söndag 2 oktober 2011

Blog Award, moi?

Jag har fått en award från snälla Skridskoänkan - tack!

Med hedern från denna Blog Award ingår fem frågor att besvara och att skicka den vidare till fem bloggare med mindre än 100 följare. För att jag ska fastna för en blogg, och följa den, behöver jag känna att det finns själ och hjärta hos den som skriver. Att det finns något man har gemensamt och att bloggaren bjuder på sig själv. Det finns en mängd sådana bloggar, om mat, inredning, träning, livet, tankar och feel good. Jag besöker många av dem men vill särskilt lyfta fram två. Here's to you!


Här finns Andy, en livsnjutande go gubbe i Kålltorp (Göteborgstrakten) som passionerat berättar om sitt matlagande, alltid kryddat med lite filosofi, kloka livsord och värme. Mina smilband går alltid upp efter ett besök där. Den första blogg jag började följa regelbundet. Han hyllar sitt Kålltorp, kött och människor han möter och gärna tar en pratstund med. En väldigt opretto person som bjuder på sig själv och uppskattar livet. Så'nt gillar jag!

Carina, en nyfunnen bloggvän med inlägg som inspirerar och lockar mig att våga testa mer färg och form i inredningen även om det inte alltid leder till handling. Och så gillar jag att det dyker upp nostalgi i inlägg om musik och filmer, vi är i samma ålder och känner ofta igen samma saker. Och så har vi båda stuga i vackra Sörmland. Hon verkar ha hjärtat på rätta stället och så gillar jag sättet hon skriver på. Mina besök på hennes blogg gör mig glad.

Och så var det frågorna. Jag ska försöka hålla mig kort men jag vet att det kommer att spricka direkt...

1. Varför började jag blogga?
Bloggen var från början ett sätt att skriva av mig tankar i samband med en livskris då jag och min älskade man körde i diket kan man väl säga men vi hittade tillbaka upp på vägen igen. Nu är vägen krokigare och inte så förutsägbar och tråkig som den var förut, ett liv på en rak och bred autobahn var inte så kul... Nu är det bättre än någonsin, efter sjutton år tillsammans varav gifta sju av dessa.

Inläggen handlade om mitt liv och mina tankar, en ganska tråkig blogg för andra men den hjälpte mig. Med tiden märkte jag att fler och fler inlägg handlade om mat, och att jag tyckte att det var roligt att blogga om mat. Till slut tog jag beslutet att styra upp bloggen till en renodlad matblogg, även om det blir lite annat också. Bloggen har haft olika namn och varierat i utseende, men nu tycker jag att jag har hittat en form som jag känner mig nöjd med och fotograferandet har utvecklats. Bloggen är en rolig hobby som inspirerar mig att bli bättre i mina två små kök. Inspirationen att fortsätta får jag från mina besökare, feedback och kommentarer är så kul. Tack för att ni finns och tittar in här!

2. Vilka bloggar följer jag?
Jag läser många matbloggar som jag hittar på hittarecept.se, där går jag in minst en gång om dagen. Men det blir oftast enstaka inlägg och inte så att jag följer dem regelbundet. Det finns dock två bloggar jag följer, och det är just de som jag uppmärksammar i det här inlägget. Jag hittade inget i "reglerna" för denna Blog Award om att jag inte får ge den till samma person som gett den till mig så så får det bli.

3. Favoritfilm(er)
Jag kan inte säga bara en, jag är allätare när det gäller film. Sci-fi, drama, thriller, rysare, komedi och romantik - allt går hem. Här är några favoriter inom olika genrer.

* Femte elementet med Bruce Willis (som jag gillar skarpt ända sedan "Par i hjärter")
* Livet från den ljusa sidan - dramatisk, rolig OCH romantisk - med Jack Nicholson
* Det stora blå med Sean Reno
* Stanley Kubricks "The Shining" med Jack Nicholson (igen)
* Jagad med Harrison Ford
* Dum, dummare med Jim Carrey
* Stolthet och fördom, Jane Austen-romantik (med Colin Firth som Mr Darcy)
* Butterfly Effect med Ashton Kutcher
* Final destination-filmerna

4. Favoritfärg(er)
De flesta nyanser av lila och grått tilltalar mig.
 
5. Favoritresmål
Thailand är favoriten hittills, speciellt vår senaste resa dit då vi bara tog ett flyg dit utan några hotell bokade i förväg, och sedan båtluffade i södra Thailand, bland öarna nära Malaysia. Dit ska vi igen i januari!

