onsdag 20 juli 2011

Ny kokbok, massor av gott till grillat


Hemkommen från jobbet (ja, det finns de som jobbar i juli...) med en nyinköpt kokbok av Lisa Lemke. Det är hon som står och brassar käk i TV-programmet "Sommarkväll" som för övrigt är en ganska trevlig programidé med olika programledare varje gång som småpratar med tre gäster med vitt skilda bakgrunder och karaktärer. På nätet hittar man recept på den mat hon lagar i programmet: http://svt.se/2.111657/

Men nu var det kokboken det skulle handla om. Klockren idé att samla endast tillbehören till grillat när det finns så många kokböcker om det som läggs på grillen som huvudnummer. Men jag tror att de flesta kan hålla med om att grillkvällen blir ännu bättre om man satsar lite på det andra också. Potatissallad i all ära men det kan bli lite tjatigt. Boken innehåller recept på tilltugg, marinader, rubs, glaze, sallader, såser, salsor och så ett avsnitt med lite recept på det söta som avslutning. En kompis köpte den före mig och briljerade runt grillen i helgen då hon lagade till några av recepten. Nu är det min tur att plöja igenom den och planera vad jag ska ta med mig till min bästis och hennes familj till grillkvällen i helgen. Och kanske få briljera lite jag också :-)

I köket står kokt färskpotatis för att svalna. Den ska senare i kväll användas i en nicoise-inspirerad tonfisksallad med massor av grönsaker och halloumi. Det är varmt idag så kall mat känns bra att stoppa i magen. Receptet kommer här så småningom.

Trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Kul med kokböcker =) Man får så mkt inspiration!

    SvaraRadera
  2. Bland det bästa som finns! Det gäller att hitta de riktigt bra bara - det finns ju hur många som helst... Kokböcker och deckare är min favoritlitteratur :-)

    SvaraRadera