fredag 30 september 2011

Taget!


Jag köpte senaste numret av ELLE mat & vin idag, precis som jag föresatt mig, tack för tipset Skridskoänkan! Just att köpa det här numret gav flera bonusar förutom en mängd härliga recept att lägga i prova-på-högen. Med tidningen följde en stor chokladkaka från Fazer, deras nya tydligen med hasselnötter och den var väldigt god (fast jag har bara ätit tre bitar...). Och så ett erbjudande om 6 nr + en jättefin retroburk från Saga Form för endast 149 kronor. Jag hade kunnat ta erbjudandet om 6 nr utan extra premie så burken blir verkligen en ren bonus. Den ska få pryda mitt stugkök på landet!

Tidningen har jag läst igenom idag, i Baden-Baden-stolen i sol och värme. Vad hände med vädret? Nästan tjugo grader och sommarkänsla, minus alla löv som trillar av träden och väldigt lågt stående sol då förstås.

Jag gillar tidningen och hoppas att kommande nummer bjuder på lika bra och lockande recept. Från det här numret vill jag gärna prova:

 • Jordärtskocksröra
 • Allt i ett kyckling - kyckling i långpanna
 • Svampfoccacia
 • Grön ärtsoppa med pepparrotscrème
 • Ostar med olika tillbehör

Och så blev jag sugen på att köpa minigrytor. En till varje middagsgäst vid bordet vore så trevligt. Väldigt onödigt men ändå...

Men allt det där får bli en annan dag. Just nu sitter jag och tar det lugnt i väntan på middag hemma hos grannarna här på landet, broder med partner. Det blir grillat! Och varför inte, det är ju som sagt fortfarande rena sommarkänslan!

Trevlig kväll och helg!Bild tagen i dag nere hos mamma och pappa. Knallblått vatten, ljusblå himmel och rött vildvin.
Höst och sommar samtidigt, skum känsla... Men jag klagar inte :)


2 kommentarer:

 1. Ha ha ! Vilken tur att jag tipsade dig. Visst fanns det en massa gott att planera in i matväg. Jag avgudar just nu vildvinet och din fina bild visar verkligen hur underbart vädret var fredag och lördag.

  Vi var till landet i skärgården och där lagades det den här gången så mycket mat . Det blev istället räkor och krabbor till middag , gott och enkelt.
  Kul också att vi nu kan kommunicera på fb, jag är inte den mest flitige därinne men ibland så.

  Hoppas att helgen har varit lika fin för dig.

  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Japp, det var verkligen ett kanontips! Än en gång tack.

  Vad härligt det låter med en helg i skärgården!
  Helgen har varit ljuvlig men inte så mycket matlagande här heller. I fredags middag hos ena grannen och i dag söndagskalops hos mamma och pappa. Däremellan matlådemat från veckan som gick. Det passade bra den här helgen att inte behöva stå så mycket i köket. Med så lite mat lagad i helgen så är jag laddad att göra desto mer i veckan i sta'n.

  I skrivande stund börjar mörkret ta över. Utanför meckar Mannen och pappa med trädäcket och så fort det blir för mörkt för att jobba vidare väntar en varm bastu på dem. Därefter är det dags att köra hem till storsta'n igen med mig vid ratten som vanligt.

  Jag är också sparsam med tiden på fb, absolut ingen daglig besökare även om brorsan försöker förklara för mig hur fantastiskt kul det är. Jag är tveksam :-) Men som sagt, jag tittar in då och då så vi hörs säkert där också!

  Ha en skön söndagskväll, helgen är ju inte slut ännu!

  Kram Lotta

  SvaraRadera