Ett annat resmål vi har siktet inställt på är Nya Zeeland. Jag har varit där själv när jag pluggade till lärare. Genom min fördjupning i geografi var jag bland annat i en kustort som heter Kaikoura för en uppsats om flodöversvämningar, något som just den orten drabbas ofta av. Hela gruppen från geografen åkte runt Nya Zeeland och vi fick uppleva skiftande landskap med underbar natur, vi klättrade på glaciär och studerade heta källor i Rotoroua. Vulkanen fick vi stryka då den var lite för instabil just den dagen... Jag vill åka dit med Mannen också och åka runt på hoj eller i husbil, det vore nå't!

USA är också ett favoritresmål och det finns så mycket att se och uppleva, det är ett stort land! Vi har bilat kust-till-kust en gång och bott i Fort Lauderdale, FL i några månader. Vi vill uppleva det norra USA också.

Och så gillar jag att åka på kortare resor till europeiska städer. Paris och Amsterdam gillade jag mycket men vi har många städer kvar att beta av. Och så skulle jag vilja bila i Alperna sommartid.

Man skulle kunna tycka att det här är något slags kedjebrev (som jag personligen är allergisk mot och alltid bryter) men icke sa nicke, det tycker inte jag. Det här är ett bra sätt att lyfta fram bloggar som inte är någon av de stora jättarna men som ändå har sin skara trogna och uppskattande läsare. På köpet får man veta lite mer om bloggarna som uppmärksammas genom frågorna som ska besvaras. Väldigt trevligt initiativ. Och om man inte har lust att "skicka vidare" så måste man ju inte. Med detta sagt ska även sägas att jag är väldigt ödmjuk inför uppmärksammandet och tänker för mig själv, inte ska väl jag...

Till sist ett kedjebrev som faktiskt funkar och inte gör någon besviken :-)

Trevlig söndagskväll!

5 kommentarer:

 1. Tusen, tusen tack !!!
  Blir änna rörd här.
  Kram
  //Andy

  SvaraRadera
 2. Du skriver så himla bra ! Jag blir imponerad och önskar att jag hade orden och tiden att verkligen få till skrivandet på det sätt som jag vill.
  Men jag försöker tänka att vi tycker om varandra för dom vi är , jag kan bara vara Carina och du den bästa Lotta .
  Så roligt också att få läsa om din tid i Nya Zeeland . Mina stora pojkar funderar på att resa dit nästa år och luffa runt. Tur är väl att de har kusiner och andra vänner där som kan hjälpa till .

  Det skulle vara roligt att få introducera dig till mitt matlag , vi behöver verkligen ny energi och ännu en trevlig medlem!

  Jag inser också att det här med regler för awarder har gått mig helt förbi. Men det spelar inte så stor roll egentligen . Jag fick nu veta ett och annat om dig och det var väl det som var meningen.

  Kör försiktigt och om goda middagar!

  Kram C

  SvaraRadera
 3. Andy, det är du värd änna :-) Kram tillbaks


  C, tack....
  Att luffa runt på NZ och dessutom ha kontakter på plats är ju guld. Där har de tur dina grabbar och de skulle inte ångra en sekund.

  Matlaget låter verkligen spännande och kul, berätta mer när det drar ihop sig nästa gång. Vad fint av dig att tänka på mig...

  Ha en bra vecka som förhoppningsvis börjar utan måndagsångest :-)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Och dröm goda middagar ska det förstås vara. jag blir tokig av att min tid vid datorn alltid är under stress! Hoppas nu inte att jag talar lika osammanhängande som jag skriver.

  SvaraRadera
 5. Ha ha! Jag förstod att jag inte skulle "köra om" goda middagar - fanns inte så många sådana på vägen hem igår :-)

  SvaraRadera