onsdag 26 oktober 2011

Längtar till köket på landet


Nu känns det som en evighet se'n vi var på landet och jag längtar dit som en tok! Är sugen på att laga till något riktigt gott som gärna får ta lång, lång tid. Gärna lite komplicerat och helst något som jag inte har gjort förut. Jag ska plöja igenom receptklipp och kokböcker och se vad jag kan hitta. Och nej, vi har FORTFARANDE inte silikonat mellan kakel och köksbänk. Det börjar bli dags :-)

Ikväll kokar jag bara lite mer spagetti för vi har färsbiffar kvar från igår. Och det var planerat så för hela dagen har jag laddat för styrketräning efter jobbet som faktiskt blev av! Som den sparris jag är så visste jag att jag skulle vara darrig och helt slut efter träningen och därmed inte ens fixa att hacka lök eller röra i grytor efteråt. Och nog hade jag rätt. Det är knappt jag orkar skriva det här inlägget och duschen efteråt ska vi inte prata om. Att lyfta armarna över huvudet för att tvätta håret var urjobbigt! Tur jag har så kort hår så det gick fort.

Imorgon blir det inte nådigt att veckla ut kroppen ur sängen och stiga upp eftersom jag redan är stel som en pinne och har ont överallt. Men om inte annat så sporrade träningen mig till att fortsätta. Jag insåg nämligen hur enormt svag jag är... Inte i alla muskler men de flesta :-) Detta måste rådas bot på så fortsättning följer förhoppningsvis. I morgon är planen att ge sig ut och progga (promenera + jogga) och skaka loss stelheten.

Se'n är det ju fredag och helg på landet!

Nu ska jag röra om i pastagrytan. Om armarna lyder vill säga...

Trevlig lill-lördag!

Några timmar senare kan jag konstatera att musklerna säger sitt. Aj!!! Men bra aj. Att ge sig ut och progga efter jobbet idag känns väldigt olockande men det behövs verkligen. Den som ger sig in i leken...

4 kommentarer:

 1. Så äntligen fick jag en stund vid datorn. Tackar så mycket för kommentar idag om julens vedemödor . Lite lagom är vi överens om är bäst. Jag har tacklat av ordentligt , och köper mest blommor numera för att få lite julstämning. Julmat har jag aldrig någon längtan till , men jag tycker det är roligt att hitta nya recept och rätter med mycket grönsaker .

  Nu tjafsas det här hemma och jag måste springa ner och reda ut en ny konflikt.

  Fin helg på dig ! Min helg blir också i Sörmland. Utan konflikter hoppas jag.

  Kram till dig.

  SvaraRadera
 2. När det gäller julen är lagom verkligen bäst. Recept är kul att titta på så länge det inte bara handlar om varianter på klassikerna... På hur många olika sätt kan man göra dem? Smårätter och tilltugg till glöggpartyn är kul att samla på sig, ofta går de att använda året runt.

  Du är lite av min hjälte som roddar både högt och lågt men ändå lyckas hitta tid att göra läsvärda inlägg på din blogg. Jag förstår verkligen inte hur du lyckas. Hoppas medlingen gick bra :-)

  Ha det så bra i Flens skogar, miljöombytet kanske gör susen för diplomatin :-)

  Stor kram!

  PS
  Nu har jag sett Julie & Julia, jag hann före va? Tack för tipset! Den var klart sevärd så försök få en stund i DVD-soffan för dig själv. Jag kan nog nästan garantera att övriga Top Gear-frälsta familjemedlemmar inte kommer att göra dig sällskap där :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin redskapskanna! :)

  SvaraRadera
 4. Me like very much to... Kannan hittas i närmaste Coop, ICA Maxi-typ-liknande "Hemmet" avdelning. Faktiskt. Inte House Doctor. Inte Madame Stoltz. Och därmed dessutom billigt :-)

  Vad kul att du hittade hit, tror att det är första gången och självklart kollade jag in din blogg. Där hamnar jag direkt i underläge. Bak och grejer är inte min grej. Kanske desto större anledning att kolla hur duktiga som du är och kanske lära sig lite?

  Sneglade på Idol själv ikväll och jag blev väldigt imponerad av han med bobba-frillan. Shit vilken röst när han sjunger. Och se'n när han ska prata "normalt" så låter han som en kastrat eller nå't. Som en supersångare i ett barns kropp.

  Hoppas vi hörs/ses igen!

  Peace.

  SvaraRadera