lördag 5 maj 2012

Livet på landet - ett kamerasvep


På landet (igen)! Extremt ombytligt väder idag med blåst, sol och regn. Just nu mest blåst och mulet, riktigt ruggigt ute. Men medan det fanns lite sol tog jag en sväng med kameran, det var länge sen men något jag verkligen tycker om att göra. Jag lagade mat igår, färsbiffar med en massa gott på ett fat i ugnen - men det återkommer jag till.

Så här ser det ut i vår närmaste omgivning här på landet. Jag låter bilderna säga det mesta. Bilden ovan är vårt knallröda utedass. Självklar färg eller vad säger ni?Vi har några riktigt risiga gamla körsbärsträd på tomten. De producerar knappt några bär att tala om som dessutom smakar illa, men det är ju fint när de blommar. Och det är verkligen på G nu.Är detta blåklint? Jag vet faktiskt inte säkert men vi har ett litet gäng av såna här i ett hörn av tomten.Det här måste vara blåsippa i alla fall. Finns bara ett fåtal, totalt utkonkurrerade av vitsipporna som är överallt.Tog mig uppför berget på baksidan av tomten och det är mycket som har blåst ner det senaste året. Mycket fin vitmossa finns det!Puuh! Uppe på toppen och kollar in utsikten. Inte så pjåkig.Hittade fler än en rotvälta. Vindarna har gått hårt åt träden sen sist...Där nere, längst ut har vi berget som vi badar ifrån på somrarna. Jag i alla fall. Sen finns det vissa som badar där året runt. Brrrrrr... Katterna tyckte det var jätteroligt med promenad så de hakade glatt på...Katten Bojan spanar på... Ja, vem vet vad de ser. Ibland tror jag att de bara stajlar och ska vara märkvärdiga när de sätter sig och glor :-)Lite bus också förstås. Den här gången behövde jag inte locka ner Bojan som gärna klättrar lite för högt upp.Katter är energiska men bara korta stunder. Efter promenaden upp till berget och tillbaka ner var det vila under granen som gällde för Boris.Vårt nuvarande projekt from a distance. Regelverket till trädäcket är klart, nu pulas det med stolpar till ett räcke som vi måste ha vid trappan till vänster som inte syns i bild här. Den lilla röda byggnaden till höger är vår sovstuga och den svarta till vänster är "the mansion" med kök och vardagsrum i öppen planlösning på femton kvadrat :-)Lite power tools...
Grillen får vila den här helgen. Vi ska äta lasagne med mamma och pappa som har flyttat ut till sin stuga för säsongen. Och de har vår egen katt Selma med sig som bor med mamma och pappa. Hon är sååå lycklig över att få komma ut på landet igen.Även solstolarna får vara ifred. I alla fall idag. Kanske blir det lite sol i morgon att lapa i sig...Vårt lilla paradis på jorden. Det är inte stort men det räcker åt oss och vi har byggt precis allt själva. När trädäcket är klart kommer livsytan att öka avsevärt och vi kommer att tillbringa många timmar barfota på det i sommar. Ett rejält extra vardags(ute)rum kan man säga.Sådär. Slut på promenaden och färdigfotat. Nu tar vi det lite lugnt, va? OK, Boris!


Om en kvart har pappa lovat att bastun ska vara uppeldad och klar. Så det är bara att plocka fram den kylda ölen ur frysen, byta om till badrock och i tofflor promenera ner. Oavsett vädret, det hade kunnat vara mycket värre :-)

Hoppas du som läser har en bra helg och inte är alltför besviken över att jag inte bjöd på någon mat just idag. Men det kommer!


19 kommentarer:

 1. kajomida05 maj, 2012

  Älskar dina bilder fran landet, det är sa typiskt mysigt svenskt och jag blir väldigt avundsjuk!

  Klar att utedasset ska vara rött, da blir man inte skjuten för att man togs för en älg fast det lät som en ;-) För ungefär 40 ar sedan, innan syrran och hennes man byggde om den gamla stugan vid sjön Sommen till ett hus (med bygglov... köket idag motsvarar den gamla totala ytan!) sa hade dom ocksa utedass. Hur härligt var det inte att lata dörren sta öppen och se sjön med segel- och motorbatar medan man... ja, du vet ;-) Klarbärsträd skymde sikten (in) lite och det doftade härligt av naturen runt i kring.

