Så var det dags för köttet som vi åt med potatistårta och ratatouille, riktigt god och frasig kyckling panerad med riven halloumi och färsk basilika. Jag har bara ätit halloumi stekt i skivor förut, det här blev en ny och väldigt angenäm bekantskap. Att panera kyckling med parmesanost har jag gjort förut men det här är mer rustikt och riktigt saftigt. Eftersom det blir rejält med färg på kycklingen väldigt snabbt så steker jag färdigt filéerna i ugnen under lite aluminiumfolie. Svågern som kör LCHF tyckte om att äta rattatojen till, utan potatistårta. Tillbehören bestämmer du naturligtvis själv efter tycke, smak, diet...
4 portioner
4 portioner
4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt2 krm nymald svartpeppar
250 g halloumiost, grovriven
1 kruka basilika, riven
1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk olivolja
Gör det vanliga med kycklingen: skölj, ansa och torka av. Putsa ev till filéerna så att de tillagas jämnt i pannan. Salta och peppra kycklingen. Häll upp vetemjölet på en tallrik. Vispa ihop äggen och lägg i djup tallrik. Blanda halloumi och basilika i en tredje djup tallrik eller skål. Panera kycklingfiléerna först i mjölet och sedan i de vispade äggen. Allra sist i ostrivet innan du steker dem till fin färg på båda sidor i olivolja. Stek färdigt i ugnen på 150 grader under folie i minst tio minuter. Kolla kycklingen så att den blir ordentligt genomstekt. Inget rosa!
Ja, då var det klart så. Hoppas det smakar!
Ja, då var det klart så. Hoppas det smakar!
Nu när jag har testat riven halloumi som panering vill jag gärna testa det till gratering också. Någon som har testat? |
Kycklingen finns därunder all ost... |
Kolla in den läckra gyllene färgen från osten! |
Mm, detta lät riktigt gott! Den kycklingen får nog testas - inom kort!
SvaraRaderaLåter smarrigt med Halloumipanad. Måste jag testa!
SvaraRaderaEn riktig hit! Är sugen på att testa den på plattbankad fläskfilé och schnitzel. Tror det kan funka...
SvaraRaderaAnnika och Sofie, hör gärna av er om ni testar och gärna om ni använder paneringen till något annat än kyckling!
SvaraRaderaNu har jag testat! Kommer ett inlägg om det på min blogg imorgon. http://bakatochlagat.wordpress.com
SvaraRaderaHej Annika!
SvaraRaderaVad kul att du gjorde slag i saken. Hoppas verkligen det blev bra nu när du har testat och allt. Ska kolla ditt inlägg i morgon :-)
Hej! Det här var både spännande och roligt att laga. Kycklingen blev enormt saftig. Och god!
SvaraRaderaHej ängeln! Visst är det en höjdare?! Kul att det funkar att panera med halloumi. Tack för återkopplingen :-)
Radera