fredag 2 december 2011

Kängor och fuljacka på

Dags att åka till landet! Härligt och något jag ser fram emot varje fredag när det börjar bli eftermiddag och kollegorna börjar dra sig från jobbet en efter en. Avkoppling trots jobb med vår sovstuga. Och befriande avslappnat på alla sätt. Kläder t.ex. På landet har jag på mig så'nt som annars skulle kasseras p.g.a. någon fläck eller något litet hål. Eftersom kläderna ändå lever farligt så är det perfekt att dra på sig något jag inte är så rädd om. Lite färgfläckar på jackan, det spelar väl ingen roll?

Även den här helgen tar vi med oss Boris och Bojan som för drygt ett år sedan inte var så stora och stöddiga.


Nu har de vuxit till sig och är värsta rovdjuren. Förra helgen var Bojan så snäll och tog med en mus in i stugan mitt i natten. Självklart ville hon komma med så färskt byte som möjligt så den lilla stackaren var inte död men dödsdömd. Det märks verkligen att de är kattdjur som är mest aktiva på nätterna. På dagarna sover de mest.


Jag är förresten på jakt efter en skål från Rice som var med i senaste numret av Elle Mat & Vin. En turkos i keramik typ bakskål med hällpip. Har googlat som en tok men inte fått några träffar. Däremot hittade jag de här små fina skålarna som säljs i 9-pack.Färgkombon till höger gillar jag bäst! Är det någon som har sett den turkosa skålen på nätet eller i någon butik? Det är lite irriterande ibland när tidningarna bara skriver "från Rice". Men var får jag tag på den då?!

Mindre sexigt blir det i helgen då vi ska isolera golvet i sovstugan med cellplast, aka frigolit.  Jag lär mig, Katarina :-) För mina föräldrars skull kan jag förklara att aka är en förkortning för also known as... Först på med spåntade spånskivor för att stadga upp det nuvarande lite svajiga golvet, sedan cellplast och sedan själva innergolvet. Visst låter det kul! Det är faktiskt det...

Innergolvet har vi sett ut. Det blir ett click-golv som ser ut lite som slitet och grånat trä, breda plankor. Förhoppningsvis kommer vi till moment innergolv nästa helg så att vi kan ställa in en riktig säng och kunna börja sova utan att vakna med knakande ryggar.

Ha en riktigt trevlig helg!

10 kommentarer:

 1. Bagaren och kocken har mycket rice. Mycket snygga skålar.
  http://www.bagarenochkocken.se/

  SvaraRadera
 2. Nämen ååh vilken söta hårbollar! :) Den gråa är lik min Turbo ;) Fast han är dubbelt så stor o tjock som din ;)
  Riktigt snygga skålar! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Jag kollade B&K men den fanns inte där :-( Kan ju vara att den är så ny i sortimentet att den inte finns till försäljning på nätet ännu. Tidningarna brukar ju ligga på och visa nytt väldigt tidigt, men tack för tipset!

  Visst är de för söta, Hanna :-) Den grå hårbollen är en tjej som heter Bojan. De blir ju lite mindre än grabbarna men hon har tid på sig att växa till sig.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Kan det här tipset vara till någon hjälp i jakten på Rice skålar?

  http://www.broarne.se/butik/shop/rice-italienskt-porslin/skalar/c_62.html

  Fin helg på dig!

  Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Tack, Carina - Broarne var typ den första träffen jag fick och jag scrollade och scrollade bland allt jäkla porslin. Fanns inte :-(

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Kolla här:

  http://www.rice.dk/de-DE/Find%20Stores.aspx

  Det är alla affärer i Stockholm som har Rice i sortimentet (enlig Rice).

  Trevlig resthelg!

  SvaraRadera
 7. Tack för länken, Kajomida!
  Då ska jag ta mig till Stockhome i Ringen på söder, ligger nära och bra. Hoppas den finns där. Ska bli en julklapp till mig själv :-)

  SvaraRadera
 8. Tack för länken, Kajomida!
  Då ska jag ta mig till Stockhome i Ringen på söder, ligger nära och bra. Hoppas den finns där. Ska bli en julklapp till mig själv :-)

  SvaraRadera
 9. Hejsan,
  vad skönt att isolera lite. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling och badrumstävling som pågår just nu. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
  /Vendela

  SvaraRadera
 10. Hej Vendela!

  Det hade varit skoj men jag har fullt upp med matbloggen, jobbet, livet och att utföra själva projektet :-)

  Men tack ändå för erbjudandet.

  Hälsar Lotta

  SvaraRadera