lördag 28 april 2012

God morgon underbara vår - nu är du här på riktigt!


Vilken fantastisk morgon!!! Rena sommarvärmen när man står i solen mot en lävägg. Fåglarna kvittrar som tokiga och det har hänt massor i naturen sedan förra helgen på landet. Nu kommer det gröna och vitsipporna har poppat upp överallt. Så fint... Förutom att ha krälat på marken för att fota riktigt nära har jag laddat kaffebryggaren till Mannen (dricker inte kaffe själv) och busat med katter. De har verkligen INGEN lust att vara inomhus nu. Och jag förstår dem. Det är lite för svalt ute än så länge för att köra med öppen dörr till stugan men det kommer också tids nog.

Förutom sköna stunder i solen kommer dagen bjuda på rejäl brasa. Grannen är redan igång. Vinden ligger helt rätt så att det blåser från oss mot sjön när vi tänder på. Vattenslangen är framdragen om något skulle hända. För att tvaga bort röken sen blir det en bastu, kall öl och så matlagning förstås. Jag har några alternativ som jag funderar på. Grillen ska fram någon gång under den här långhelgen, det är ett som är säkert. Sen får vi se vad det blir. Det är en del av nöjet, tycker jag. Att fundera och planera maten. I alla fall när man har tid för det.



Vi har "egna" vitsippor i en backe på vår lilla tomt. Vilken lyx och ynnest!



Här sitter vi efter intagen bastu och intager kall öl. Bastu tarvar dessa bärnstensdrycker! Så även idag.


Nej, nu är det dags att starta kaffebryggaren och göra "frukost". Önskar alla läsare en riktigt skön valborgshelg, förutsättningarna finns med vädret i alla fall!



10 kommentarer:

  1. Åh så härligt det är att våren kommit! Idag har jag suttit ute och solat hela förmiddagen och fått en massa ny energi :-) Ha en fortsatt skön helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det ljuvligt! Man riktigt känner hur kroppen suger åt sig och omvandlar till vårlig energi :-)

      Tack detsamma, Karin!

      Radera
  2. Vilket underbart ställe att sitta pa och njuta av en iskall öl...
    Varen har även kommit hit nu och allt gar jättesnabbt i naturen. Till och med rapsen börjar blomma och det betyder att snart är näbbgäddorna här och hoppar pa metkroken (nästan) frivilligt ;-)

    I Tyskland firas valborg inte bara med majbrasa, utan da gar barn och ungdomar ut och gör *hyss*, t.ex. tandkräm under dörrhandtaget pa bilen eller vägspärrar av toapapper... jag tycker den svenska varianten är mycket trevligare!

    Fortsatt bra helg och en fin valborg med god mat och dryck!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett litet paradis på jorden :-) Vilken spännande variant på valborg! Nästan lite amerikanskt "trick or treat" fast utan treats.

      Detsamma till dig!

      Radera
  3. WOW, vilken uteplats, vilken utsikt ni har där. Annat än gymnasieskolan vi stirrar på från vår minibalkong:) Men man ska inte klaga... bara lite...

    Hoppas bastu och dryckerna smakar fint tillsammans och att helgen blir fortsatt härlig,
    kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är mammas och pappas :-) Men vårt ställe ligger bara 30 meter ifrån så vi ser också vattnet... Självklart får man klaga!

      Vi ska precis ner och basta nu, middagen är förberedd till efteråt.

      Önskar er detsamma och kramar tillbaks!

      Radera
  4. Kan bara instämma, nu är våren verkligen här! :) Härligt och snart ses vi ju också, ska bli så himla kul! Önskar dig en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt! Hoppas du fick en skön spadag!
      Ser verkligen fram emot att ses jag också, du är en klippa som fixar.

      Detsamma till dig!

      Radera
  5. Vilket underbart ställe ni har! Låter nice med bastubad och lite öl att släcka törsten med. Här har det regnat idag, men jag trotsade vädret och sprang en runda. Var tvungen efter att ha fyndat på Intersport. Hoppas på sol imorgon för jag har handlat fisk jag tänkte grilla. Ha en fortsatt skön helg vännen. Kramis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har vi verkligen! Bastubad övergick i middag och annat trevligt till sent (tidigt) på kvällen så idag är jag lite trött :-)

      Önskar att jag var lika disciplinerad som du med träningen. Det får bli ordning på det. Jag shoppade på Intersport i fredags men det blev hoodies att mysa i, inte träna :-)

      Jag hoppas också få till grillning någon gång under denna långhelg. Vädret är med oss i alla fall. Ha det toppen du också och lycka till med vädret så att du kan grilla fisken!

      Kram!

      Radera