart, skönt, varmt, gott, avkopplande och alla andra fina adjektiv som du tycker passar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var all of the above på semestern, tack! Nu tar andra adjektiv över för kära Sverige men underbart, skönt och gott passar här också. Ska bara damma av grytor och pannor innan jag sätter igång i köket igen.

   Radera
 8. Mmmmm så härligt! Njut och ha det alldeles alldeles underbart! Sen förväntar vi oss många bilder från resan, bara så att du vet det.
  KRAM!!
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Borta bra - hemma BÄST! Kan bero på att jag var sjuk de sista dagarna och längtade hem till min egen säng och sval luft den naturliga vägen - inte genom AC... Ska se vad jag kan skaka fram för bilder! Kram så länge

   Radera
 9. Låter helt underbart den här årstiden. Ha det så jättebra!!!
  Många hälsningar från fröken Dill

  SvaraRadera
 10. Hej Knallade in hos dej fast du inte var hemma..Hittade hit från Vardagslyx...vilken tur att hon puffade lite för din FINA BLOGG.. Kommer gärna tillbaka när du kommit hem från din varma sköna resa.
  Sålänge har jag en hel del att sysselsätta mej med..ljuvlig inspiration att ta med sej hem..
  Kram på dej
  Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anita!
   Wow vad kul att du hittat hit och tack snälla för fin feedback. Verkligen generöst av Vardaxlyx att puffa för mig, det inspirerar grymt mycket. Ska komma igång med matlagningen också så fort resterna av influensan jag dragit på mig lämnar kroppen. Varmt välkommen åter, Anita!

   Radera
 11. Gabriella01 maj, 2012

  Hur har ni tagit denna bild?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan se ut som att fotavtrycken sticker upp ur sanden men det är bara en synvilla. Jag tror att det är det du menar. Om du tittar igen och fokuserar på skuggorna vid hälarna föreställer dig att det är avtrycken nedåt som gör att det skuggas så brukar ögonen se det på det rätta sättet. För det är bara fotspår i sanden vi har fotat. Resten luras ögat med :-)

   Radera