söndag 15 april 2012

Katastrof i köket i total avsaknad av mojo


Tanken med mitt försök till blygsam matlagning på lördagskvällen var god. Att göra något enkelt för att orka med eftersom mördarförkylningen tar kål på energi, lust och engagemang. Inte särskilt bra förutsättningar när de ingredienserna saknas i köket men jag hade ändå abstinens och ville göra ett försök. Det visade sig att det enkla inte räckte för att lyckas i nuvarande tillstånd. Jag lyckades nämligen massakrera maten och servera en total katastrof på tallriken med bland annat bränd halloumi, överkokt och smaklös pasta.

Jag tror fortfarande på konceptet, bara det utförs utan mina missöden. Här skyller jag helt enkelt på en trög skalle som inte fick ihop de enkla momenten, för det var några stycken. Mycket tajming krävdes som jag misslyckades totalt med. En riktigt dålig comeback i köket alltså. Men jag kommer igen...

Tanken med middagen var att servera pasta blandad med frasiga skivor squash och parmesan, stekt halloumi och tomat till en färsbiff. Vi hade färdiga biffar i frysen som det bara var att tina. Men ska det jäklas så ska det jäklas enligt Murphys lag. Inte bara tillbehören blev katastrof, även köttet smakade illa. Det hade nog legat i frysen för länge. Nästan all mat fick slängas och så'nt gillar jag icke!

Min tanke var att göra så här:
Koka pasta. Spara lite av kokvattnet. Hälla av och blanda med lite kokvatten och massor av riven parmesan och tunna skivor av squash stekta i olivolja. Steka färsbiffarna och servera med stekta tjocka tomatskivor och halloumi. Ingen big deal alltså - ändå gick det snett. Gaaaaaaaaaaaah!

Varför då ens göra ett inlägg av det här? Jo, för så ser verkligheten ut. Ibland går det käpprätt fel, av olika anledningar. Men jag gillar tanken och tror att det hade blivit jättegott med huvudet rätt påskruvat. Att jag gör fel och misslyckas i köket, det kan jag bjuda på :-)

Nu ska jag plocka fram ljus och lykta och leta efter min borttappade mojo. Förhoppningsvis hittar jag den snart. Tills dess håller jag mig till säkra kort, som köttfärssås och spagetti :-) Det skulle jag nog kunna klara av att laga trots 40 graders feber om det skulle vara så. Och så kollar jag in mina bloggkollegors mer lyckade resultat för inspiration. En ny vecka börjar snart och jag ska försöka orka med att jobba. Ska bli skönt att röra sig i verkligheten igen.

Önskar en fin avslutning på helgen, trots aprilvädret som verkligen visar sig med sin rätta karaktär - i alla fall här i Sörmland...


16 kommentarer:

 1. Klart du kommer igen, det räknar vi med!
  Men visst är det inte alltid det går som man vill oavsett hur bra man är i köket i vanliga fall, men så länge det inte är för ofta så får man överleva...

  Hoppas veckan blir bättre,
  kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, snälla ni. Känns genast lite bättre :-)

   Kram + kram tillbaks

   Radera
 2. Jag hoppas att svackan är tillfällig -klart att du kommer igen . Skönt att se att även du havererar ibland! Laga mat är något lustfyllt, en kärlekshandling. Så har det alltid varit för mig men är man inte i topp går det bara inte .

  När jag blir kär nästa gång ska jag nog bjuda på kokosmaränger och passionscurd!

  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur var kunde vi skratta åt eländet. M behövde inte ens låtsas att det var OK :-) Som tur var hade vi lite ägg och mackor att äta oss mätta på. Det går ju det med.

   Jag håller helt med. Utan lusten och kärleken till det man håller på med så blir det inte bra. Bara att kapitulera. Min tennisarm bråkar också så det gör ju inte saken bättre.

   Tack för pepp! Jag vet att du vet vad du pratar om. Hoppas du blir kär snart, marängerna med curd behöver verkligen kärlek och omtanke för att bli bra :-)

   Söndagskram till dig!

   Radera
 3. Attans! Hade du bott närmre hade jag kommit med lite mat till dig :-) Just stekt halloumi och squash ingår i min favorit-nöd-lunch, fast oftast ihop med stekt paprika och aubergine också. Allt med halloumi slinker ned, fast kanske inte bränd, hi hi.
  Hoppas att du slipper missöden och snart mår bättre. Kramis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det hade verkligen varit en samaritgärning! Håller med, allt med halloumi - nystekt och lagom med färg :-)

   Ja, nu får det vara nog. God natt och kram tillbaka!

   Radera
 4. Don´t worry. You´ll be back blazing sooner then you know. Kämpa på! Vi väntar med spänning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Andy! Jo, det finns hopp och jag är optimist i grunden. Känns mycket bättre idag efter en natt med mer än tre timmars sammanhängande sömn för första gången på en vecka. Sömn är väl ändå överskattat eller hur var det :-)

   Radera
 5. alla har vi våra svackor och som sagt influensan som går nu är inte rolig jag känner fortfarande av den efter tre veckor. Ta det lungt du kommer igen, vila och ta en dag i sänder. Krya på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, Yvonne. Börjar förstå att det är något riktigt segdraget detta. Bara att rusta sig med tålamod och ta det som det kommer :-)

   Radera
 6. Pratade med familjen i Smaland igar och dom har (delvis) legat i tva veckor, sa du är nog inte ensam om att vara hängig... Här nere har jag inte hört att det gar nagon influensa, sa det är bara att hoppas att den hoppar över Fehmarn ;-) Sätt inte igang och tro att du kan göra stordad för tidigt, en influensa tar lang tid att komma över...

  Bra att du later oss fa ta del av dina misslyckanden ocksa. Ingen av oss är fullkomlig och det är skönt att veta att det även händer olyckor i andra kök ;-) Jag kan bli sa irriterad ibland när maten inte smakar som jag vill, särskilt när fotona blivit bra *lol*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en riktigt ruskig flunsa som härjar. Mamma blev sjuk först i påskas, sen pappa, jag och brorsan. Min och brorsans respektive har inte ett spår av förkylning, lyckostar. Min begynnande rastlöshet är ett gott tecken på tillfrisknande i alla fall...

   Radera
 7. Bah, vad trist, men sånt händer oss alla ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, så är det. Nu väntar jag med matlagning tills alla hästar är hemma igen :-)

   Radera
 8. Hehe..du hittar den snart. Har du bäddat ned dig nu och vilat, så kommer du fortare dit.
  Eller inte.. som jag då. Sjuk hela förra veckan. Kom på benen i fredags kväll, bara för att trilla dit under lördagen igen.
  Idag bihåle- och öroninflammation och dunderkurmedicin, sjukskriven veckan ut. Hoppas hitta min mojo nästa vecka kanske. :)
  kram K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, stackare! Då är det minst två mojos på drift, alltså... Vi får se till att få tag på dem igen, men inte jaga efter och anstränga oss, då blir det bara värre. Krya på dig - jag har det betydligt lindrigare inser jag!

   Styrkekram till dig

   Radera