  Skalar med en iskall Beck's och önskar fortsatt trevlig helg pa landet!

  SvaraRadera
 2. kajomida05 maj, 2012

  Glömde skriva, att det första är en pärlhyacint och det andra ingen blasippa, dom har gul/vita grejor i mitten, men jag kommer inte pa vad dom heter... Blaklint ser man mest pa sommaren i sädesfälten. Om det fungerar likadant i Sverige sa googla pa det och välj sen bilder till vänster, sa ser du hur dom ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, inte ett enda rätt där alltså :-) Ja, jag är ju inte direkt känd för att ha gröna fingrar och koll på såna där grejer... Tack för info!

   Man skulle kunna kalla det dassidyll. Precis så där ska det vara. Att kunna sitta med dörren öppen och bjuda in både insekter, dofter (utifrån) och utsikt. Mina föräldrars gamla (gröna) dass var precis så men nu har de blivit lite bekväma och har en sån där Villa Separett i ett varmt och ombonat utrymme. Tunnisar :-)

   Skål!

   Radera
 3. Vilka härliga foton från livet på landet... ser riktigt idylliskt och mysigt ut härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Amy! Ja, det är en riktig pärla vi har här med "naturtomt". Som jag kallar det eftersom jag inte har orken eller kunskapen att göra något annat av det :-)

   Kanske blir det en träff här så småningom, vem vet! Men då måste däcket vara klart och utemöblerna inhandlade så att vi får rum allihop :-)

   Radera
 4. Nej, men du bjöd ju på så mycket annat fint, härliga landet-bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag bjuder på det också - lättsmält och bra :-)

   Radera
 5. Lindha Johansson06 maj, 2012

  Vilka härliga bilder! Och katterna måste vara överlyckliga vid varje besök! Tror mig minnas att en av dem inte ville komma fram när ni skulle åka hem någon gång? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de trivs verkligen och vi också. Det är INTE poppis när det är dags att petas in i transportburarna och åka till sta'n igen. För katterna alltså, vi tar bilen :-)

   Radera
 6. Härligt landet svep! Idag är det lite skönare att vistas ute. Vi åkte ut i går eftermiddag - denna gång hade vi med oss en riktig bitch på 13 år!

  Jag har just nu också gått runt med kameran och njutit av grönskan.

  Raggmunkar och blodpudding Valdemars favvo liggeri stekpannan.

  Hej så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuvligt idag! Alldeles rosig på kinderna och härligt loj av allt lapande av sol. Nyfiken, vad då för bitch?!

   Ska kolla bilderna sen hos dig!

   Jag e med Valdemar. Till hälften i alla fall och den halvan är raggmunkarna. Det får du gärna göra åt mig när som helst!

   Kram!

   Radera
 7. Ha ha... Vi är fler som inte bjuder på någon mat idag. Vem har tid med sånt när våren utomhus är alldeles... alldeles... underbar!
  Ha det gott! Kram kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur? Idag kom det fina till Sörmland också. Vilken dag vi har haft!

   Kram!

   Radera
 8. Älskar själv att fotografera. Och det är jättetrevligt att se bilder på lite annat än mat ibladn tycker jag. Vad mysigt ni har det. Ett lite paradis på landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att fånga lite allt möjligt med kameran! Jag uppskattar också att se lite annat än "bara" mat i bloggar även om det är matbloggar. Man får en lite större bild av personen bakom bloggen då.

   Ja, det är verkligen vårt eget lilla paradis med betoning på lilla men det gör inget. Våra stjärtar är inte så stora så vi får rum :-)

   Radera
 9. Så fina bilder och den grå kisen är såå lik min Turbo! :) Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon e jättefin, som askgrå i pälsen. Tack detsamma!

   Radera
 10. Ser ut som vintergröna, den andra blå blomman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag googlade bilder för vintergröna och visst är det en sån! Tack, då vet jag vad jag har för fint i min trädgård. Det dyker upp allt möjligt som vi har ärvt från tidigare ägare som jag inte har en aning om vad det är. Nu vet jag i alla fall vad den är och att den andra blå är en pärlhyacint :-)

   Radera