tisdag 26 juli 2011

Redskapsstång och S-krokar till köket på landet

På vägen hem från jobbet blev det ett stopp på utlämningsstället för paket. Nästan som julafton att få hämta ut paket och öppna hemma även om jag vet vad som finns inuti. Förra veckan köpte jag redskapsstång och S-krokar att ha i köket på landet. På krokarna tänker jag mig att hänga durkslag, slevar, rivjärn osv. Ni vet, så'nt man vill ha nära till hands och som är trevligt att titta på så det gärna får hänga framme. Jag är jättenöjd med hur allt ser ut. Det är ju alltid lite av en chansning att beställa via nätet men det är ytterst sällan jag blir besviken.

Redskapsstången kommer från Beck & Rep på Gotland. Handgjort smide. Härligt tungt och maffigt. Så fort jag öppnade paketet kände jag doften av verkstad. Lite skitigt, mustigt och äkta hantverk.


S-krokarna köpte jag från Nacka Byggnadsvård som har en webbshop med allt möjligt härligt för både inom- och utomhus.

Det här är beslag för rundstav eller rep. Jag har tänkt att jag ska sätta upp dem ovanför köksfönstret och mellan hålen peta in skaftet till en gammal sopborste som har stått utomhus länge och därmed blivit snyggt sliten och grånad i träet. Vad som ska hamna på själva stången har jag inte bestämt ännu men antingen blir det en hissgardin eller kanske ännu hellre även här plats att hänga fina och praktiska saker som är lite för stora för redskapsstången. Vi får se!

Å så en liten emaljskylt med information till våra gäster så att de vet vad som gäller ;-)

5 kommentarer:

 1. Så fint! Ett tips, Gysinge Byggnadsvård har också mycket fint.
  //Therese

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, Therese! Visste inte att de också har en webbshop. Har tänkt åka till sådana ställen och kolla prylar på plats men det blir liksom aldrig av...

  SvaraRadera
 3. Jo men de har en webbshop. Jag har bara varit där på plats, har inte kollat igenom deras webbshopp,men den har de fullt upp med vet jag så den är säkerligen bra. //Therese

  SvaraRadera
 4. Åh så fint.. skulle gärna vilja se lite fler bilder på dina kök =) alltid kul!

  SvaraRadera
 5. Therese, då ska jag kolla webben men framför allt göra ett besök på plats!

  Hanna, jag lovar - det blir fler bilder vartefter köket framför allt på landet kommer mer och mer ihop sig :-) Jag tycker också att det är kul med köksinteriörer!

  SvaraRadera