fredag 21 oktober 2011

Till Alex, fattig student!


Jag fick en kommentar från Alex häromdagen som provat gratinerad pastasås med kyckling, paprika, lök, sambal oelek och baconströssel. Så här skrev han:
jätte gott blev det mmmm! Tack lotta
Skulle du kunna göra ett enkelt recept för oss fattiga studenter? som man kan äta ofta och inte har 1000 dyra ingredienser. Skulle vara snällt av dig
/Alex
Eftersom jag är en väldigt snäll person (faktiskt) så tänkte jag tipsa Alex om recept som uppfyller hans önskekriterier - hoppas jag i alla fall. Det finns redan en hel del recept i bloggen som jag tror passar in, här ger jag exempel på några. Många recept går att göra billigare genom val av märke o.s.v. och det går att ta bort saker utan att det försämrar smaken alltför mycket. Soppa är både billigt och gott, så det vill jag slå ett slag för, t.ex. kikärtssoppan med potatis, purjolök och fänkål på bilden ovan. Soppa äter jag med bröd och pålägg för att bli ordentligt mätt. Sök efter fler soppor i sökfunktionen "Rota runt i skafferiet".

Om du är matbloggare och har billiga och goda recept i dina samlingar, gör en insats för våra studenter! Länka till dina recept i kommentarsfältet, vetja!

Lycka till med studierna :-)







8 kommentarer:

  1. Trevlig helg på dig ! Jag tar till mig budgetrecepten , kan funka bra på jobbet. Kram från en Carina som alltid saknat det rätta klöset :-)!

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma, Carina!

    Jag hör av mig snart på FB, behöver nog chatta lite om klös..

    Kram från en Lotta som just har sett en remake av Dawn of the Dead och älskade det :-) Nu ska jag soooova... Imorgon är jag gräsänka. Mannen ska på bus med andra män och är inte tillbaka förrän på söndag. Tillåter mig att tycka att det är ganska skönt :-)

    Jag ska städa och göra fint hemma. Har siktet inställt på att köpa ny färgglad matta, tack vare dig!

    Kram & go'natt!

    SvaraRadera
  3. Man får tycka att det är lite skönt med egen space! Det blir då lite extra roligt att städa och göra fint om man får vara med sig själv.

    Ikväll får vi gäster som vill ta med all mat och bjuda oss på middag i vårt hem! Fantastiskt lyxigt , jag försöker koppla bort duktigheten och bara tacksamt ta emot.

    Lycka till med nya mattan . Har du sett ut en eller ska du gå på jakt?

    Ha det gott / Carina

    SvaraRadera
  4. Det låter lyxigt att få hem gäster som tar hand om middagen! Men jag är nog lite som du, skulle ha svårt att bara ta emot och inte göra själv :-)

    Jag har inte sett ut någon särskild matta så det ska bli spännande och se vad jag hittar. Fast jag har egentligen ingen aning om var jag ska leta... Det blir inte IKEA i alla fall. Har precis varit och lämnat av Mannen. Nu ska jag planera dagen och kolla alla klipp jag har sparat från inredningstidningar. Det blir nog inte bara en matta shoppad idag!

    Fast jag ska ju hinna städa också....

    Ha en härlig dag och kväll - njut av dina generösa gäster och deras insatser i köket!

    SvaraRadera
  5. Lycka till med shoppingen. Det kan tänkas dyka upp mattor på loppis och lite tjusigare secondhand affärer. Min andra bloggkompis Ida " Familjen i Uttran" hon brukar fynda i förorterna .I Vårby tror jag där man kan hitta fina med orientaliskt stuk.

    Om det blir en massa annat så kan också det kännas lite lyxigt. Såg att Svenskt Tenn öppnar igen och det kommer till och med finnas en tesalong en trappa upp. Med bävan ser jag framför mig alla östermalms latte mammor sitta där och mata barn. Funkar det egentligen ,det blir säkert barnvagnsförbud.
    Jag tycker att en tesalong blir ett bra alternativ till svindyr shopping .

    Kanske något för oss att tänka på , bara sitta där och prata och glo på folk!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  6. Nu har jag kommit hem, med en matta! Och lite annat också...

    Ha, ha! Jag på en tesalong på Östermalm, det är en ekvation som inte går ihop. Jag är mer av typen sunkhak på Söder (i min bok är det lika med något positivt..). Där sitter jag gärna med en öl och pratar strunt och allvar!

    Hoppas maten blir god ikväll även om det inte blir Biff Rydberg...

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Ha ha ho ho , visst jag håller med dig ,inte är jag en Östermalms lady alls . Men nu när jag är bra medelålders är jag stolt som vågar se sunkig ut på absolut fel ställe! Gillar helt enkelt det udda kombinationerna. Att våga vara fel är ibland helt rätt!
    Men om jag får välja håller jag gärna till på Söder.
    Grattis till mattan och annat .


    Tjena mors !

    SvaraRadera
  8. Jag förstår vad du menar men jag är inte riktigt där ännu, du är väl hela två år äldre än mig ;-) Men jag håller med, det skulle vara rätt coolt att sitta där och inte bry sig ett dugg...

    Dags att piffa sig nu till middagen?
    Ha en riktigt god och trevlig kväll!

    SvaraRadera