måndag 1 augusti 2011

Nyskördat!


Har jag inte en snäll granne här på landet så säg... Dessutom är han min svåger med gröna fingrar. Då vi inte har kommit så långt med vår tomt (senaste året är det stugan som har kommit till) så har jag inte ens örter i kruka. Om ni såg tomten skulle ni förstå varför.... Desto bättre då med en generös granne/svåger som idag skördade i sitt grönsaksland och turligt nog (för oss) inte hade möjlighet att ta vara på allt själv.

Gula tomater smakar verkligen gott! Små fina gurkor blir saltgurka och enormt stora haricot verts ska jag antingen stuva som mamma brukar göra eller så kokar jag dem lätt och serverar med brödkrutonger, hackade kokta ägg, lite vitlök och en vinägrett. Däremellan äter jag dem råa och knapriga. Grönsaker när de är som bäst! Tack T!4 kommentarer:

 1. Vi åt haricot vertsen med smör och vitlök igår. Mycket gott. Du vet att de går utmärkt att frysa också om du förväller dom först. Men SÅ mycket fick du inte antar jag...

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset - enkelt och gott! Skulle ju helst vilja äta dem färska nu direkt men eftersom jag faktiskt fick ganska mycket kanske jag fryser in en del till senare.

  SvaraRadera
 3. Oj så gott! Vad är väl bättre än egenskörd? Till nästa år hoppas jag att jag tar tag i saken att göra mig ett litet land med morötter etc. =) Ha en härlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Hanna, jag är med dig där för nästa år. Då ska det hända grejer i trädgårdslandet!

  SvaraRadera