måndag 12 september 2011

Grillad tortillarulle med mozzarella och guacamolevariant


Guckornas gucka, guacamole, med tomater och mozzarella i ett tortillabröd som grillas - det kan ju inte bli annat än gott gott! Om man inte vill dra igång en grill bara för tillagningen av de här godbitarna som passar perfekt som drinktilltugg och aptitretare - så går det bra att rosta dem i stekpannan tills osten har smält. I guckamolen använder jag förutom avokado en mix av olika tomatsorter, rödlök, koriander, basilika, vitlök och lime. Pricken över i är tabasco som droppas över innan bröden rullas ihop. Gör guckan i förväg så är det bara att fylla och rulla ihop bröden precis innan de ska grillas. Grilla ute på kanten av gallret eller peta undan kolen åt sidorna och grilla indirekt. Väldigt trevligt att bjuda på i väntan på den perfekta glöden - gör minst två per person - de går garanterat åt!

8 tortillarullar
8 minitortillas
2 avokado i grova bitar
125 g mozzarella, riven i små bitar
2-3 tomater i olika färger och former, tärnade
1 rödlök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackat
1 dl koriander, hackad
1 dl basilika, strimlad
Salt, peppar
Tabasco

Blanda allt utom tabasco. Smaka av med salt och peppar. Bred ut röran på tortillabröden. Droppa över lite tabasco. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Grilla runt om tills bröden har fått lite färg och osten har smält. Servera dina gäster direkt från grillen i en servett, utan bestick och annat tjafs.

Jag köpte en liten ask med blandade tomater - lite roligare och fint med olika sorter i röran.

Jag fullkomligen älskar tomater! Mitt matliv skulle vara mycket fattigt utan dem...

Härlig röra! Använd två vitlöksklyftor om du verkligen gillar vitlök. Jag tog en och det räckte för min smak.

Röran gjorde jag i förväg så det bara var att lägga på den innan grillningen. Inte bra att fylla och rulla ihop i förväg - då blir bröden blöta och tråkiga.

Rullat och klart för grillen. En tandpetare räcker för att hålla ihop rullarna. Använd grilltång när du vänder runt dem. Eller vänd dem i het stekpanna.

Servera enkelt i servett - ät direkt från grillen medan rullarna är varma!

1 kommentar:

 1. Andy sa...
  Ser rackarns gött ut!

  11 september 2011 19:44

  Lotta sa:
  Jupp! Det blev riktigt gött och grilla kan man ju göra hela året så det är inte fel att samla på sig goa recept till grillen även om hösten nu är här.

  11 september 2011 22:02

  SvaraRadera