måndag 8 augusti 2011

Piffa till morgonäggen med champinjoner, lök och lite ost i ugnen - en typ av omelett, frittata eller nå't...


Så här i semestertider när vi har gott om tid på oss att äta frukost brukar jag göra lite mer med äggen än att bara steka, koka eller göra röra. Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggen genast lite roligare. Lök, paprika, tomat och kokt potatis går också bra att använda. Den här morgonen blev det champinjoner och gul lök kryddat med salt och mycket svartpeppar. Jättegott! Servera på frukostbordet eller som en lätt lunch, gärna med några tomater till. Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen :-) Rejält mätta blev vi så att vi kan ta itu med kommande dagars arbete på tomten. Ett trädäck ska på plats, men först ska det grävas. Och grävas. Och grävas.... Och förresten. Se'n ska det grävas lite till :-)

Till en hungrig person behövs:
3 ägg
1 msk mjölk eller grädde
8-10 champinjoner
1/2 gul lök eller 1 liten lök
Smör
Salt och svartpeppar
3/4 dl riven ost
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Skär champinjoner och gul lök i små bitar.
 3. Vispa ihop ägg, mjölk (eller grädde), lite salt och svartpeppar i en skål.
 4. Fräs champinjoner och lök i en stekpanna som tål att ställas i ugnen.
 5. Häll över äggblandningen och rör försiktigt så att smeten går ner i botten överallt. Stek ett par minuter.
 6. Strö osten över och ställ in i ugnen några minuter, tills osten har smält och fått lite färg.2 kommentarer:

 1. Grävas och grävas. Tur att ni tog beslutet att förkorta arbetstiden med typ en vecka med en liten grävmaskin och att M kunde manövrera saken upp till tomten. Är väldigt nyfiken hur det har gått! J.J

  SvaraRadera
 2. Japp! Han är som ett litet barn i sandlådan bakom spakarna. Just nu ser det mest ut som krigsskådeplats med skyttegravar men det blir bra så småningom. Just nu har han dock problem med att komma igång för dagen. Frukosten avbröts då en viss Bojan bestämde sig för att hon ska ligga i hans knä :-) Kul att du kommer i morgon, förresten!

  SvaraRadera