fredag 30 mars 2012

Öltips - Red Seal Ale


Igår efter jobbet var jag och kollegorna totalt spontana och drog iväg på en välbehövlig after work! Vi jobbar mycket och hårt och det är inte alltid jätteroligt. Att smutta några öl efter jobbet och prata om helt andra saker än jobb är verkligen gott för teamet. Vi joinades dessutom av någras respektive också, lika spontana de. Kul att träffa arbetskamraters partners som man ändå får höra en del om på jobbet :-)

Detta inverkade på mina planer för kycklingen jag skulle göra men den får jag lov att laga till i helgen i stället. En fin majskyckling väntar på sitt vidare öde.

Vi var på en riktig ölpub med mängder av ölsorter, Oliver Twist vid Slussen. Skön och bra stämning, bra käk och helt enkelt en toppenpub som jag vill ha den. Red Seal Ale blev en favorit. Ölen är faktiskt rödaktig och har så mycket smak så man dånar. Jag är ingen konnässör i ämnet och kan inte slänga mig med värdiga termer för att beskriva smaken, så jag överlåter det till några riktiga experter i stället:

"In my estimation, even more so than Sierra Nevada Pale Ale, Red Seal strikes the perfect balance between refreshment and substance"
-Mark Lisheron, Austin American-Statesman


"Red Seal has to be the finest American pale ale available nationally. Loaded with truly intense hop flavor, it's not for the faint hearted, but a delightful reward for lovers of the style".
-Ed Westemeier, The Cincinnati Enquirer

Ska finnas på Systembolaget. Kanske något att smaka av till helgen! Vi drar till landet och trotsar vädret. Här ska bäras bygg- och rivavfall till container som vi har beställt. Äntligen ska vi bli av med vårt berg på tomten som är allt annat än snyggt och trevligt. Himla praktiskt att kunna få en byggcontainer utkörd och hämtad.

Önskar dig som läser en trevlig helg - med eller utan Red Seal :-)

16 kommentarer:

 1. Jag är egentligen "emot" amerikanskt öl... det är nämligen inget roligt att dricka öl "overthere" - glasen fylls ända upp och skummet skrapas av tills allt är borta och ölen ser avslagen ut innan man börjat dricka ;-) Det är som med mat tycker jag, ögonen maste fa sitt ocksa!

  Det är jättehäftigt med en container där man verkligen kan slänga allt som ligger och skräpar! Ibland funderar jag (högt) pa det hemma ocksa... men da säger min sambo att han vill stanna och sätter sig upp i soffan *lol*

  Ha det sa bra och skona tennisarmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är långt ifrån någon ölexpert men vissa sorters öl ska visst skumma för att den rätta smaken ska komma fram. Just den här ölen är väldigt vacker i färgen när det skummat klart. Klår brallorna av bleka Buds och Coors!

   Containern är utkörd och på plats har vi konstaterat när vi kom till landet. Så det är bara att ge järnet i helgen. Jag hoppas att armen håller, tack!

   Trevlig helg!

   Radera
 2. Äsch, inte fanns den i Ystad inte, men vi kör den på beställning istället. Tack för tipset!
  Aha, ingen salt pippi än, men som sagt: den som väntar på något...

  Ha en skön rensarhelg på landet
  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad synd! Men den som väntar på något gott, gäller även drycker :-) Om ni ändå är i ölprovartagen och beställer, kolla om det går att få tag på PUNK IPA också - minst lika god och aningen "lättare" i smaken än Red Seal.

   http://www.brewdog.com/product/punk-ipa

   Ibland blir det inte som man tänkt sig med middagsplaneringen men det kan det ju vara värt nå'n gång med en trevlig pubkväll som kompensation.

   Ha det gott ni också, kram!

   Radera
 3. kikar in och önskar en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Hanna och detsamma!

   Radera
 4. Ska tipsa Berra om ölen för den tror jag inte han smakat. Men han är väldigt glad i ale.
  Härligt att få röja ut även om det är jobbigt, men fet är som du sa så skönt efteråt. Det är som själen rensas lite också.
  Du får ha en härlig röjahelg. Hoppas pippin blir fin. Kram kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Tipsa även om PUNK IPA, se länk i svar till Mårtenssons. Vi laddar för fullt nu för att komma i gång med röjningen. Vi vaknade till full storm och snötäcke. Snön börjar blåsa bort så det är ju skönt men satan vilket skräpväder. Tur att man kommer hålla sig varm med arbetet. Exakt, lite feng shui-lycka blir det av rensning :-)

   Kram!

   Radera
 5. Jag gillar öl och svingar gärna en bira med grabbarna medan resten av gänget balanserar på cocktailglas:-)
  Hoppas ni får en mysig helg, vädret till trots!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, samma här! Inga cocktailglas, tack :-)

   Vädret trotsar OSS rejält denna förmiddag. Men vi ska trotsa tillbaka både storm och kyla. Här ska rensas! Sen myser vi med en bastu och god mat ikväll. Kanske en bira också ;-)

   Ha en mysig helg du oxå!

   Radera
 6. Vad härligt med lite spontanitet. Nu ska jag surfa runt på din blogg och se vad vi ska äta ikväll dårå.
  Är också väldigt nyfiken vad Carina har för planer. Vi får väl se. Ha en skön lördag på landet!
  kram K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, hoppas du hittar något som funkar :-) Jag ska hitta på något med fläskfilé ikväll. Vi är färdiga med släpandet för idag och har det gott. Rosiga kinder ;-) Ha det toppen du också!

   Kram!

   Radera
 7. OT är en av mina favoritpubar, länge sedan jag besökte den senast...
  Matlagningen kan vänta, när man har chansen att vara spontansocial med kollegorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ritkigt bra ställe! Spontant blir oftast roligast så grytorna fick vila :-

   Radera
 8. Huhu, hör ju inte hit, men jag har nu ätit min pippi - megasuperläcker! och om du har lust, hittar du redan min "vidarebefordran" till dom tyska fiskarna pa nätet ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag inte redan var övertygad om att laga pippin så skulle jag ha blivit det nu :-) Kul att det blev gott, nu är jag verkligen sugen på att göra det själv!

   Radera