tisdag 10 maj 2011

Brorsans kycklingcurry med broccoli, morötter, paprika och purjolök


Brorsan bjöd på jättegod currykyckling i helgen! Den blev sådär härligt gul av "gammal hederlig curry". Så'n där curry som var den första sorten man lärde känna som barn. Inte indisk, thailändsk currypasta eller något annat från det breda utbud av curry som finns idag. Utan i pulver från en Santa Mariaburk. Med det inte menat att jag inte uppskattar riktigt het currypasta, men jag har glömt av att använda just den här som blir så god just i en sådan här gryta med grädde.

Det blev en rejäl gryta som hamnade på bordet där fem hungriga satt redo med besticken, åtminstone sju portioner totalt. Enligt brorsan är grytan enkel att göra.

Skär morötter i slantar, purjolök och röd paprika i bitar. Ansa broccolin och behåll stora bitar av buketterna. Skär 4-6 kycklingfiléer i bitar. Börja med att fräsa 1 msk curryn i lite smör i en gryta. Fräs sedan grönsaker och kycklingbitar i curryn. Häll över 5 dl matlagningsgrädde och låt koka upp. Puttra en liten stund. Smaka av med curry och salt. Mängden curry anpassar du vartefter du smakar av. Servera med basmatiris.

Tack så hemskt mycket för maten, bror! Säg till om jag missat något i beskrivningen...

(Att stänka lite soja över nästan alla rätter med ris till är mitt eget påhitt - behövs inte egentligen...)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar